Aggarpsvägen 311

Bilder

Utgångspris

1 650 000 kr

Bevaka slutpriset

Aggarpsvägen 311 , Munka Ljungby , Ängelholm

I en lugn lantidyll finner ni Aggarpsvägen där nu huset med nr 311 ska byta ägare. Välrenoverad fastighet där allt från dränering, badrum, värme, kök, vatten, ytskikt och mycket mycket annat har renoverats på senare tid. Mindre stall med två ponnyboxar och ca 1000 kvm betesmark. Hönshus, större fågelbur, isolerad verkstad, växthus samt dubbelgarage. Tre sovrum på det övre planet samt möjlighet till ett fjärde på entréplanet. Rakt igenom en superhärlig fastighet både på in- och utsida. Välkomna!

110 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
110 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 257 kvm
Byggår:
1925
Driftskostnad:
4 173 kr/månad
Utgångspris:
1 650 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

  • Sön 22 jul

    Boka här

    Onlinebokning via HusmanHagbergs hemsida!

  • Tis 24 jul

    Boka här

    Onlinebokning via HusmanHagbergs hemsida!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

Från Väg 13 snirklar sig Aggarpsvägen upp genom skog och mark, omgiven av lugnet själv. Belägna med jämna mellanrum, finns här hus och stugor i olika utföranden många med ursprung från 1800-talet. Den drygt 6 kilometer långa vägen mynnar sedan ut till Väg 114 vid Tåssjö. Ca tre kilometer upp i idyllen ligger fastigheten vi nu ska beskriva närmare. Även denna fastighet med anor, åtminstone delar av fastigheten, från sannolikt 1800-tal.

Det här är fastigheten för familjen, paret eller den ensamstående som söker lugnet på landet med ett fräscht och välrenoverat hus som kombineras med en stor kuperad tomt. Här finns också ett äldre stall med två boxar för ponny, hönshus, fågelbur, isolerad verkstad och dubbelgarage. Inhängnad beteshage finns om dryga 1000 kvm. I näromgivningarna finns oerhört fina ridvägar i den härliga naturen.

Från 2014 och framåt har denna fastighet genomgått många stora och viktiga förändringar både tekniskt, funktionellt och estetiskt. Idag finns en genomrenoverad insida med två bostadsplan varav entréplanet består av hall i två sektioner, sovrum, badrum, vardagsrum och kök i vinkel där rummen möts vid matplasten. Från köket finns en uteplats som löper längs hela husets längd, delvis under tak, och där taket tar slut finns en badtunna nedsänkt i trädäcket.

Det övre bostadsplanet består av en övre hall med WC, klädkammare samt tre sovrum. Mindre förvaringsvindar längs stödbensvinden, varav en är isolerad. Samtliga ytskikt är målade och golven är nya i hela huset. Badrummet på entréplanet är helt nytt från 2017 med dokumentation och kvalitétsintyg. Toaletten på det övre planet byggdes ny från grunden också från 2017. Värmesystem, ventilation och VA-ledningar, dränering av grund, tilläggsisolering, indragning av fiber, renovering av yttertrappa och mycket mycket mer är också utfört av nuvarande ägare. Samtliga renoveringar som är utförda finns mer utförligt under "Utförda renoveringar".

Välkommen till visning för att se om detta kan bli din nya fristad på landet!

Entréplan

Hall
En ljus och härlig farstukvist som byggts in och klätts in med fönster i tre väderstreck. Klinkerlagt golv med golvvärme. Inre hall med ekparkettgolv. Från den inre hallen leder trappan upp till det övre planet. Skrubb under trappan.

Sovrum/genomgångsrum
Ett rum med fönster i två väderstreck, ekparkettgolv. Ingång till badrum.

Badrum/tvättstuga
Nyrenoverat badrum från 2017 med golvvärme (el) med tillhörande dokumentation och kvalitétsintyg. (Badrummet renoverades 2015 men pga ett garantifel så fick hela rummet göras om på nytt 2017)
Supersnygg våtrumsmatta och tillhörande våtrumstapet. Fönster i två väderstreck. Badrummet är utrustat med WC -15, tvättställskommod -15, dusch med glasvägg -15, badkar på tassar, tvättmaskin och torktumlare med ekbänkskiva över. Här står även varmvattenberedaren, 300 liter.

Vardagsrum/kök
Mysigt vardagsrum med soffdel intill kamin. Plats för matplats i vinkeln mellan vardagsrummet och köket. Ekparkettgolv i vardagsrummet. Köksinredning i ek som kompletterats med med ny kakelsättning -15, ekbänkskiva -15 och nya vitvaror. Köket är i övrigt utrustat med kyl och frys, -17, diskmaskin -17, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro -15, spishäll -15 och spisfläkt -15. I köket ligger en ny plastmatta från 2018. Utgång till altan, delvis med tak, mot baksidan av huset.

Övre plan

Övre hall, WC
Övre hall med laminatgolv och klädkammare. Ingång till toalett som byggdes 2017. (Innanför klädkammaren finns en lucka till den oisolerade stödbensvinden)

Sovrum 1
Sovrum med laminatgolv och fönster mot gaveln.

Sovrum 2
Ett sött barnrum med laminatgolv.

Sovrum 3
Sovrummet är beläget mot framsidan av huset med takkupa för extra rymd. Lucka till isolerat förråd längs stödbensvind. Laminatgolv.

Källare
Källare under del av huset där hydrofor står. Krypgrund under resterande del. Krypgrundsavfuktare installerad med plastad mark.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

1925 (sannolikt äldre enligt info från bybor)

Uppvärmning

Luft/luft-värmepump, oljefyllda elradiatorer, golvvärme, kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/krypgrund
Grundmur: Gråsten
Stomme: Dubbla tegelväggar
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä/Stål
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar utförda mellan 2014-2018

-Fiber indraget
-Dränerat runt huset. Nya dagvattenledningar som leder bort från huset. Samt dränerat vid uppfart.
-Krypgrundsaavfuktare i krypgrund med plast på mark
-På entréplanet är det till stor del nytt stålbjälklag vilket har medfört att man har kunnat tilläggisolera ytterväggar och golv.
-Nya oljefyllda elradiatorer i alla rum förutom ett
-Installerat luft-luftvärmepump.
-Renoverat badrum 2017 med våtrumsmatta, våtrumstapet. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, badkar (-15), dusch (-15), tvättställskommod (-15) och toalett (-15). Elektrisk golvvärme i badrummet (-15).
-Fräschat upp köket med ny kakelsättning, ekbänkskiva och nya vitvaror. (se årtal rumsbeskrivning)
-Ny el entréplan (ej inre hall), verkstad, källare och garage.
-Byggnation av trädäck med vindskydd vedeldad badtunna med elvärmare.
-Nylagt parkettgolv på entréplan i sovrum, hall och vardagsrum. Ommålat och tapetserat i sovrum, hall, vardagsrum och kök på entréplan.
-Klinker, elektrisk golvvärme och målat vitbröstpanel i entrén.
-Entrédörr ifrån -18
-Renoverat trappan mellan bostadsplanen
-Renoverat yttertrappa
-Nya laminatgolv och målade väggar i de tre sovrummen på det övre planet. Ny innerdörr i sovrummet med kupa.
-Toaletten på det övre planet byggdes -17
-Nya VA ledningar i hela huset.
-Ny tilluft/frånluftsventilation -18.

Fastighetsbeteckning

Hunseröd 1:55 + 1:59

Övriga byggnader

Uppvärmt stall med två nybyggda boxar för mindre hästar och djur.
Vedskjul
Hönshus
Uppvärmd och isolerad verkstad Totalt ca 8,5x6,5 m
Fågel/hönsbur med tillhörande fågelvoljär.
Gediget dubbelgarage ca 7,5x5,5 m samt två biluppställningsplatser för totalt 8 bilar.
Växthus (-16) med betongplatta och avlopp som är kopplat till dagvattenledningen.
Sandlåda och klätterställning med rutschkana -17

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 076 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 500 kr
El: 39 387 kr
VA: 625 kr
Renhållning: 2 517 kr
Sotning: 350 kr
Försäkring: 6 697 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Belopp under "uppvärmning" är kostnad för ved, resterande uppvärmningskostnad ligger under el.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

825 000 kr, varav byggnadsvärde 557 000 kr

Summa pantbrev

1 075 000 kr

Tomt

Areal: 2 257 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar och uppvuxen trädgård med bla syrénhäckar, två olika sorters äppelträd, körsbärsträd, röda och svarta vinbär, hallon och smultron i mängder. Trädgården vetter mot tätbeväxt vegetation med ett rikt djurliv. Här finns platser att sitta i sol såväl skugga. Växthus och plats för din egen köksträdgård med pallkragar samt trädgårdsland uppe på höjden bakom stallet. På baksidan av stallet ligger en beteshage på drygt 1000 kvm.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (Djupborrad brunn 75 m, kalkfilter finns i källaren). Enskilt avlopp (Trekammarbrunn med infiltration).

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Ridanläggning med ridbana, sommarbete finns i närheten. Dock får nästa ägare själv ta kontakt med ägaren för undersöka möjligheten att nyttja detta)

Robotgräsklipparen kan nästa ägare köpa mot ersättning.

Lekställning och sandlåda i trädgården ingår.

Försäljningen gäller fastigheterna Hunseröd 1:55 och 1:59 som är samtaxerade.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken. I utkanten av detta samhälle ligger Aggarpsvägen och Hunseröd.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Swedbank, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Brelerts Eftr. W
4,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
4,7 km
Solrosen Förskola Munka-Ljungby
4,8 km
Grundskolor
Össjö skola
4,4 km
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
4,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Furutorps Golf
2,2 km
Ängelholms Golfklubb
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Munka-Ljungby Idrottsplats
3,8 km
Munka Ljungby Tennisklubb
4,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
4,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte