Tunnbyvägen 2

Bilder

Utgångspris

3 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Tunnbyvägen 2 , Vejbystrand , Ängelholm

En riktigt skönhet i hjärtat av Vejbystrand! Välrenoverad villa från sent 20-tal med genomgående hög klass och känsla. Nyare kök och badrum, lummig och uppvuxen trädgård med två gästhusalternativ varav en vinterbonad med golvvärme och den andra förberett för vatten och avlopp. Nytt värmesystem i form av luft/vatten-värmepump med vattenburen golvvärme i stora delar av huset. Endast ca 500 m ner till Vejbystrands salta havsbad och mysiga småbåtshamn. Goda kommunikationer och bra alternativ med förskolor, skolor och matvaruaffär i näromgivningen. En villa som passar barnfamiljen, paret utan barn likväl sommargäster då fastigheten erbjuder många sovplatser. Välkommen att boka dig till visning!

139 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
139 kvm
Biarea:
38 kvm
Tomtarea:
822 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
2 680 kr/månad
Utgångspris:
3 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

139 kvm

Biarea

38 kvm

Rumsbeskrivning

Mitt i Vejbystrand finns denna om- och tillbyggda villa med ursprung från sent 20-tal. Otroligt charmigt och inbjudande exteriört såväl interiört. Med närhet till Vejbystrands salta havsbad och ortens sköna sommarpuls kombinerat med en lugn bas för barnfamiljen med bra kommunikationer, skolor, matvaruaffär och restauranger kan man inte bo så mycket bättre och trevligare än så här. Den gröna, rogivande och sommarsäkra trädgården kombinerat med den välrenoverade och charmiga insidan gör det enkelt att längta hem. De två extrarummen i form av gästbodar lämpar sig väl för hemmakontor, gäster, tonårsbarn, ateljé eller för uthyrning och tjäna en extra slant under Vejbystrands högsäsong när turisterna intar orten med semesteranda.

Insidan präglas av värme och känsla med charmiga och lantliga inslag. Huset har sitt ursprung från det sena 20-talet men har förändrats med åren och idag finns 139 stilsäkra kvadratmeter boarea och 38 praktiska kvadratmeter biarea. Det sistnämnda i form av ett källarplan. Många och stora renoveringar har utförts under senare tid, framförallt under de åtta år som nuvarande ägare bott i huset. Hjärtat i huset är det stora och luftiga vardagsrummet som inbjuder till skönt samvaroliv både för familj och fest. Den uppmurade centralt placerade öppna spisen med kassett ger både skön värme men fungerar också som en rumsavskiljare mellan kök och vardagsrum. I en egen vidbyggd sektion finns ett matrum med två stora glasdörrar att slå upp på vid gavel under varma sommardagar. Kök och badrum på entréplanet totalrenoverades smakfullt under 2012/2013. Vackert enstavsparkettgolv med vattenburen golvvärme på hela entréplanet och en ny luft/vatten-pump installerades 2012. Ett stort sovrum med altandörr som leder ut till morgonsolen i öster.

Via den vitmålade trappan i 20-talsstil med den tidstypiska och klassiska pärlsponten, når man det övre planet med nya massiva vitpigmenterade plankgolv i furu. Här finns plats för både tv-soffa och kontor. Från allrummet finns en mindre vädringsbalkong.
Två supersöta barnrum med snedtak och extra takhöjd med synliga takbjälkar. Utanför sovrummen finns ett badrum som renoverades 2003 men som under senare år fått ny inredning. Mitt emot badrummet finns en liten läshörna eller kanske en blivande klädkammare för den som söker mer förvaringsalternativ.

I källarplanet finns all den där ytan som alla familjer behöver, nämligen förvaring och bra tvättmöjligheter. Fräscht med klinkerlagt golv med nyare inredning och maskiner i tvättstuga, många hyllor och klädhängare. Sist men inte minst ett stort extrarum som de flesta säkert skulle fylla med saker man inte behöver men för den som tänker till och gör detta till något bra kommer vara sig själv evigt tacksam när man istället har ett funktionellt träningsrum, kanske ett lekrum till barnen eller gästrum om gästhusen på tomten inte räcker till. Eller så har du själv ett mycket bättre förslag...

Välkommen att besöka och uppleva denna härliga villa på visning. Kanske är det denna adress och bostad som du framöver kommer åka till när du avser att åka till ditt alldeles egna hem...

Entréplan

Hall
Hall med avhängningsmöjligheter och plats för förvaringsmöbler. Klinkerlagt golv närmast entrén, längre in ligger samma enstavs parkettgolv som sedan följer vidare in i hela entréplanet. Ingång till sovrum och badrum. Spotlights i taket. Golvvärme. Garderoben/skåpet som står här ingår ej i köpet.

Badrum
Totalrenoverat med fackman 2012/2013 med vitt kakel och mörkt klinkergolv. Vattenburen golvvärme. Vädringsfönster. Badrummet är utrustat med WC- tvättställskommod och tvättställ från Vedum och dubbeldusch i snygg utformning. Modernt och stilrent. Spotlights i taket.

Sovrum entréplan
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Dubbelglasdörrar leder dig till trädgården med förmiddagssol. Fönster som vetter in mot trädgården. Målade furugolvplank i grå ton och vita målade väggar.

Vardagsrum, kök, matrum
Här leder det vackra enstavsparkettgolvet vidare i ett stycke. Ytan på golvet är vacker med ljus pigmentering. Öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och matrum där eldstaden fungerar som en trevlig avgränsare mellan de olika sektionerna. Stort och rymligt och ett perfekt rum att samla familj och vänner för vardagsmys och högtidsfester. Köket är totalrenoverat 2012/2013 med inredning från Ballingslöv. Vitvaror i rostfritt stål kombineras med en modern och industriell inredning med många smarta och charmiga detaljer. Sådana detaljer som inte går att finna i ett nybyggt hus. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys sk side-by-side med ismaskin -03, spis 90 cm bred SMEG -12/-13, fläkt -12/-13 och integrerad diskmaskin -03. Spotlights i taket vid kök och längs med sidorna i vardagsrummet.

Matrummet ligger jämte köket med ryggåstak med målad pärlspont och synliga takbjälkar. Dubbla glasaltandörrar suddar ut gränserna mellan inne- och utemiljö under årets varma månader. Utanför ligger ett stort trädäck i söderläge. Från köket leder den äldre och charmiga trappan till det övre bostadsplanet. Nedgång till källarplanet ligger precis i gränsen mellan hallen och vardagsrummet.

Övre plan

Allrum
Mysigt allrum med snedtak och takkupa med den klassiska 20-talsstilen. Vid takkupan finns en mindre vädringsbalkong. Nylagt golv i form av massivt furuplank som vitpigmenterats. I detta rum fins plats för både soffhörna och arbetsplats. Innan barnrummen mot gaveln finns en liten myshörna för rogivande lässtunder, i annat fall kan denna yta fördelaktigt göras om till en klädkammare.

Sovrum 1 och 2
Två likvärdiga barnrum med träpanel på vägg och ryggåstak med synliga takbjälkar. I dessa söta rum finns inga andra alternativ än att sova gott och drömma om prinsar och prinsessor. Målat trägolv i grå nyans.

Badrum
Duschrum utrustat med WC, tvättställ och duschhörna och renoverades 2003. Själva WC-stolen, tvättstället och duschväggarna är utbytta under 2010. Klinkerlagt golv och halvkaklade väggar. Vattenburen golvvärme. Badrummet ligger i en takkupa med ett större fönster som vetter ut mot trädgården. Spotlights i tak och vägg.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump, kassett i öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 februari 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare och krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glasfönster och 3-glasfönster isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Badrum övre plan renoverat -03, fönster målat -17
-Tvättställ, WC-stol och duschväggar på övre plan -10
-Renoverat tak ovan barnrummen, isolering, öppnat upp till nock och klätt med råspont -10/-11
-Nytt laminatgolv i "gästbod 1" -11
-Nya eluttag i hela huset -11
-Nytt enstavs ekparkettgolv på entréplanet-11/-12
-Samtliga ytskikt i huset målades -12
-Nyinstallation av luft/vatten-pump -12
-Golvvärme i hall, ekparkett, klinkers och spottar -13
-Klinker i källaren -13
-Ny tvättmaskin och torktumlare -13
-Inredning tvättstuga och hyllor i källare -13
-Klätt väggar vid källartrappa med råspont och målats trappa -13
-Totalrenoverat kök med inredning från Ballingslöv inkl spis och fläkt -12/-13
-Totalrenoverat badrum entréplan -12/-13
-Enstavs parkettgolv entréplan -12/-13
-Nytt papptak och spont på utbyggnad vid matplats -14/-15
-Ny trätrall i norr -15
-Ny träpanel fasad och målning -16
-Ny träpanel på delar av bodar/gästhus-16
-Ny trätrall i söder -16
-Nytt golv, massivt furu -16 (rätat golvet) -16
-Renovering av altandörr sovrum entréplan -16
-Målat golv i sovrum -17
-Barnrum renoverades, golv och väggar målades -17
-Renovering av fönster i barnrum -17
-Fiber indraget i huset
-Centraldammsugare finns i huset

Fastighetsbeteckning

Vejby 15:356

Övriga byggnader

Gästbod 1: Vinterbonad med laminatgolv och högt i tak med synliga bjälkar. Golvvärme, el, och utrustat med många eluttag och nätverksuttag då denna bod inreddes för hemmakontor en gång i tiden. Perfekt extra rum för gäster eller uthyrning sommartid. Plåttak. 10 kvm

Gästbod 2: Fristående gäststuga, Vatten och avlopp framdraget till boden men ej inkopplat. 8,5 kvm

Förrådsbod 1: Belägen och sammanbyggd med Gästbod 1. Plåttak.

Förrådsbod 2: Mot parkeringen finns ännu en förrådsbod med utrymme för cyklar, ved mm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 162 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 304 kr
VA: 5 476 kr
Renhållning: 3 707 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 6 175 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Säljarna har försäkring via Länsförsäkringar på 6175 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 642 000 kr, varav byggnadsvärde 958 000 kr

Summa pantbrev

2 567 500 kr

Tomt

Areal: 822 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Uppvuxen och lummig trädgård som omsluter huset och trädgården och skapar en privat oas på sommaren. En vindstilla dröm men gassande sol där våren och sommaren ofta kan upplevas lite tidigare än många av granntomterna. En trädgård som står i blom från tidig säsong in på sensommaren/hösten. Trädäck på båda sidor av huset och det största av dem ligger i ett perfekt söderläge där många och långa sommardagar kan avnjutas. Här finns gott om plats för både det stora matbordet och solstolarna för soldyrkarna.

Gästhusen/bodarna ramar in trädgården fint mot söder och bidrar till den mysiga och rogivande känslan och rumsbildningen. Stensatta gångar och stensatt parkeringsplats på entrésidan med plats för åtminstone tre bilar. På den nordöstra altanen på framsidan kan man njuta i solen till frukost. I trädgården finns äppelträd, körsbärsträd, avenbok, syrén, klätterväxter och mycket mycket mer. En riktigt sommarträdgård som är väl värd väntan under årets kalla månader.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Möjlighet finns att koppla på den kommunala dagvattennätet och avgiften är redan betald. Just nu är allting förberett till tomtgräns och beställning av grävjobb till kommunen är gjord och arbetet kommer bekostas av nuvarande ägare. Dock är det oklart exakt när arbetet kommer kunna utföras pga ev väntetid från kommunens sida.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Vejbystrand

Vejbystrand ett riktigt sommarparadis då orten är full av liv och rörelse från världens alla hörn men som under vinterhalvåret ter sig som en ganska så "vanlig" bostadsort med allt som man kan önska av ett mindre samhälle.

Vacker sandstrand med båthamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer mellan Vejbystrand och Ängelholm. Endast 10 minuters bilväg till flygplatsen med inrikesflyg direkt till bla Stockholm, Visby och även flera internationella direktflyg.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, veterinär, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Vågen
440 m
Gårdens Skafferi
980 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Villervalla
90 m
Sagolunden
500 m
Grundskolor
Vejbystrands skola och förskola
510 m
Magnarps Skola
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vejbystrands Idrottsplats
70 m
Vejbybadet
580 m
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
580 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte