Ågårdsvägen 211

Bilder

  • Ågårdsvägen 211
  • Platsbyggd sittplats nere vid Rönneå
  • Drönarfoto över delar av markerna.
  • Entré med snyggt klinker, vänstra flygeln
  • Snyggt lantkök, vänstra flygeln

Utgångspris

9 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Ågårdsvägen 211 , , Ängelholm

Mitt bland böljande landskap och Rönneå slingrandes vid husknuten finner vi Ågård. Ett paradis på jorden där större renoveringar har skett de senaste åren. Herrgården är renoverad exteriört såväl som interiört i äldre stil men med moderna bekvämligheter och en hög standard. Idag består Herrgården av två nyrenoverade lägenheter men kan öppnas upp till en utan större problem. Ekonomibyggnaderna är i gott skick och har rustats upp under 2016-2017 och är redo för nästa ägare att inredas för eget syfte och bruk. Ca 12 hektar ingår i köpet samt stödrätter för betes-och åkermark.

Den parkliknande trädgården i sydväst som sträcker sig ner till Rönneå är en rofylld oas och man kan inte ana att man inom tio minuter med bil är inne i Ängelholms centrum. Här bor ni med absolut lantligt läge men med närhet till bekvämligheter, pendlingstrafik och flyg. Cykelavstånd har ni såväl in till centrum och Brännborn Center.

393 kvm, 12 rok

Typ:
Gård/Jordbr/Skog
Boarea:
393 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
120 000 kvm
Byggår:
1872
Driftskostnad:
3 960 kr/månad
Utgångspris:
9 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

12 rum varav 7 - 8 sovrum

Boarea

393 kvm

Rumsbeskrivning

Ågårdsvägen 211-Längs grusvägen Ågårdsvägen bland vidsträckta landskap gömd ifrån stora vägar finner vi denna rofyllda oas med namn Ågård. Som namnet vittnar om är det en åtomt vid Rönneå. Ågård är en större Herrgård men anor ifrån 1800-talet där nuvarande ägare har valt att stycka av fastigheten och en ny lycklig ägare får ta vid. Flertalet hektar mark kommer att ingå i den blivande fastigheten samt flertalet större ekonomibyggnader. Ekonomibyggnaderna har setts över och majoriteten av dem är i gott skick. Själva Herrgården ramas vackert in på framsidan av grusanlagd uppfart och nyplanterad oxelhäck. Den största förändringen har själva Herrgården genomgått med bland annat ny panel, extra isolering i såväl fasad och golvbjälklag, nya VA ledningar, ny el samt helt nya ytskikt. Renoveringarna har skett med varsam hand för att kunna behålla husets vackra själ. Genomtänka och anpassade renoveringar för att bevara och lyfta fram husets charm. Herrgården har genomgående vattenburen golvvärme som värmer skönt på de nylagda klinkergolven samt på ekparketten. Idag består Herrgården av två lägenheter, den västra och den högra flygeln. Detta gör bostaden lämplig för uthyrningsverksamhet, generationsboende eller för den som vill kunna hyra ut delar av sitt boende utan att kompromissa med kvadratmetrarna. För den som vill kan bostaden öppnas upp till ett boende igen utan större problem. För den med uthyrning eller rekreation i tankarna finns det fler byggnader på marken att göra om till lägenheter eller rum för vistelse.

En större trädgårdstomt finner vi på baksidan av Herrgården och den sträcker sig ner till Rönneå. En rofylld oas med gott om fågelkvitter och utsikt över nejden. Trädgården är parkliknande med gott om grönytor och vackra gamla träd. Grönytorna bjuder in till såväl fest som lek. De höga träden erbjuder sköna skuggplatser att slå sig till ro i den annars soliga tomten i sydväst. Nere vid ån finns en härlig glänta där nuvarande ägare gjort bord och stolar av träd som vuxit på gården. Här kan vi njuta av stillheten samt ån som slingrar sig fram. En liten eka finner vi bunden vid åkanten som följer med vid köpet. Precis där ekan är bunden ser vi att marken och tillplattad och en större stig går upp mot gården. Längst denna stig eller mindre väg av gräs fraktades betorna från gården ner till Rönneå för att sedan transporteras vidare in till Ängelholm.

Vänstra flygeln
Entréplan
Entré
Vi välkomnas in genom pardörrar och möts av en representativ hall med snyggt klinker med matchande tapet. I entrén finner vi gästtoalett med Morristapet, ingång till vardagsrum samt kök. Här finns även den vackra platsbyggda trappan med räcken som är gjorda för hand.
Kök
Större lantkök med gott om förvaring och bänkyta. När ni står vid vasken av porslin kan ni njuta av innergården och vyn över gårdslängorna. Vit skåpinredning, vitt kakel, ekbänkskiva, underbar tapet, integrerade samt rostfria vitvaror. Så som diskmaskin, spishäll, spisfläkt, mikro, ugn kyl och frys. Stilrent schackrutigt klinkergolv. Här står även en vacker brun kakelugn. Ett mindre matsalsbord får plats men det självklara valet är att ha en större matplats i matsalen vilken vi når ifrån köket.
Matsal/Vardagsrum
Underbara rum perfekt för stora middagsinbjudningar och fest. Rummen ligger i fil med vackra pardörrar som kan dela av rummen vid behov. Vitmålad bröstpanel och matchande ljusa tapeter. Från matsalen når vi badrummet och ifrån vardagsrummet entrén. Även i vardagsrummet finner vi en bevarad kakelugn. I matsalens pryds taket av nygjord takrosett. För den som vill öppna upp kan öppning göras från vardagsrummet in till vardagsrummet i högra flygeln. Vardagsrummet i högra flygeln är renoverad i matchande stil. Från vardagsrummet är det utgång till den stora altanen. Här njuter vi av solen i kombination av fågelkvitter och den underbara bara vyn över den parkliknande trädgården. Altanen har både fått ny gjuten platta, nya snickeriet samt nytt tak.
Badrum
Stort helkaklat badrum där såväl interiör samt inredning går i jordnära färger. Påkostad badruminredning som smälter in i husets karaktär. Inrett med dusch, kommod, toalett, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.
Sovrum 1
Husets största sovrum med egen kakelugn, fönster i två olika väderstreck samt ingång till badrum. Varför inte göra detta till Master Bedroom? Vitmålade bröstpanel och svart medaljongtapet, perfekt mix av modernt och lantligt.

Övre plan
Allrum
Ett större allrum, perfekt för tonåringar som vill ha egna utrymmen för att umgås ifred med sina vänner. Från allrum når vi en mindre balkong med utsikt över trädgården och när löven faller ser vi Rönnå.
Sovrum 2
Rymligt sovrum med utsikt över innergården. Gråmålade väggar. För den som vill öppna upp lägenheterna så är det lämpligt att göra det ifrån detta rum. Bredvid detta sovrum ligger sovrum 7 i högra flygeln. Dessa rum kan man slås ihop till ett lyxigt sovrum med större walk in closet.
Sovrum 3
Större sovrum med fönster med utsikt över gården och grannåkrarna.
Sovrum 4
Det minsta sovrummet i den vänstra flygeln men även här får en dubbelsäng plats utan problem. Utsikt över nejden.
Badrum
Badrum av den större storleken med såväl dusch som badkar. Badkaret är perfekt placerat för att kunna njutas av stjärnhimmeln ovanför. I övrigt finns här dubbelkommod i lantlig stil och toalett. Svarta stora skifferplattor på golvet samt vitt kakel på väggarna.

Högra flygeln
Entréplan
Vi kliver in i en långsmal hall med ingång till kök direkt till vänster. Längre ner till vänster finner vi badrum och till höger vardagsrum/matsal och vardagsrum. Tålig klinker på golvet.
Kök
Underbart stort lantkök med matplats för tio personer om inte fler. Den grå betongskivan ger en härlig känsla av modernitet och skapar en stilfull match med de vita lantliga luckorna. Rostfria samt integrerade vitvaror i form av diskmaskin, spisfläkt, kyl, frys, mikro och ugn. Övrig utrustning är spishäll och vask av porslin. Ljusinsläpp ifrån två olika väderstreck.
Badrum
Helkaklat badrum med jordnära färger. Utrustat med stilig kommod, dusch, toalett och stapel med tvättmaskin och torktumlare.
Vardagsrum/matsal
Större rum med utsikt över trädgården. Vitmålad bröstpanel och ljust randig tapet. Detta rum är öppningsbart mot andra lägenheten. För den som skulle vilja öppna upp skulle tre härliga rum i fil skapas.
Vardagsrum
Ett litet mindre vardagsrum med öppen spis samt trappa upp till övre plan. Även här är det ljusinsläpp ifrån två olika väderstreck. Väggfärgen går i en ljus ton.

Övreplan
Hall
Mindre hall med takfönster och ingång till sovrum och badrum.
Sovrum 5 & 6
Sovrum fem och sex är ljusa rum i västerläge med härlig utsikt över markerna. Målade i sobra färger och ekparkett på golvet.
Sovrum 7
Högra flygelns största sovrum. Fönster med utsikt över innergården. Ljust målat rum och ekparkett. För den som vill kan öppning göras mot andra lägenheten.
Badrum
Helkaklat badrum även detta i den större storleken. Lyxigt utrustat med badkar och dusch. I övrigt finner vi här toalett och kommod.

Källarplan
Äldre källare under en del av byggnaden. Här står jordvärmepumpen samt nuvarande pump till vattnet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

1872

Uppvärmning

Jordvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Dagvattnet går till en brunn som sedan leder ut vattnet via 4 tum tegelrör ut i Rönneå.

Renovering av Herrgård.
- Ny trä panel samt tilläggssiolerat
- Nytt golvbjälklag, isolering och vattenburen golvvärme på entréplan samt övre plan.
- Samtliga ytskikt
- Nya VA-ledningar
- Ny el
- Nya hängrännor
- Taket har tvättats samt lagats där behov funnits.

Fastighetsbeteckning

Del av Rebbelberga 14:6

Övriga byggnader

Ekonomibyggnaderna har under 2016-2017 rustats upp. Taken har riktats och belagts med plåt. Träväggar har fått rödfärgad beklädnad och tegelväggar har i en del fall putsats och målats. Fönster har bytts där behov funnits. Häst-/kostall har fått högre takhöjd och nya innertak av av plåt. Väggarna putsades och målades vita. Övriga fördetta djurstall har sanerats från gammal inredning och fått viss uppfräschning i form av putsning och målning samt delvis nytt loft.

Maskinhall-Ny putsad och vitmålad fasad. Plåttak.

Vagnslider-Plåttak och rödmålad träfasad.

Äldre gristall - Plåttak, fasad av vackert tegel och vit puts. Varför inte göra om detta till lösdrift?

Äldre hönshus- Vid hönshuset är det en gång till Rönneå där man förr lasta betor från gården ner till Rönneå för vidare transport. Perfekt som förråd eller om man vill göra om det till gästhus.

Tegelbyggnaden/ äldre magasin för spannmål i säck - Otroligt vacker byggnad där endast fantasin sätter gränser till vad man vill göra om den till. Varför inte festlokal eller ytterligare lägenheter?

Ca innermått:
Före detta Häststall 14x10 ca 140 kvm
Före detta Kostall 39x13 ca 500 kvm
Före detta ungdjursstall 35x12 ca 420 kvm
Före detta svinstall 27x8 ca 215 kvm
Logbyggnad 44x12,5 ca 550 kvm
Hög logbyggnad 34x13 ca 440 kvm
Verkstad 12x10 ca 120 kvm
Hönshus 12x6 70 kvm
Förre detta spannmålsmagasin 18x9 ca 160 kvm (tre våningar)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

47 525 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 40 000 kr
Renhållning: 2 525 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 6

Kommentar

Uppvärmningen är delvis uppskattad då nuvarande ägare haft en mätare till två olika hus på fastigheten. Sammanlagda kostnaden för de två hus är 56 000 kr/året. Det andra huset, en mindre villa ingår inte i köpet. För vidare information har renovering med maskiner pågått som drar en del ström vilket har påverkat förbrukningen uppåt.

Tomt

Areal: 120 000 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fastigheten är under avstyckning och ca 12 hektar mark kommer att ingå vid köp av fastigheten. Hektaren är uppdelade i ca 4,1 hektar åkermark, 5,8 hektar betesmark, 0,5 hektar skog/torvmosse samt större trädgårdstomt. Skogen/torvmossen ligger uppe vid Blankamossen på andra sidan Munka-Ljungby. Troligtvis har denna mark tillfallit gården en gång i tiden för att kunna hämta torv för eldning.

Nuvarande ägare innehar stödrätter för 4,1 hektar åkermark och 5,8 hektar betesmark och de överlåts av säljaren till köparen i det fall köparen har rätt att nyttja stödrätter. För mer information om stödrätter: http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/stod/jordbrukarstod/gardsstodochstodratter/stodratter/dethararstodratter.4.2453f106152072c7c6bc9d03.html.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Kommunalt vatten kommer att dras in. Enskilt avlopp. 3-kammarbrunn med markbädd ifrån 2003.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Ängelholm S:1, S:4, Rebbelberga S:1-S:2, GA:2. Samfällighet om väg samt bäck.
Last, Ledningsrätt: Gas, 1182-351
Last, Ledningsrätt: Gas, 1182-351
Last, Ledningsrätt: Gas, 1182-706
Last, Avtalsservitut: Elledning mm, 11-IM5-33/1345
Last, Avtalsservitut: Elledning mm, 11-IM5-34/522
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 11-IM5-52/1393
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 11-IM5-52/1565
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 11-IM5-60/2765
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 11-IM5-60/2942
Last, Avtalsservitut: Elledning mm, 11-IM5-78/3454
Last, Avtalsservitut: Elledning mm, 11-IM5-78/3455
Last, Avtalsservitut: Elledning mm, 11-IM5-78/3456
Last, Officialservitut: Väg, 11-MLJ-410
Förmån, Officialservitut: Vatten, 11-MLJ-410
Last, Ledningsrätt: Starkström, 1292-1617
Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 52/83

Då fastigheten är under avstyckning är det inte utrett vilka av servituten som kommer att belasta och vara förmån för fastigheten. Samfälligheten om vägen kommer fastigheten ha fortsatt del av. Angående samfälligheten om bäcken är det inte utrett om fastigheten kommer ingår där eller inte.
Två servitut kommer även att tillkomma. Det ena att en jordvärmekabel till annan fastighet finns på fastigheten samt ett servitut angående det kommunala vattnet som kommer att dras in.

Tillträde

enligt överenskommelse

Övrigt

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. En friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende "dolda fel". Köparen får således efter köpet inte göra gällande några påföljder gentemot säljaren på grund av fel i fastigheten, dess byggnader och byggnadstillbehör.

Fiber är beställt och bekostas av säljaren.

Pantbrev om 6 000 000 kr kommer att ingå vid köpet.

Då skorstenarna ej är sotade eller brandskyddskontrollerade föreligger eldningsförbud.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
2,1 km
Fiskexpressen
2,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nya Kungsgården Förskola
1,6 km
Akka Förskola
1,9 km
Grundskolor
Nyhemsskolan
2,1 km
Törnskogens Förskola och Skola
2,5 km
Gymnasium
Nybroskolan
3,5 km
Banker
Zmarta
2,9 km
FOREX Bank
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Distriktsarbetsterapeut
2,7 km
Ängelholms Idrottsplats
3,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
4,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte