Boarpsvägen 10

Bilder

Utgångspris

2 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Boarpsvägen 10 , Hjärnarp , Ängelholm

Välrenoverad och gedigen familjevilla belägen i hjärtat av Hjärnarp söker nu nya ägare. Här har många och omfattande renoveringar utförts på senare tid i form av bl a nytt kök, badrum, gäst WC, ny el, dräning med isodrän, byggnation av uteplatser, ommålning, garageportar, installation av kakelugn och kamin och inte minst installation av bergvärme. Det här kan vara chansen du och din familj har väntat på! Villan är dessutom belägen ett stenkast från populära Ica Arons och här bor man nära och bekvämt till förskola, skola och idrottsplats. Välkommen att anmäla ditt intresse och boka dig på visning!

173 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
173 kvm
Biarea:
93 kvm
Tomtarea:
1 566 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
2 827 kr/månad
Utgångspris:
2 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

173 kvm

Biarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

I hjärtat av Hjärnarp med endast 100 m från Ica Arons och längs Boarpsvägen ligger denna rejäla och pampiga villa från 40-talets mitt. Byggt under funkisens era med hus att lita på. Det här är en villa för den stora familjen som båda behöver och i annat fall kanske kräver många rum och utrymmen att sprida ut sig på. Villan har varit i samma familj i två generationer och köptes av nuvrande ägares föräldrar direkt när huset var mer eller mindre färdigbyggt. På senare tid har det skett stora förändringar och underhållsarbeten både på utsidan såväl insidan. Här har man borrat bergvärme, man har omdränerat grunden och klätt den utvändigt med isodränskivor för bästa resultat, fasaden på både huvudbyggnad och garage har målats byggt trädäck, plank och nya garageportar.

På insidan har man inte heller legat på latsidan. Planlösningen har justerats för att få en bättre rumsfördelning och flöde i huset. 2009 och in i 2010 var åren då väldigt många och stora renoveringar utfördes på insidan. Köket totalrenoverades med nya vitvaror och maskiner. Badrummet på det övre planet och som nås via ett av sovrummen är också renoverat detta år och gästtoaletten renoverades strax därefter. I övrigt har man genomgående ytskiktsrenoverat huset med färg och tapet, dock med en varsam hand för att behållla många av de trevliga materialval och inredning som huset en gång byggdes med. Genomgående på båda bostadsplanen finns fortfarande de vackra och hemtrevliga plankgolven kvar. Plankgolv som är så tacksamt då man kan sätta sin egen färg och karaktär på dem utan att behöva byta golv. Och alltid lika snyggt oavsett om de bara oljas, betsas, lutas eller målas. Andra stora renoveringsarbeten som utförts är installation av kakelugn och kamin, bytt många fönster och omdragning av hela elsystemet med ny elcentral med automatsäkringar.

Entréplanet består av en stor hall, gäst WC, kök med utgång till trädgården på baksidan, ett sällskapsrum/tv-rum med kakelugn som ligger i fil med vardagsrummet som går i vinkel innanför. Stora och trevliga rum att samla familj och vänner i vardag såväl vid högtider. Aldrig med risk att inte få plats. Varför inte duka långbord mellan rummen som idag avdelas med de bevarade sljutdörrarna från 40-talet?!

Det övre planet består av en mindre hall, tre sovrum men som skulle kunna göras om till fyra. Från ett av rummen finns ingång till ett stort badrum som är utrustat med både dusch och badkar. Men mest spännande av allt är det vindsrum i ena hörnan som skulle kunna isoleras och nyttjas som sovrum eller kanske en stor klädkammare. Här är det helt öppet till den stora vinden som absolut skulle kunna inredas till något väldigt användbart. Kanske en tonårsvåning eller bara riktigt bra förvaringsutrymme.

Trädgården sprakar av färg och liv och här finns allt från vackra blommor, prydnadsväxter, fruktträd och en stor köksträdgård där det idag odlas morötter, potatis, gul och röd lök, rödbetor och dill. I frukt- och bärväg finns jordgubbar, hallon, blåbär, röda och svarta vinbär, krusbär, rabarber, bigarråer och två sorters äppleträd. Sklart valfritt för nästa ägare att välja sina favoriter. Framsidan ramas vackert in av det gedigna stengärdet. Baksidan är helt fri från insyn och här finns en vindskyddad uteplats som ligger gömt inne bland växter och den mur som ger stöd åt den högre nivån där köksträdgården ligger. I tomtgränsen rinner en Lerbäcken som porlar förföriskt.

På fastigeten finns även ett stort dubbelgarage med förråd i bakre delen. Ett garage som den garageintresserade kommer har mycket nytta av med bla rejäl stålbalk som löper längs bredden på rummet.

Entréplan

Hall
Plankgolv och rejält med plats och svängutrymme. Ljust och fint med stora fönsterpartier som löper hela vägen in i hörnet av rummet.

Gäst WC
Vidare in i hallen ligger den ombyggda gästtoaletten. Rummet har förstorats något från ursprunget på bekostnad av lite utrymme av vindstrappan. Inbyggnads WC och tvättställ. Mycket snyggt och stilrent med granitskiva och kakel och klinker. Golvvärme, el.

Kök, groventré
Snyggt kök från Sentens renoverat i samband med den stora invändiga renoveringen 2009. Samtliga vitvaror byttes också i samband med detta. Köket är utrustat med kombinerad integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro i högskåp, integrerad diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Köksluckor i ek kombinerat med vitt liggande kakel ovan bänk och som pricken över i har man investerat i en granitbänkskiva. Innanför köket finns en utgång till uteplats och trädgård. Här finns plats för mindre klädavhängning och en mindre inbyggd garderob finns bevarad från den gamla planlösningen. Plankgolv.

Tv-rum
Ett genomgångsum mellan hall. kök och vardagsrum som idag används som tv-rum. Här har man installerat en kakelugn så sent som 2009. Plankgolv och mosaikklinker vid kakelugnen.

Vardagsrum, matrum
Stort rum i fil med skjudörrar som avgränsning mellan rummen. Här får man plats med stora sällskap utan problem. Plankgolv. Fönster i tre väderstreck.

Övre plan
Övre hall som angränsar till samtliga rum på detta plan. Fönster och plankgolv.

Sovrum 1 med badrum
Ett stort och fin master bedroom med mindre klädkammare och egen ingång till det stora badrummet som byggdes om och renoverades 2009. Idag är rummet utrustat med tvättställskommod, badkar, WC och dusch med duschvikdörrar. Ett litet fönster finns mot gaveln. Kakel och klinker i neutrala färger och här ligger golvvärme, el, samt handukstork, vattenburen. Själva sovrummet ytskiktrenoverades 2009 med nya tapeter och färg. Vid fötterna ligger samma snygga plankgolv som i övriga delar av huset. från detta sovrum finns även en dörr till sovrum 2 som med enkla medel går att sätta igen. Då det rummet har en annan ingång från hallen.

Sovrum 2
Stort sovrum som rent utrymmesmässigt kan passa som två. Skjutdörrar angränsar in till stor klädkammare i stödbensvinden. åt andra sidan på rummet finns en oisolerad vindsdel kvar för annan typ av förvaring. Plankgolv och stort fönster på gaveln.

Sovrum 3
Fint sovrum belägen i fönsterkupan mot framsidan. Plankgolv och fräscha väggar och tak.

Tänkbart sovrum 4 med vindsuppgång
Det här är utrymmet man kan utveckla vidare. Idag finns här ett större oisolerat vindsutrymme. Det finns ett litet fönster på gaveln. Här är det helt öppet upp till vinden som håller rejäl takhöjd. Kanske bygger man här en mer rejäl trappa och inreder vindsplanet till ett tonårstillhåll. Eller varför inte isolera för att skapa världens bästa förvaring i form av en stor walk-in-closet eller kanske sitter du själv på ett mycket bättre förslag?

Källarplan
Stor och fräsch källare med klinkerlagda ytor i nästan hela källaren. Här finns matkällare, verkstad, stor ocg fräsch klinkerlagd tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från 2010. Här finns även en kamin som installerades 2009. Intill rummet finns ett torkrum eller om man hellre använder det som förvaring. Åt andra håller finns ett stort pannrum och förrådsrum. Utanför finns en hall och utgång till källartrappa på utsidan.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Bergvärme, kakelugn, kamin

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Gjutet valv/trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utfördra renoveringar:
-Bergvärme + värmepump -06
-Nytt kök, Sentens, inkl vitavror från Electrolux -09
-Ny el med ny elcentral -09
-Renovering och ombyggnation av badrum övre plan -09
-Installation av kakelugn -09
-Installation av kamin i tvättstuga -09
-Ytskiktsrenovering med färg och tapet -09
-Renovering och ombyggnation av gäst WC entréplan -10
-Dränering av grund, isodrän -10
-Nya fönster på övre plan -10
-Byggnation av trädäck -10
-Klinker i källare -11
-Ommålning av fasad och garage -11
-Ny förrådsdörr -11
-Ioslerat vind på garaget -11
-Byggnation av plank -13 (bygglov finns)
-Nya häckar -12 och -13
-Ny elstyrd terassmarkis -13
-Målat tak -14
-Nya garageportar -15

Fastighetsbeteckning

Kyrkogården 7:39

Övriga byggnader

Stort dubbelgarage med förråd på dryga 52 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 932 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 22 333 kr
VA: 4 123 kr
Renhållning: 3 460 kr
Sotning: 97 kr
Försäkring: 3 919 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 268 000 kr

Summa pantbrev

1 064 000 kr

Tomt

Areal: 1 566 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En fantastisk trädgård omgärdad av blommor och dekoration. På baksidan av huset finns ett stort trädgårdsland där det odlas morötter, potatis, gul och röd lök, rödbetor och dill. I frukt- och bärväg finns jordgubbar, hallon, blåbär, röda och svarta vinbär, krusbär, rabarber, bigarråer och två sorters äppleträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Hjärnarp GA:4
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 11-IM5-73/7452

Tillträde

Mitten på dec, el enl ök

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Hjärnarp

Hjärnarp är beläget norr om Ängelholm nära E6:an. Området har 1020 invånare. Det finns en låg- till högstadieskola, bibliotek, matbutik och blomsteraffär mm. I närområdet finns Margretetorp gästgifvaregård med hotell, restaurang och konferens. I Hjärnarp kan man njuta av härlig natur och man har närhet till Västersjön och Rössjön med vattensporter, fiske och bad.

Ortsnamnet kommer från: Hjärnarp = Hjärnes torp /efter danskan arp=torp

Kommunikation

Regionbuss 507 går genom området mellan Ängelholm och Hjärnarp. Mer info se www.skanetrafiken.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
110 m
Vinboden AB
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Morkullans Förskola
230 m
Karikan Förskola AB
560 m
Kollektivtrafik
Hjärnarp Torget
170 m
Söndrebalg skolan
710 m
Grundskolor
Söndrebalgs Skola
700 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Rantzows Sport AB
800 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte