Valhallsvägen 26D

Bilder

Utgångspris

6 750 000 kr

Bevaka slutpriset

Valhallsvägen 26D , Skälderviken , Ängelholm

Med utsikt över Ängelholms småbåtshamn och Skäldervikens vackra bukt med Kullen i sikte finns nu möjligheten att förvärva ett stilrent vitputsat parhus på första parkett. Här bor man med en riktig "nypa-sig-i-armen-känsla" varje dag och där solnedgången i väst kan beskådas och avnjutas varje kväll. Detta hus är omritat mot originalet vilket ger 170 lyxiga kvadratmeter skapade för en familj för två eller tre. Möjlighet att skapa fler sovrum finns. Smart planlösning med ett entréplan med samtliga funktioner samlade gör att detta hus passar även för det äldre paret. En lättskött mindre trädgård med en rejäl stenlagd uteplats som kombineras med en lagom stor gräsyta, perfekt när släktmästerskapen i kubb ska avklaras. Här skiner solen hela dagen och långt in på kvällen. Kamin på det övre planet. Carport och förråd. En riktig skönhet som ni inte får missa! Välkommen på visning!

170 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
170 kvm
Biarea:
4 kvm
Tomtarea:
428 kvm
Byggår:
2010
Driftskostnad:
1 583 kr/månad
Utgångspris:
6 750 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Kontakta fastighetsmäklaren för bokning av en privat visning!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

170 kvm

Biarea

4 kvm

Rumsbeskrivning

Med utsikt över Ängelholms småbåtshamn och Skäldervikens vackra bukt finns nu möjligheten att förvärva ett av de stilrena vitputsade parhusen längs Valhallsvägen. Här bor man på första parkett med allt vad ett havsnära boende bör erbjuda -nämligen en hänförande utsikt från morgon till kväll och där morgonpromenaden längs stranden med enkelhet kan utföras och lättsamheten att under sommartid få känna sand mellan tårna. Där du i din egen trädgård kan dra upp altandörren på morgonen för att möta ljumma sommarvindar och där semesterkänslan finns trots att du strax ska bege dig till ditt arbete. Att leva med havet som granne skapar en känsla som bara människor som testat kan intyga. Det är något alldeles unikt att blicka ut över horisonten. Att på hemmaplan få uppleva havets alla vackra ansikten som så skickligt målar upp en ny tavla att beskåda varje dag.

Året var 2010 och två huskroppar, fyra fastigheter, stod klara för sina första ägare. De lyckliga ägarna till detta hus var också först ut att få välja hus. Efter många tankar och noggranna undersökningar så föll valet på Valhallsvägen 26D, nämligen det hus av de fyra som erbjuder bäst utsikt och bäst känsla i förhållande till de andra husen. Planlösningen var ursprungligen ritad på ett annat sätt än den disposition som man ser i detta hus idag. Nuvarande ägare tog nämligen chansen att lyxa till huset lite extra för att skapa den där wow-känslan som de nu önskade med ett nytt hus. Att skapa ett vackert och funktionellt hem som ska klara av att ta emot gäster för övernattning och till fest men där den primära ytan ska vara för livets goda i vardagen. Dessutom ett hem där man utan problem kan låta sig åldras, då det här finns ett entréplan med alla funktioner så trappan inte blir ett hinder på senare dagar.

Genomgående på entréplanets samvaroytor ligger ett högblankt superläckert klinkergolv i ett mörkgrått utförande. Golvet talar för exklusivitet och trots dess hårda yta känns mjukt och behagligt att gå på. Dessutom lättstädat i vardagen. I samband med att planritningen omgjordes så skapades mer förvaring där framförallt trappan byggdes om och där ett större utrymme för allt det där man både vill och måste gömma i vardagen, kan få plats. Påkostade materialval i samtliga utrymmen med bla granitbänkskivor i kök, extra stora badrum med fina utrustningsval, golvvärme, installation av kamin, ett extra stort allrum med magisk utsikt över havslinjen och Kullen och utedusch är några av de attribut som sätter guldkant på tillvaron.

Det här huset är något alldeles särskilt som du verkligen ska låta dig inbjudas av. Tänk om det är du som kommer bli nästa lyckliga ägare som fortsättningsvis "får nypa sig i armen varje dag" när du stiger upp på morgonen!
Välkommen!

Entréplan

Hall
Här möts vi av en ljus hall med ett mörkgrått högblankt 60x60 klinkerplattor som sedan fortsätter in i huset. I hallen finns närmaste entrén en skjutdörrsgarderob för klädavhängning och några steg in finns en större spegelskjutdörrsgarderob. rakt fram finns även ingången till tvättstuga.

Tvättstuga
Klinkerlagt golv och vitmålade väggar. Golvvärme. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho, linneskåp och här står även frånluftvärmepumpen. Extra ytor för förvaring och klädvård. Plats finns att kunna sätta in fler garderober eller väggfasta hyllor.

Badrum
Härligt badrum med ren och snygga materialval. Mörkgrått klinkergolv som kombineras med vitkaklade väggar med delar av väggar i samma mörka grå färg som på golvet. Stilrent tvättställ med kommod i svart utförande. Badrummet är utrustat med WC, tvättställskommod och duschhörna med glasvikväggar.

Kök och vardagsrum
Huset löper vidare och mynnar ut i en stor och härlig samvaroavdelning med arbetskök, matplats och vardagsrum i en halvöppen planlösning. Det högblanka klinkergolvet sätter extra finish och känsla till hela detta utrymme. Arbetsköket är stort och format i ett U med långa arbetsbänkar i svart granit. Ut mot matplatsen löper än något högre bänk som skapar den där eftertraktade barhäng-känslan där man i vardag som till fest kan samlas kring köket medans maten tillagas på andra sidan. Under den högre "barbänken" finns extra förvaring med skåp längs hela matplatsen. Köket är utrustat med kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro, induktionshäll och fläkt. Spotlights i tak.

Matplatsen erbjuder plats för ett större matbord och utrymme finns för att ha ett bord som kan förlängas ut mot vardagsrummet. Altandörr för direktkontakt ut mot den stensatta uteplatsen på andra sidan glaspartiet. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp och går i vinkel med stora glaspartier med skjutdörr ut mot uteplats och trädgård. Snygg ektrappa som är ombyggd i detta hus och avgränsar fint mot både hallsektion och det övre planet. Under trappan finns också ett extra förvaringsutrymme som ingen av de andra tre parhusen har.

Sovrum
Stort sovrum med en hel garderobsvägg. Ekparkettgolv.

Övre plan

Allrum med balkong
Ett underbart allrum med en fantastisk utsikt. Högt i tak, härligt ljusinsläpp och en hänförande utsikt över hela strandlinjen utanför. Här har man låtit installera en kamin som sätter extra guldkant på tillvaron. Detta rum skulle kunna byggas om för att skapa ett tredje sovrum.
Den stora balkongen med utgång från allrummet är de nuvarande ägarnas favoritplats. En plats att längta hem till för att på kvällskvisten smyga ut med solglasögonen på näsan, en spännande bok i vänster hand och ett glas vin i den högra, för att i all ensamhet och tystnad få beskåda den magnifika solnedgången i väst. Då detta hus ligger ett steg bak mot grannen så får man också en "gratis vägg" som ger extra lä och rumskänsla. Så otroligt mysigt!

Badrum, klädkammare
Mot den bakre delen av huset ligger först en större klädkammare och i dörren bredvid ligger det stora och lyxiga badrummet. Extra ytor då detta rum var tilltänkt som ett sovrum så här ges verkligen svängrum i vardagsfixet. Badrummet är utrustat med WC, dubbel tvättställskommod i svart utförande, duschhörna med glasvikdörrar, badkar och handdukstork. Om man badar med badrumsdörren på vid gavel så har man utsikt över havet även från denna plats. Fönster i två väderstreck ger härligt ljus. Spotlights i taket.

Sovrum
Stort sovrum med ekparkettgolv. Här finns plats för en hel garderobsvägg om klädkammaren inte räcker till.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parhus

Byggnadsår

2010

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, kamin, golvvärme entréplan och radiatorer övre plan

Ventilation

Mekanisk frånluft och självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 mars 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 59 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts/fibercement (Cembrit)
Fönster: 3-glas aluminium
Bjälklag: Betong
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Aluminium

Fastighetsbeteckning

Rånocken 30

Övriga byggnader

Carport för en bil med förråd. Stenlagd uppfart med plats för ännu en bil.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

19 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 700 kr
VA: 4 800 kr
Renhållning: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Nuvarande ägare har en försäkringskostnad på 7100 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 068 000 kr, varav byggnadsvärde 2 380 000 kr

Summa pantbrev

4 950 000 kr

Tomt

Areal: 428 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Behändig trädgård med en större plattsatt yta på baksidan där nuvarande ägare har tre olika sittplatser/sittgrupper. Här finns också plats för solsängar och under sommartid finns en utedusch. (Är nedmonterad nu under vintern) Mindre gräsyta för lek, lagom i storlek för kubb eller krocket. Trädgården ligger i ett perfekt syd/västligt läge med sol hela dagen och långt in på kvällen. Uppvuxen avenbokshäck runt trädgården skyddar från insyn både under sommar och vinter.

På baksidan av huset, vid entrén, finns en mindre stenlagd uteplats där den tidiga förmiddagssolen hittar fram.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Rånocken S:1, GA:1-GA:2

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

OBS! Den väggfasta stolssitsen inkl det väggfasta skohornet kommer säljaren ta med vid avflytt. Likaså det väggfasta grå skåpet längs hallväggen samt den svarta spotlights-lampan i taket vid kaminen på det övre planet.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Skälderviken

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning. Den 6 km långa sandstranden startar här i Skälderviken. Småbåtshamn med härligt liv med restaurang och gångbro över till stranden. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg. Nyuppförd tågstation, Barkåkra, ligger ca 2 km från bostaden.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Källans Livs
520 m
Ludvigsson Skälderviken AB
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sälen
640 m
Förskola Måsen
890 m
Kollektivtrafik
Skälderviken Småbåtshamn
100 m
Skälderviken Stationsväg
160 m
Grundskolor
Errarps skola
900 m
Rebbelberga Skola
2,9 km
Gymnasium
Nybroskolan
2,8 km
Vittragymnasiet
3,2 km
Universitet & Högskolor
Ronolskonsult AB
920 m
Banker
Zmarta
3 km
Swedbank
3,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Solviksgolv I Skälderviken HB
710 m
Wegeholms Golfbana AB
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
920 m
Ängelholms Tennisklubb
2,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Havsbaden
590 m
Lingvallen
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte