Havsstigen 5

Bilder

  • Såld!
  • Havsstigen
  • Stort trädäck vid entrén
  • En skyddad oas i lä - helt utan insyn

Havsstigen 5 , Havsbaden , Ängelholm

Välkomna till denna strandnära, arkitektritade villa i Havsbaden med fantastisk trädgård som är professionellt planerad. Villan, som ligger på en hörntomt, är mycket väl genomtänkt med öppna sociala ytor, spännande lösningar och har uppmärksammats i både inredning- och trädgårdsreportage. Ett hem med spännande karaktär, där nuvarande ägare mycket varsamt och med stor omsorg vävt samman historia och modern arkitektur. Huvuddelen av huset är uppförd 1972 och har byggts till 2004 samt 2014. Den senaste tillbyggnaden som inrymmer del av kök samt sovrum är planerad och ritad av arkitekt Marika Thulin. Huset ligger i en plan med inredd källare och loft, har två uteplatser samt balkong. Materialval, färger och inredning skapar harmoni såväl interiört som exteriört.

148 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
148 kvm
Biarea:
51 kvm
Tomtarea:
1 198 kvm
Byggår:
1972
Driftskostnad:
2 217 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

148 kvm

Biarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Entrén nås via en ca 60 kvm stor altan, en härlig solig terrass för frukosten stor altan där solen ligger kvar hela dagen. En Bergbambu ger insynsskydd och binder samman uteplatsen med resten av trädgården. Entrén når vi via det stora insynsskyddade trädäcket som ligger i husets vinkel, i perfekt sydostligt läge njuter man ofta och länge morgonens och dagens solstrålar!

Ett par trappsteg upp och vi stiger in, entrén ligger i den del som byggdes till 2004, ett tåligt klinkergolv och garderober gör det praktiskt och det känns rymligt. Rakt fram finns ett helkaklat badrum utrustat med dusch, handdukstork, tvättkommod, toalett och golvvärme. På entréplanet, till vänster, ligger två sovrum som båda har fönster åt två väderstreck, fondväggar i vitmålad råspont samt ett garderobspar i vardera rum.

Ett trappsteg upp från hallen, till höger ligger det sociala köket med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Köket renoverades i samband med tillbyggnaden 2014. Det är väl genomtänkt med fönster som övergår till takfönster som gör det mycket ljust och man kan njuta av trädgården samtidigt som man arbetar i köket. Genomtänkt planering gör att gränser mellan inne och ute suddas ut. Bänkskiva och diskho är i ett stycke och av rostfritt stål. Diskhon är rejält tilltagen för att t.ex. få plats med stora formar och plåtar. I övrigt är köket utrustat med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn, spishäll, micro, diskmaskin, och fläkt. Det vitoljade trägolvet är genomgående i hela denna delen av bostaden och här finns flera spännande vinklar som är med och bidrar till husets karaktär. Här har man nyligen byggt till och på så sätt utökat matplatsen och bjudit in trädgården i rummet. Breda fönsternischer och platsbyggd köksbänk erbjuder en mysig plats att sitta på. Välplacerad växtlighet alldeles utanför köksfönsterna skapar atmosfär även interiört. Mellan matplatsdel och arbetskök har man placerat en rejäl köksö. Den ger extra förvaringsutrymme med stora skjutbara lådor och ytterligare arbets- och avlastningsyta.

I direkt kontakt med matplatsen och köket ligger vardagsrummet. Även här är det öppet upp i nock med stora fönsterpartier samt utgång till balkongen som löper längs med hela gaveln. Det finns även en kamin i vardagsrummet som nuvarande ägare installerat. Charmig målad panel längs väggarna ger karaktär till rummet. Stora fönsterpartier.

Trappan som leder till loft och källare fungerar som en naturlig avdelare mellan kök och vardagsrum. Loftet har sin uppgång ganska centralt i den sociala delen av bostaden. På loftets golv ligger ett klassiskt vitmålat trägolv och det är öppet mot vardagsrummet där man ser ned mellan takbjälkarna. Idag har loftet flera funktioner. En avskild arbetsplats mot de stora fönsterpartierna och den inre uteplatsen, samt kombinerat TV rum och sängplats till övernattande gäster.

I en passage från köket finns Master bedroom, vilket ligger något avskilt med walk-through-closet och fondvägg i vitmålad liggande råspontpanel. Från passagen bredvid sovrummet finns en utgång till en mycket vacker, insynsskyddad uteplats, inramad med en mur som härstammar från 30-talet. Här kommer eftermiddags- och kvällssolen in. Här finns plats för både större matbord och solstolar. En privat sfär för måltid och vila.

Mittemot sovrumspassagen finns ett helkaklat badrum inrett med både badkar och dusch, toalett och tvättställ.

Källaren nås både via egen entré från trädgården (ett par trappsteg under balkongen) samt en trappa från köket. Ett rum är inrett med trägolv med vattenburen golvvärme och ljust målad väggpanel. Idag används rummet som kontor, men passar lika bra som gästrum eller som avskild tonåringsdel med egen ingång. Från detta rum kommer vi vidare in till resterande källare. Klinker klär övriga golv och även i denna del av huset är det genomtänkta materialval som skapar ett skönt lugn. Först når vi en hall där trappan upp till bostaden finns. Bakom trappan finns förvaringsutrymmen. Vidare hittar vi ett förrådsutrymme där även värmesystemet finns (jordvärme med varmvattenberedare). Inre delen av källaren utgörs av tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, tvättho och goda förvaringsmöjligheter.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1972 ombyggt 2006

Uppvärmning

Jordvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 44 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/gjuten platta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Sjögren 7

Övriga byggnader

Vid infarten ligger en carport med bakomvarande varmförråd och verkstad. Lite längre in i trädgården, bakom huset finns friggebod för ytterligare förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 604 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 050 kr
VA: 4 895 kr
Försäkring: 4 659 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 837 000 kr, varav byggnadsvärde 1 070 000 kr

Summa pantbrev

3 400 000 kr

Tomt

Areal: 1 198 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgården är mycket vacker, väl genomtänkt och uppförd av nuvarande ägare, tillika trädgårdsdesigner. Gröna fingrar har skapat rum för njutning och här finns en given plats för alla åldrar och aktiviteter. Den har uppmärksammats flertalet gånger i trädgårdsreportage och inrymmer bl a prunkande rabatter, insynskyddande växtlighet, portal med honungsros, avgränsande skärmar med klätterväxter, träd, fruktträd, odlingsdel, lekstuga, uteplatser, mm. Formgivning och växtval gör känslan vilsam och trygg.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt

Larm finns.
Centraldammsugare.
Tillbyggnad av vinkel med sovrum, badrum samt entré ca 2004.
Tillbyggnad av matplats 2014 (arkitekt Marika Thulin Salt Arkitektur).
Platonmatta runt husets grund förutom tillyggd vinkel.
CTC jordvärme med extra stor varmvattenberedare om 550 l.
Värme till varmförråd vid carport via kulvert från bostaden.

Om området

Havsbaden

Havsbaden är ett av Ängelholms mest eftertraktade områden med omedelbar närhet till strand och hav. Här kan man njuta av en rofylld natur med närhet till både stadens centrum och till vattnet. Fina sommardagar/kvällar avnjuter man som bäst på stranden, kanske sittandes med ett glas rosévin i den ena handen och en pizzaslice i den andra. Ängelholm har ett fantastiskt strandliv men även ett stort utbud av affärer, restauranger, nöjen, en mångsidig natur och en väldigt omtyckt hembygdspark.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborgs flygplats inom 15 min bilväg med både inrikes- och internationella flyg. Nära till Ängelholms station med goda tåg- och buss kommunikationer eller E6:an som går i utkanten av staden.

Närservice

Här finns Klitterhus med hotell, restaurang och konferens precis vid havet med bra parkeringsmöjligheter. Havsbadstjollan- känd för kanske Ängelholms godaste pizzor, har blivit en populär mötespunkt i Havsbaden. Närhet till småbåtshamnen och Hamnkrogen med vackra vyer. Tennisanläggning med fem utomhusbanor finns för den hurtige sommartid. Gångavstånd till Råbocka Camping med restaurang, kiosk, minigolfbanor och viss fruktförsäljning. Nyppnad Montessoriförskola finns i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ludvigsson Skälderviken AB
1,5 km
Netto
1,9 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Villa Såkul AB
1,6 km
Förskolan Sälen
1,7 km
Grundskolor
Skogens hus Förskola/Fritidshem
1,9 km
Sockerbruksskolan
2,2 km
Gymnasium
Nybroskolan
2,1 km
Banker
Swedbank
2,4 km
SEB
2,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Tennisklubb
1,6 km
Topspin Bar & Biljard AB
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg eller Mathia Hagelqvist för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Mathia Hagelqvist

Mathia Hagelqvist

Ängelholm /Båstad

Föräldraledig / Reg Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0768-668010

mathia.hagelqvist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte