Pilvingegatan 87

Bilder

  • Såld!

Pilvingegatan 87 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till en bra planerad tvårumslägenhet med fräscha ytskikt och en fantastisk uteplats med grästomt, sydvästläge! Perfekt plats att ha härliga grillkvällar med vänner och familj till sommaren!

Lägenheten är ljus med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Helkaklat badrum med förberett uttag för tvättmaskin.

Här bor du i ett lugnt, ostört läge samtidigt som goda kommunikationer som T-bana och buss finns nära, endast 19 min med T-bana in till city. Vackra och populära grönområden runt husknuten som Nackareservatet och en kort cykeltur till Flatensjön.

44,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 932 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44,5 kvm
Våning:
bv
Byggår:
2005
Driftskostnad:
370 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med bra förvaringsutrymmen i garderob och en kompletterande klädkammare intill. Parkettgolv och tapetserade väggar i ljusa toner är ett genomgående val i alla rum. Till lägenheten finns även ett förråd, nås från lägenhetens uteplats.

BADRUM
Fräscht och helkaklat badrum med ett insynsskyddat vädringsfönster. Här finns WC, handfat med spegel och badrumsskåp ovan och dusch. Förberett uttag för tvättmaskin om så önskas. Gemensam tvättstuga finns i närliggande byggnad.

SOVRUM
Mycket rofyllt sovrum med gott om plats för både större säng och extra förvaring. Två garderober finns placerade här.

KÖK
Här finns bra förvaring i ljusa skåp och goda arbetsytor med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis/ugn med fläkt ovan och diskmaskin. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att du alltid kan hålla vännerna sällskap även när maten tillreds. Matbord för 4-6 personer kan placeras här emellan.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mot köket gynnar som sagt en social yta, en perfekt plats att umgås med vänner och familj. Rummet är idag till viss del avskärmat med hjälp av en bokhylla. Här finns en naturlig plats för soffa, soffbord och mediamöbel. Från vardagsrummet finns en utgång till en fantastisk uteplats i härligt söderläge.

GRÖNSKANDE UTEPLATS
Underbar uteplats i härliga solläge. Här finns gott om plats för aktiviteter för årets varma månader. Omgiven av en skyddande häck och fruktträd står intill grästomten. Rymligt förråd finns i direkt anslutning till uteplatsen.

Sammantaget är detta en oerhört tilltalande och modern bostad med få motstycken på ett av Skarpnäcks trevligaste adresser. Närheten till såväl kommunikationer som härliga naturupplevelser gör att du får det bästa av två världar. Varmt välkommen!

ÖVRIGT
TV och INTERNET via ComHem
Lägenheten är registrerad som 1RoK i föreningens register.
Parkeringsmöjligheter i närliggande P-hus, administreras av Stockholm Parkering
Gemensam tvättstuga finns över gatan från lägenheten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

bv av 1, hiss finns ej

Avgift

3 932 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV

Andel i föreningen

2,49158%

Andel av årsavgiften

2,40179%

Tillträde

April eller enlig ÖK

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 januari 2012
Energiprestanda: 187 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Flygmekanikern 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 440 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Schablonberäknade driftskostnader.

Förening

Namn

HSB Brf Flygmekanikern

Om föreningen

HSB BRF Flygmekanikern är en trivsam bostadsrättsförening bestående av 36 st lägenheter i varierande storlekar och utformningar. Föreningen bildades 2001 och lägenheterna är byggda som stadshus i 2 plan mellan 2005-2007, alla med egen ingång.

Tvättstuga och ett miljörum finns vid bortre huslängorna mot Skarpnäcks naturområden, vid Pilvingegatan 101. Bredvid ligger även det närmsta parkeringshuset.

Föreningen är ansluten till ComHem för kabel-tv och Internet. Basutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat.

Kommande i föreningen:
Det finns för närvarande inga inplanerade avgiftsförändringar. Föreningen för en diskussion om att tvätta och måla fasader framöver.

Parkering:
Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser, endast gästparkering (tillstånd erfodras). Det finns ett flertal närliggande garage i området, de två närmaste ligger på Pilvingegatan och disponeras via Stockholmstad. För mer information om parkering vänligen besök www.stockholmparkering.se

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift om ca 1% repektive 2,5 % av gällande basbelopp.

Medlemskap i HSB Stockholm är ett krav.

För mer information ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare eller se bilagda handlingar.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

36

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
S&p Hälsospecialisterna
140 m
Pastell Livs
220 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
3,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Daghem Navigatören
80 m
I Ur och Skur Mullekojan Förskola
80 m
Kollektivtrafik
Vinggatan
170 m
Skarpnäcksparken
310 m
Grundskolor
I Ur och Skur Mullekojan
120 m
Tätorpsskolan
170 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
3,1 km
Martinskolans Särskola
3,4 km
Universitet & Högskolor
Wop Film & Videoproduktion KB
580 m
Sven Román AB
840 m
Banker
Nordea Bank AB
800 m
Handelsbanken Kärrtorp
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tätorps Bollplan
100 m
Skarpnäcks Sportfält
310 m
Simhallar & Utomhusbad
Söderbysjön
2 km
Sköndalsbadet Drevviken
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte