Päronvägen 1

Bilder

  • Päronvägen1
  • Insynsskyddad trädgård
  • Uterum med härligt ljusinsläpp
  • Vardagsrum
  • Bastu

Päronvägen 1 , Pomona , Ängelholm

Efter 35 lyckliga år ska nu Päronvägen 1 byta ägare. På en insynsskyddad hörntomt i det barnvänliga och lugna området Pomona, ligger denna rejäla och flexibla familjevilla i souterräng. Villan ligger på en höjd och erbjuder ett högt och fritt läge med rofylld utsikt över Valhallskogen. Många sovrum och en planlösning som kan anpassas väl efter familjens storlek. Ett stort och härligt uterum med golvvärme. Garage och flertalet förråd. Närhet till bussförbindelser, skola, förskolor, hav och strand, E6:an och Ängelholms flygplats. Är detta vad du och din familj letar efter? Välkommen på visning!

156 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
156 kvm
Biarea:
57 kvm
Tomtarea:
709 kvm
Byggår:
1972
Driftskostnad:
2 936 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 5 sovrum

Boarea

156 kvm

Biarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Päronvägen 1! Innan området Pomona togs sin form i den bebyggelse som finns här idag och som påbörjades i början på 70-talet, så låg här en fruktodling. Markägaren för fruktodlingen valde då att bosätta sig i området som byggdes och hade då "första-tjing" på val av tomt och hus. Deras val föll på Päronvägen 1 som visar att de, precis som nuvarande ägare, anser att detta hus kanske kan ses som områdets bästa. För på denna insynsskyddade hörntomt har du endast en direktangränsande granne. Mot baksidan löper ett större grönområde genom området där barnen som har extra spring i benen kan ut och leka. Baksidan av huset, ligger som på en liten platå, erbjuder den rofylldaste omgivningen med ett härligt solläge och privatzon. Här finns flertalet uteplatser där solen kan följas från morgon till kväll men likväl finns skuggplatser för den som hellre skyddar sig från de ibland för heta strålarna. Uterummet som byggdes 2004 satte pricken över i:et för denna trädgård som då förlänger sommarhalvåret med tidiga vårar och sena höstar. Här kan även alla växter som inte tål frost vinterförvaras i tryggt förvar.

Själva huset i sig erbjuder en väldigt flexibel planlösning där även den något större familjen får plats och en planlösning som med relativt lätta medel kan förändras utifrån hur en familjs behov ofta förändras genom åren. Idag finns fem sovrum, tre i souterrängplanet och två på det övre. För den som hellre önskar färre och större rum finns möjlighet att ta ner väggen mellan två av rummen i souterrängplanet. I souterrängplanet finns även ett garage med förråd med direktanslutning från bostaden. För familjen som eftersöker ännu fler rum skulle kunna undersöka möjligheten för att bygga om garaget till mer boarea. Det övre planet är väldigt ljust och tilltalande med två stora sovrum, badrum och en separat toalett. Mot framsidan av huset löper det stora vardagsrummet med köket som förlängning med en fri och rofylld utsikt över grannskapet och Valhallskogen. Då huset ligger på en höjd och husen mitt emot består av enplansvillor så har man verkligen ingen insyn från grannar. Här är man verkligen herren på täppan.

Områdets geografiska läge skulle inte kunna vara särskilt mycket bättre när man ser på alla attribut man har i den direkta näromgivningen. Ett riktigt drömläge för barnfamiljen med en lugn återvändsgata med närhet till förskolor, skola 0-6, bibliotek, mataffär och Valhallskogens motionsspår. Gång- och cykelavstånd till hav och strand. Dessutom finns goda kommunikationer både i form av lokal busstrafik, endast 7 minuters bilväg till Ängelholms flygplats och 6 minuters väg till E6an.

Souterrängplan

Entré
Hall med klädavhängnings-möjligheter direkt vid entrén. Hallen mynnar sedan ut i en större inre hall med fler förvaringsalternativ med totalt tre garderober och bra extraförvaring under trappan som leder till det övre planet. Klinkergolv med golvvärme, el.

Sovrum 3
Till vänster i souterrängplanet ligger det största sovrummet på detta bostadsplan. Två garderober med fast skrivbord vid fönstret. Laminatgolv.

Tv��ttstuga, toalett, duschrum med bastu
Tvättstuga utrustad med tvättmaskin (Siemens -16), torkskåp (Electrolux -07) och varmvattenberedare (Nibe -14). Nyare tapeter och väggfasta skåp. Tvättho, Fönster mot gaveln. Utanför tvättstugan finns en toalett med WC och tvättställ. I dörren bredvid toaletten finns ett matchande duschrum med kaklade väggar och klinkerlagt golv med golvvärme. I duschrummet finns en dusch och bastu.

Sovrum 4 och 5
Vidare in i hallen på detta bostadsplan ligger två sovrum jämte varandra. För den familj som hellre värdesätter ett större rum istället för två så kan väggen mellan rummen att tas ner. Rummen idag är likvärdiga i storlek och inredning med laminatgolv. I ett av sovrummen finns en dörr ut mot framsidan.

Matkällare, garage och förråd.
På detta bostadsplan finns även en matkällare som håller bra kyla i bakre delen av souterrängplanet. Utanför matkällaren finns en liten passage med extra förvaringsskåp. Garaget har delats av så längst in finns ett förråd. Garaget erbjuder plats för en bil och smidighet i vardagen genom den fjärrstyrda garageporten som också nyligen motorn bytts ut på. I garaget sitter även centraldammsugaren.

Övre plan
Stor övre hall som angränsar mot alla rum på detta bostadsplan. Här finns också en utgång till trädgården. Städgarderob.

Badrum, toalett
Badrum utrustat med våtrumsmatta och våtrumstapet. Badkar, WC, tvättställ och bidé. Vädringsfönster. Längre in i hallen finns även en separat toalett.

Sovrum 2
Sovrum med plats för dubbelsäng. Parkettgolv. Stor skjutdörrgarderob som löper längs med hela rummets sida och som sväljer massor av kläder och övrig förvaring.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med fönster längs hela rummets längd vilket ger ett fantastikt ljus till detta samvarorum. Då huset ligger på en höjd mot övrig bebyggelse i området erbjuds en öppen och fri utsikt och där man sitter i vardagsrummet och blickar ut möts blicken av trädtopparna på Valhallskogen. Längs med rummets längd löper också balkong som nås via vardagsrummet. Parkettgolv.

Kök
Vidare in i huset ligger köket med luckor i trä. Bra skåpsförvaring och stor köksö som ger den extra bänkytan man så ofta i ett kök eftersöker. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys (Elektro Helios 2016). Stor matplats. Plastmatta.

Sovrum 1
Jämte köket ligger det sista sovrummet. Stort till ytan och som idag används som kontor och gästrum. Laminatgolv. Utgång till uterum.

Uterum
Stort och härligt uterum som uppfördes 2004. Klinkerlagt golv med golvvärme och isolerad platta. Glasskjutdörrspartier (klass 2) åt två håll som öppnar upp och bjuder in den trevliga trädgården. Uterummet är 19 kvm och här finns plats för både matplats och annan möblering. Ett rum som nuvarande ägare håller frostfritt under hela året där medelhavsväxter mm kan övervintra i tryggt förvar.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans med souterrängplan

Byggnadsår

1972

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 maj 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Lättbetong/trä
Fasad: Tegel/trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Lättbetong/trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
-Ändring av fasad -94
-Byggnation av förråd på framsida -91
-Köksrenovering, Marbodal -93
-Ny takpapp -95
-Ny garageport -97 ny motor för fjärrstyrning av port -16
-Nybyggantion av uterum med golvvärme -04
-Centraldammsugare från Elektrolux -12
-Ny kyl och frys -16
-Nytt larm från Verisure med kameror och rökdetektorer kan övertas (månadskostnad 399 kr)
-Fiber indraget -03

Fastighetsbeteckning

Ärrarp 28:60

Övriga byggnader

Förråd om 6,5 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 232 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 24 072 kr
VA: 3 730 kr
Renhållning: 1 680 kr
Försäkring: 5 750 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 057 000 kr, varav byggnadsvärde 1 327 000 kr

Summa pantbrev

458 650 kr

Tomt

Areal: 709 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lummig och insynsskyddad trädgård belägen på en hörntomt med stor allmänning mot baksidan. En solig och privat trädgård med flera uteplatser. Lättskött med många nyare och trevliga planteringar. Kvällssol på balkongen mot framsidan samt den bakre uteplatsen på baksidan av trädgården. Lekstuga.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

28 juli eller efter ök.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Pomona

Barnvänligt och lugnt område i Ängelholm. Cykelavstånd till centrum och närhet till stranden i Skälderviken. Förskolan Pomona ligger på Körsbärsvägen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ludvigsson Skälderviken AB
810 m
Netto
2,8 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sälen
630 m
Skogens hus Förskola/Fritidshem
790 m
Grundskolor
Skogens hus Förskola/Fritidshem
790 m
Rebbelberga Skola
2,8 km
Gymnasium
Nybroskolan
3 km
Banker
Zmarta
3 km
Swedbank
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
770 m
Ängelholms Tennisklubb
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte