Oxiegatan 2

Bilder

  • Ett riktigt trädgårdsparadis!
  • Större trädgård i perfekt solläge!
  • Välkomna in!
  • Stilrent helkaklat badrum
  • Vardagsrum med bevarade bjälkar

Utgångspris

3 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Oxiegatan 2 , Munka Ljungby , Ängelholm

HusmanHagberg Ängelholm är stolta över att återigen få hjälpa en lycklig ägare att hitta hem i en av de få unika villorna i Munka-Ljungby! Här erbjuds en total renoverad tegelvilla med betoning på total. Renoveringarna är utförda med varsamhet och millimeter prestation för att återskapa villan till sin forna glans med en hög modern standard. Ett riktigt trädgårdsparadis gömmer sig bakom de insynsskyddade tujahäckarna. En blomstrande trädgård med gott om gamla fruktträd, bärbuskar och gräsmatta för barn med spring i benen. För de vuxna finns ett nybyggt garage samt en murad utomhusgrill vidbyggt med trädäck att njuta av. Detta är boendet för familjen som söker det lilla extra med höga krav på utförandet. Vi lovar att ni kommer bli förälskade!

141 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
141 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 229 kvm
Byggår:
1920
Driftskostnad:
2 795 kr/månad
Utgångspris:
3 250 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

  • Tor 24 maj 16:30-17:30

    Boka här

    Anmälan krävs! Tiderna slut? Kontakta oss via formuläret nedan!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

141 kvm

Rumsbeskrivning

Oxiegatan 2- För er som väntat på en familjevilla med det där lilla extra som äldre charmiga hus erbjuder i kombination av en hög modernt standard, då har ni äntligen hittat rätt! Fastigheten har en kulturklass 1 så byggnadens yttre renovering har stämts av med stadsarkitekten? och de interiöra renoveringarna har gjorts med varsam hand och en stilfull modern touch. När nuvarande ägare tog över fastigheten var huset ett skal med varken värme, vatten eller avlopp. Därav finns ett nytt vattenburet värmesystem samt nya VA ledningar i huset och ut till kommunens ledning i gatan. All el är även ny. Taket renoverades med ny papp, ny läkt och det nya enkupiga takteglet ifrån Vittinge är som kronan på verket. Nya 3-glas fönster med äkta spröjs och påkostade plåtarbeten, allt för att bevara känslan och det vackra intrycket. Interiört finner vi behandlade furuplankgolv, vackra framtagna takbjälkar, spegeldörrar och specialbeställda handgjorda fönsterbrädor. Trappan som binder ihop entréplan och övre plan är även den specialbyggd av lokal finsnickare.

Trädgården är ett riktigt paradis i absolut bästa solläge med gott om gräsmatta, vackra planteringar, gamla fruktträd och ståtliga björkar. I mitten av trädgården finns en rund plantering där nuvarande ägare har valt att samla de odlingar som fanns och gick att bevara på tomten. Vackert och gediget byggt garage där fasad och tegeltak matchar boningshuset. Garaget är isolerat och Höganäs klinker pryder golvet. Självklart är porten automatisk. Förutom garage finns vedförråd på baksidan samt en utomhusgrill. Grillen ligger vidbyggt med ett trädäck med paviljong som ger svalka varma sommardagar. Trädgården ramas vackert in av en insynsskyddade häck som ger en känslan av att finna sig ensam ute på landet trots att man befinner sig i centrala Munka-Ljungby.

Välkomna in!

Entréplan
Entré
Vi kliver in genom pardörrar och når en veranda med klinker, vitmålad träpanel och fönster i två olika väderstreck. Från verandan når vi sedan en inre hall. Från den inre hallen når vi entréplanets sovrum, badrum, trappa upp till övre plan samt ingång till vardagsrum.

Badrum
Helkaklat badrum ifrån 2010 med dusch, elektrisk golvvärme, kommod, toalett och handdukstork (ej inkopplad). 2017 skedde en mindre renovering där dörren och kommoden bytte plats.

Vardagsrum och matsal i fil
Vardagsrummet och matsalen ligger i klassisk fil och täljstenskaminen är strategisk placerad så att den kan avnjutas såväl ifrån matsalen som vardagsrummet. Putsad fondvägg samt framtaget tegel i vardagsrummet som snyggt bryter av mot de annars vitmålade väggarna. Solens strålar letar sig in här från morgon till kväll. Matsalen är rummet med den vackraste tapeten i hela villan, en riktig gammaldags blommig tapet som är nyinsatt men skulle likväl kunna vara en originaltapet.

Kök
Påkostat lantkök med större köksö med svart granitbänkskiva. Utrustat med Miele diskmaskin (-09/10), vit spisfläkt (-09/10), Gorenje ugn (-09/10), Gorenje spis (-09/10) och side byde side kyl och frys (-18). Bakom den mindre dörren i köket gömmer sig ett gammaldags skafferi. Från köket är det ingång till en mindre hall med utgång till trädgården. Här är det klinker och vitmålad panel.

Tvättstuga
Större tvättstuga med panna, Miele tvättmaskin (-09/10), torktumlare (-18), toalett och tvättställ. I tvättstugan är det nedgång till en mindre mat/vinkällare.

Master Bedroom
Otroligt stort sovrum med ljus ifrån två olika väderstreck. Rummets storlek samt att här finns två ingångar gör det lämpligt att göra om rummet till två om behov skulle finnas. Rymliga garderober med gott om plats.

Övre plan
Allrum
Allrum eller tonåringarnas vardagsrum med plats för soffgrupp och eller arbetshörna. På övre plan är det ljusa laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum
Det mellersta sovrummet med fönster i söderläge med utsikt över trädgårdsparadiset. Även detta är dock ett sovrum av den större storleken.

Sovrum
Det minsta sovrummet idag inrett som kontor men kan likväl vara ytterligare ett sovrum. Här har vi fönster med utsikt över trädgården i västerläge.

Badrum
Ett av husets senaste tillskott med en snygg mix av putsade väggar, gråa kakel och klinkerplattor. Rejäl kommod, toalett, badkar, infälld belysning och vattenburen golvvärme. Större duschutrymme med underbar takdusch och platsbyggd sittbänk med värme. Kan det bli lyxigare?

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1920

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (-09/10)

Ventilation

Mekanisk/Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundmur: Krypgrund
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel/Trä
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Fastigheten är kulturklassad enligt klass 1.
Det innebär att byggnadens karaktärsdrag beträffande form, färg och material ska särskilt beaktas vid ändring.

Fastighetsbeteckning

Rosmarinen 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 546 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 3 000 kr
El: 27 140 kr
Renhållning: 3 056 kr
Sotning: 350 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för försäkring tillkommer, nuvarande ägare betalar 4 284 kr/året. Kostnad för uppvärmning är veden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 187 000 kr, varav byggnadsvärde 857 000 kr

Summa pantbrev

1 533 500 kr

Tomt

Areal: 1 229 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

enligt överenskommelse

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Swedbank, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Brelerts Eftr. W
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
520 m
Grundskolor
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
520 m
Toftahallen
5,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ängelholms Golfklubb
2 km
Furutorps Golf
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Munka Ljungby Tennisklubb
800 m
Toftahallen
5,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte