Nidingstorpsvägen 35

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Nidingstorpsvägen 35!
  • Nidingstorpsvägen 35!
  • Framsida
  • Baksida
  • Länga med möjlighet för hästboxar!

Nidingstorpsvägen 35 , Östra Karup , Båstad

Välkommen till denna trevliga gård med stora möjligheter! Uppe på Hallandsåsen finns nu chansen att förvärva gården på Nidingstorpsvägen 35. Här bor du med direkt närhet till vacker natur och med en vy över fält och hav. Med cirka 9 hektar mark, varav cirka 5 hektar är åker, finns det en stor potential till att uppfylla drömmen om en egen hästgård. Eller varför inte starta en egen kennel eller hundpensionat? Idag finns det på gården ett bostadshus på 1 1/2-plan med källare inrett med 5 rum och kök om 132 kvm i boarea + 68 kvm i biarea. Till bostaden finns både uterum och spa-avdelning. På gården finns det en stor länga med förrådsdel där det tidigare varit stall och loge. Där finns även en verkstadsbyggnad med en verkstadsdel och dubbelgarage, bostaden passar därför också den fordonsintresserade. Dessutom finns det goda pendlingsmöligheter då man snabbt kan köra på E6:an som tar en både söderut ner till Malmö eller norrut till Göteborg. Om du har drömt om att bo på landet, men ändå ha närhet till Båstad, Ängelholm och Halmstad? Då är detta något för dig! Varmt välkommen på visning!

132 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
132 kvm
Biarea:
68 kvm
Tomtarea:
93 486 kvm
Byggår:
1950
Driftskostnad:
1 629 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

132 kvm

Biarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna charmiga gård med stora möjligheter! Nu finns chansen att förvärva denna gård på Nidingstorpsvägen 35, belägen mitt uppe på Hallandsåsen både med havutsikt från ägarens mark samt med en snabb anslutning till E6:an som tar en både söderut ner till Malmö och norr mot Göteborg. Med ett bostadshus om 132 kvm i boarea + 68 kvm i biarea samt en stor gårdslänga och en verkstadsbyggnad finns det många möjligheter på denna gård. Varför inte uppfylla önskan om att ha en egen hästgård? Kanske en kennel eller hundpensionat? Gården passar också perfekt för den fordonsintresserade då det finns två stora garageutrymmen med plats för diverse mekanik. Eller så behåller man det precis som det är, arrenderar ut marken och njuter av sitt egna lilla paradis på landet- valet är ditt!

Välkommen in!

Entréplan

Hall
Vi kliver in i bostaden och möts av en rymlig hall med avhängningsmöjligheter. På golvet ligger det klinker och väggarna är tapetserade. Från hallen går trappan upp till övre plan och till höger finner vi badrummet. Längre in på entréplan finns vardagsrum, kök och ett sovrum.

Badrum
Badrummet är inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med dusch, toalett samt tvättställ.

Kök
Köket har en stomme från IKEA, köksluckorna är unika i sitt slag då de är vackert handgjorda i träslaget alm. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, diskmaskin, spis, fläkt och ugn. I köket finns det gott om plats för matbord.

Sovrum 1
Från köket nås sovrummet på nedre plan. Ett rymligt sovrum med mycket förvaringsutrymme i form av inbyggda garderober längs med ena kortsidan. Från detta rum finns en glasdörr ut till trädäcket på husets framsida.

Vardagsrum
Ett stort vardagsrum som nås från både hall och kök. Här finns gott om plats till både en soffhörna framför tv:n för lata kvällar samt plats till ett stort matsalsbord för det större sällskapet när släkten eller vännerna kommer på besök.

Övre plan
På övre plan finns ett mindre allrum, perfekt som att ha som kontor- eller varför inte en extrasäng till övernattande gäster? På övre plan ligger det plastmattor i samtliga rum och väggarna är tapetserade.

Masterbedroom
Ett stort sovrum med utrymme till allt ett sovrum behöver och lite till! Här med utgång till en joddlarbalkong, med en underbar utsikt utöver fälten- helt underbart! Förvaring i form av ingångsbar garderob.

Sovrum
Rymligt sovrum som är beläget i andra delen av huset. Förvaring i form av ingångsbar garderob.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1950 ombyggt 1982

Uppvärmning

Jordvärme, kassett i öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2014
Energiklass: E
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Aluminiumplåt
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Ett inglasat uterum som är byggt mellan bostadshus och länga, på längans kortsida, nås från stenstatt uteplats vid bostadens ytterdörr. Trevligt trädäck på husets framsida som nås från ena sovrummet. Joddlarbalkong från masterbedroom med en magisk utsikt över fälten.

Fastighetsbeteckning

Hunnestorp 2:8

Övriga byggnader

Länga med förrådsdel samt utrymme som tidigare varit stall, loge och maskinhall. Här kan man med enkla medel bygga upp hästboxar och göra ett häststall. Med dem tilllhörande 9 ha mark finns det gott om plats att göra hagar, paddock med mera. För den hundintresserade är byggnaden perfekt för att ha till hundddagis, pensionat eller kennel.

I den andra byggnaden finns en verkstadsdel med smörjgrop, perfekt för den fordonsintresserade. Här finns också ett dubbelgarage som tidigare har använts till snickarverkstad.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

19 558 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 000 kr
VA: 900 kr
Renhållning: 2 508 kr
Sotning: 150 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmningskostnaden ligger under el. Säljarna har en försäkringskostnad via Länsförsäkringar på 6187 kr/år.

Taxeringskod

120

Taxeringsvärde

2 048 000 kr, varav byggnadsvärde 1 282 000 kr

Summa pantbrev

222 900 kr

Tomt

Areal: 93 486 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (Borrad brunn). Enskilt avlopp (Trekammarbrunn med pump från -14).

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Hunnestorp S:7 (Vägarna)
Last, Ledningsrätt: Tele, 1168-754

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. En friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende "dolda fel". Köparen får således efter köpet inte göra gällande några påföljder gentemot säljaren på grund av fel i fastigheten, dess byggnader och byggnadstillbehör.

Om området

Östra Karup

Ett vackert område beläget högst upp på Hallandsåsen med en underbart utsikt över fält och hav. Här finns bra med promenad- och ridvägar.

Kommunikation

Skolbuss finns att tillgå utanför gården. Via Östra Karup går busslinje 525 mellan Båstad och Östra Karup. Denna körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Närhet till Båstads tågstation, belägen i Hemmeslöv, där det går att ta tåg både norr- och söderut fler gånger i timmen.

Direkt anslutning till E6:an mellan Malmö och Göteborg.

Närservice

Närhet till Östra Karup där det finns ett mindre köpcentrum med klädbutik, outlet, blomsterbutik, Willab garden med mera. Det finns skola från F-6 samt förskola. Ca 10 km in till Båstad där det finns matbutiker med mera.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
4,5 km
Bjärehalvöns Chark & Delikatess AB
4,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Entré Båstad
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Östra Karups Förskola
2,5 km
Abacus Montessoriförskola
4,4 km
Grundskolor
Östra Karups Bibliotek
2 km
Hasslövs Bygdeskola
4,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Äppelgårdens Golf & Nöjespark
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
XbowlSportcenter i BÅSTAD
5,3 km
Xbowl - Bowling & Sportcenter i Båstad
5,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Sandra Petersson för mer information!

Sandra Petersson

Sandra Petersson

Ängelholm /Båstad

Säljkoordinator, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0431-474137

sandra.petersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte