Tångvägen 14

Bilder

Utgångspris

4 795 000 kr

Bevaka slutpriset

Tångvägen 14 , Vejbystrand , Ängelholm

En riktig Vejbystrandsidyll med havsutsikt och badrocksavstånd ner till Vejbystrands småbåtshamn och strand. Pedantiskt skött fastighet belägen i hjärtat av de gamla delarna av byn. Grundligt renoverat ute som inne och med väldigt goda förvaringsmöjligheter i vidbyggd vinkel. Tunga och kostsamma renoveringar som omläggning av tak, plåtarbeten dränering, fönster, kök och mycket mycket mer är redan fixat. Fastigheten lämpar sig väl för den som behöver extra biarea för exempelvis egen verksamhet, generationsboende, permanent- eller sommarbostad. Gäststuga/förråd finns på tomten. Välkommen att anmäla ditt intresse och bokning av visning som du lätt och smidigt sköter direkt via vår hemsida.

146 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
146 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
564 kvm
Byggår:
1936
Driftskostnad:
3 737 kr/månad
Utgångspris:
4 795 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

146 kvm

Biarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Vejbystrand bär på en lång och spännande historia där allting började med några enklare fiskarstugor som byggdes i slutet på 1700-talet. Innan den första hamnen som byggdes 1882-1884 så kallades det lilla och fattiga fiskelägret Wejby sjö. När sedan en företagsam man vid namn Jan Petter Johannesson öppnade byns första lanthandel 1888, belägen på Hamnvägen ett par hundra meter från denna fastigheten vi snart ska berätta mer om, började Jan Petter benämna orten Wejby i sin tidningsannonsering och som strax skulle utvecklas vidare till Vejby strand. I början av 1900-talet påbörjades bygget tilll vad som skulle komma att bli KVS (Kronprinsessan Victorias Kustsanatorium), där Tuberkulospatienter skulle botas, enligt upphovsmannen Ernst Lindahl -med frisk luft och sol i kombination med vila och näringsrik mat belägen på en plats med vy över sundet och Kullaberg. Efter detta började Vejbystrand av växa kraftigt med invånare.

På fastigheten med adress Tångvägen 14 fanns tidigare ett litet trähus från 1830 men som ganska precis 100 år senare revs för att under 1936 uppföra den byggnad som man idag kan se på denna adress. Förbi grannhuset på adressen bredvid, svänger byvägen in som under många år var hjärtat i Vejbystrand med en rad olika butiker såsom flera cafér, frisörsalong, köttaffär, fotograf, bank, snickeri, skomakeri, korvkiosk mm och inte minst en lokal biograf. Vid rondellen, vid Tångvägens början låg vad som ursprungligen kallades Vejbystrands Tivoli som senare skulle utvecklas både i storlek till namn och kallades senare "Vejbyparken" och hade sina glansdagar under 40- och 50-talet. Ni kan tänka att Tångvägen 14 låg i händelsernas centrum, med bypulsen precis utanför husknuten.

Tillbaka till nutiden och vad vi idag finner på Tångvägen 14. En oerhört väl omhändertagen och älskad fastighet där det nu lämnas plats för nästa lyckliga ägare att få sätta bo. Här bor man med ett havsnära läge med badrocksavstånd ner till stranden och hamnen med ca 200 meter tills du faktiskt har fötterna i vattnet. Det faktum att man har några hus framför sig innan havet brukar vara ett väldigt uppskattat läge och placering på sitt hus när man bor vid kusten. Då får man det bästa av två världar, nämligen den omedelbara närheten till havet men också ett mer skyddat läge för de dagar då hav och vind visar sin mer energiska och framfusiga sida. Huset ligger högt och bjuder på havsutsikt och vyer över omgivningarna från det övre planet och i den välansade trädgården nedanför sitter man skyddat och väl inbäddat med lugnet omsluten.

En charmig arkitektur ála 30-tal som under åren förvaltats med genomtänkta och påkostade renoveringar. Med tiden har också huset byggts ut med en vinkel i 1 plan samt uppförande av ett friliggande gästhus/förråd, som inte bara skapat mer och fler utrymmen för både bostad och förvaring, det har också bidragit till en inramning av trädgården med skyddade väggar åt flera håll.

Insidan är fräsch och med söta och trevliga rum. Ett entréplan med hall, gäst WC, kök och vardagsrum. Ett par trappsteg ner fortsätter ut i tillbyggd del med förråd som skulle kunna göras om till enkelgarage som sedan mynnar ut i ett större klinkerlagt rum med fönster och altandörrar som vetter ut mot trädgården. Längst in finns ett förråd. Ett övre plan med tre sovrum. Källarplanet består av en gillestuga med eldstad som idag nyttjas som sovrum och vidare in finns förrådsutrymmen i form av matkällare, tvättstuga och badrum.

Huset har grundligt renoverats och där framförallt många tråkiga och ekonomiskt tunga renoveringar är utförda såsom dränering av grund inkl ny vattenledning till gatan, isolering och omläggning av tak, nya plåtarbeten i forma av rännor och stuprör och beklädnad av skorsten, nya 3-glasfönster, isolering av fasad samt ny ytterbeklädnad, installation av luft/luft-värmepump, delvis ny el, nya oljefyllda radiatorer, uterum, nyare kök och installation av fiber samt mycket mycket mer som ni kan läsa under "Utförda renoveringar".

Det här är en fastighet som kan passa som permanent- och sommarbostad, kanske utvecklar man ett generationsboende genom att inreda förråd och vad som är en kontorsdel idag till en egen separat lägenhet med egen ingång och parkering utanför. Eller varför inte för uthyrning för extra intäkter? Kanske driver du eget och behöver extra utrymmen vilket nuvarande ägare tidigare gjort. Möjligheterna är många till denna mysiga och lättskötta fastighet.

Välkommen till visning för att släppa lös dina framtidsplaner kring ditt kommande boende och fastighetsköp!

Entréplan

Hall, Gäst WC
Hall i vinkel med klädavhängning. Här leder den charmiga trappan upp till det övre planet. Plastmatta. Ingång till gäst WC, och trappa ner till både utbyggnad och källare. Mindre Gäst WC eller vardagstoalett med målad bröstpanel och söta tapeter som kombineras med klinkergolv med golvvärme.

Kök
Ett väldigt fint och mysigt kök som totalrenoverades 2010 med ny köksinredning och vitvaror från Ikea. Äldre lantlig stil med fina detaljer. Ljust och fint med fönster i två väderstreck. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, hel kyl (frys i källaren), induktionshäll, fläkt och inbyggnadsugn. Ny snygg plastmatta från 2010.

Vardagsrum
Sällskapsrum som sluter cirkeln tillbaka till entrén. Kvadratiskt till formen med fönster i tre väderstreck. Plastmatta och vackra utsmyckningar i innertaket. Trappa leder till källaren längs ena väggen.

Utbyggd del
Med ett par trappsteg från hallen så kommer man vidare till ett förrådsrum som tidigare varit ett garage. Denna del har sedan förlängts med en utbyggnad på ca 46 kvm med klinkerlagt golv och fönsterpartier med två altandörrar som vetter ut mot trädgården. Längst in finns ett förrådsrum. Tillbyggnaden gjordes 1997.

Till höger via det första större förrådsutrymmet finns en dörr ut till uterummet från 1998 med glaspartier med skjutdörrar ut mot en stenlagd uteplats. I uterummet är det extra takhöjd och sjöstensplattor.

Övre plan

Sovrum 1
Det största sovrummet på detta bostadsplan med tillhörande klädkammare vid ingången till rummet. Här har man den bästa utsikten i huset där havet och Kullen kan beskådas. Nyttjas idag som tv-rum. Plastmatta.

Sovrum 2
Bra sovrum med plats för dubbelsäng i norrläge med fina detaljer i form tegelvägg med infällda hyllplan och ett gammalt stallfönster. Stallfönstret vetter in mot den angränsande klädkammaren. Här står en lös eldstad (ej kopplad till murstock) Plastmatta.

Sovrum 3
Ett litet sovrum som vetter med fönster in mot trädgården. Detta rum används idag som klädvårdsrum. Här finns garderober klädhängare längs enda kortsidan och mot andra hållet finns en lite skrubb med charmig dörr. Plastmatta.

Källarplan

Gillestuga
Stort rum som av den behagliga temperaturen och klimatet används som nuvarande ägares "master bedroom". Här står en eldstad.

Badrum, tvättavdelning, förråd, matkällare
Helkaklad badrum med charmiga blyinfattade fönster. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och dusch. Utanför finns ytor för förvaring, här står bla varmvattenberedare och tvättstuga med tvättmaskin (ca 6-8 år) med tvättlinor. Här finns också en separat matkällare.

Byggnad

Byggnadsår

1936 ombyggt 1997

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump, olijefyllda elradiatorer, eldstad

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Shingel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Renovering av badrum -96
-Utbyggnad kontorsdel, 46,5 kvm -97
-Ny dränering runt huset, tjärat grunden samt platonmatta. -99
-Ny vattenledning från gatan in i huset -99
-Ny mur mot gatan, stenläggning av gång p-platser, plantering -99
-Nytt yttertak med ny isolering -05
-Ny klinkersbeläggning av yttertrappa -05
-Nya 3-glasfönster -05
-Ny ytterpanel samt isolering av hela huset -05
-Nya elledningar i vardagsrum samt nya oljefyllda element -05
-Ny mattbeläggning i trappa till gillestuga -07
-Två nya källarfönster, 3-glas mot väster -07
-Ny takbeläggning, papp, på uterum samt på skärmtak över yttertrappa -07
-Nya plåtarbeten av rännor, stuprör samt skorsten. Montering av regnskydd på skorsten -07
-Installation av larm med kameraövervakning, Securitas -08
-Ny golvbeläggning- plastmatta i rum på andra våningen. -09
-Nytt kök med vitvaror och köksskåp- IKEA. -10
-Ny golvbeläggning i kök- plastmatta -10
-Ny mattbeläggning i trappa till andra våningen -10
-Ny värmepump luft/luft -11
-Ny byggnation av förrådsbyggnad inkl. el samt inredning, 15 kvm. -11
-Nytt insynsskyddat staket intill grannfastigheten -11
-Ny anläggning av trädgård med växter och slottsmur i terrakotta -14
-Montering av golvvärme, ny vask, klinker och brunn i badrum -14
-Ny duschblandare -16
-Ny utomhusbelysning med dörrvakt -16
-Inkoppling av fiber -17
-Ny varmvattenberedare -17
-Installation av vattenfelsbrytare samt brytskydd vid dörrar -17

Fastighetsbeteckning

Vejby 15:114

Övriga byggnader

Friliggande förrådsbod 15 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 855 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 32 360 kr
VA: 4 700 kr
Renhållning: 3 300 kr
Sotning: 872 kr
Försäkring: 3 623 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 873 000 kr, varav byggnadsvärde 1 626 000 kr

Summa pantbrev

1 550 000 kr

Tomt

Areal: 564 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En lättarbetad trädgård som ombonas av vackra planteringar och stenläggningar. Den utbyggda huskroppen ramar in trädgården fint. Högre staket med planteringar nedanför. Friliggande förråd eller kanske gäststuga? Stort uterum som suddar ut gränserna mellan in- och utsida. Lugn och rofylld trädgård med begränsad insyn och ligger vindskyddat. En oas att vistas i under framförallt årets varma månader. Och när det är som varmast slänger du handduken över axeln och promenrar ned till stranden för ett dopp.

Två bilavställningsplatser, varav den stora får plats med flertalet bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

December eller enl ök.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Vejbystrand

Vejbystrand ett riktigt sommarparadis då orten är full av liv och rörelse från världens alla hörn men som under vinterhalvåret ter sig som en ganska så "vanlig" bostadsort med allt som man kan önska av ett mindre samhälle.

Vacker sandstrand med båthamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer mellan Vejbystrand och Ängelholm. Endast 10 minuters bilväg till flygplatsen med inrikesflyg direkt till bla Stockholm, Visby och även flera internationella direktflyg.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, veterinär, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Vågen
240 m
Snitten AB
980 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Sagolunden
320 m
Förskola Villervalla
680 m
Grundskolor
Vejbystrands skola och förskola
1,1 km
Magnarpshallen
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vejbystrands Idrottsplats
620 m
Vejbybadet
680 m
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
680 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall eller Sandra Petersson för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Sandra Petersson

Sandra Petersson

Ängelholm /Båstad

Säljkoordinator, Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0431-474137

sandra.petersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte