Ljunitsgatan 11

Bilder

  • Mörk fasad med ljusgrått tak = ursnyggt!
  • Stor hall i vinkel
  • Vy från entrén

Ljunitsgatan 11 , Munka Ljungby , Ängelholm

Totalrenoverad och utbyggd 1-plansvilla ska nu byta ägare! Här är det bara till att packa väskorna och flytta in. Stort, luftigt och påkostat med snygga och stilsäkra inredningsval, på insidan såväl på utsidan. Här är allt nytt från 2011 och framåt, som tex tak, fönster, el, värme, kök, badrum och mycket mycket mer. Stort garage, förråd. Välkommen på visning!

170 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
170 kvm
Biarea:
45 kvm
Tomtarea:
731 kvm
Byggår:
1977
Driftskostnad:
2 722 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

170 kvm

Biarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till kanske Munka Ljungbys mest genomrenoverade villa belägen i en väldigt trevlig "hörna" av byn! Området bjuder på en alldeles egen liten värld av bostadsorten. Mysigast är att svänga in i området och glida in i den maffiga allén och lämna de större bilvägarnas bullriga brus bakom sig.
Det här är en bostad som sedan förvärvet 2010 totalt förändrats och där huset gått från ett enkelt mindre hus till ett stort rejält hus i vinkel. Man har inte bara byggt ut huset utan också totalrenoverat övriga delar av det. Idag skulle man kunna likställa huset med en nyuppförd villa för här är allt såsom tak, fönster, el, uppvärmning, kök, badrum, övriga ytskikt, maskinell utrustning och trädgård utbytt och omgjort under 2011 till 2012. Och trevligast av allt är att man inte "bara" renoverat, man har också gjort det med omtanke och känsla. Tidlösa och påkostade inredningsval gör att renoveringen passar många och håller trendmässigt under lång tid framöver. Att samtliga delar av huset också befinner sig på ett plan gör bara saken ännu bättre. Ännu en positiv aspekt är att huset ligger i ett äldre uppvuxet område så här har man det bästa från två världar -nytt och fräscht på insidan och uppvuxet och lummigt i näromgivningarna runt omkring. Trädgården ligger väldigt trevligt intill öppna vyer med plattsatta uteplatser runt om i trädgården för att kunna följa solens strålar så som de passerar under dagen.

Planlösningen är optimal och i samband med renoveringen har man verkligen tänkt på det mesta. Det första man möts av är det bästa en barnfamilj kan ha -nämligen en rejäl hall där hela familjen får plats att klä på sig i morgonstressen likväl klä av sig när man kommer hem efter en lång slitsam dag. Här kan man landa in med barn, skolväskor och overaller utan att det blir trångt. Och skulle overallerna istället vara blöta och geggiga kan man nyttja groventrén där det ligger klinkergolv. Även en bra aspekt om man har djur.

I huset finns fyra sovrum, tre samlat åt ett håll och ett fjärde i andra änden. Mellan sovrummen ligger ett stort vardagsrum i den nybyggda delen med rymd och stora fönsterpartier ut mot trädgården. Här finns även en kamin centrerad i rummet för att maxa hemmamys-känslan. Plats för både soff- och matsalsgrupp utan trängsel. Totalrenoverat kök, badrum, gästtoalett och tvättstuga är andra utrymmen som inte får missas i detta hus. Och som pricken över i finns vad alla män (?) eftersöker och ja... kanske också vad alla kvinnor eftersöker till sina män. Ett paradis i form av ett rejält vidbyggt isolerat garage med extra takhöjd med intilliggande förråd. Till garaget kommer man både från groventrén på framsidan och via sovrummet mot baksidan.

Så vad säger ni kära husletare? Är ni inte redan Munka Ljungby-bor så ska ni nog ta en funderare på att bli det. För det här huset vill ni inte missa!
Välkomna!

Hall
Stor möblerbar hall i vinkel med ekparkettgolv. Skåpsförvaring i form av två grundare garderober. Plats för klädhängare och annan förvaring.

Kök
Till höger ligger köket som totalrenoverades under 2011/2012. Vita högblanka köksluckor kombinerat mörk laminatbänkskiva. Ekparkettgolv. Köket är utrustat med fullhög kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn- och kombiugn/mikro samt diskmaskin. Samtliga vitvaror från samma år som köket renoverades. Köksinredning från Ikea.

Tvättstuga, groventré
Innanför köket ligger tvättstugan som avgränsas med en snygg skjutdörr. Tvättstugan är helkaklad med mörkt klinkergolv och vita liggande kakel på väggarna. Rummet är inrett med ett högskåp. öppna hyllor, tvättho samt tvättmaskin -11 och torktumlare -17. Golvvärme, el.
Vidare in finns en stor groventré med massor av förvaring. Här står varmvattenberedare och torkskåp och längst inne i hörnan finns en extra dusch. Snygga förvaringsskåp kommer lämnas kvar till nästa ägare. Samma grå klinkergolv som i tvättstugan. Även här golvvärme, el. Ingång till garage.

Vardagsrum
Stort vardagsrum som ligger i den utbyggda vinkeln. Centrerat i rummet står en stor och fin kamin. Stora fönsterpartier ut mot trädgården, dubbla altandörrar ut mot den plattsatta uteplatsen. Ekparkettgolv. Här finns plats för både soffgrupp- och matplats. Ingång till sovrum 4. Ekbokhyllorna som står mot väggen som angränsar till sovrum 3 kommer lämnas kvar till nästa ägare.

Sovrum 1
Längst in, mot baksidan av huset ligger det största sovrummet. Målat i behaglig blå färg. Ekparkettgolv. Ingång till större klädkammare med skjutdörr.

Sovrum 2
Fint sovrum med fönster mot framsidan. Ekparkettgolv. De vita skåpen kommer nuvarande ägare ta med vid avflytt.

Sovrum 3
Det minsta av de fyra sovrummen. Fönster mot baksidan. De vita skåpen kommer nuvarande ägare ta med vid avflytt.

Badrum
Stort och oerhört snyggt badrum som inretts i lugna behagliga toner. Mörkgrått klinkergolv kombinerat med vita kakelplattor med mosaik infällt i duschhörna och vid badkar. Snygg tvättställskommod i ek. Golvvärme, el.

Gäst WC
I hallen finns en gäst WC inrett i samma linje som badrummet.

Sovrum 4
Innanför vardagsrummet finns ett fjärde sovrum som idag nyttjas som kontor. Grått laminatgolv. Väggfasta hyllor kommer finnas kvar. De lösa skåpen kommer nuvarande ägare ta med vid avflytt. Utgång till garage.

Garage
Stort garage med extra takhöjd. Dubbla garageportar också med extra höjd. Ingång till förråd med utgång mot trädgården. Smegkyl, barbord och hylla under tv:n kommer nuvarande ägare ta med vid avflytt. I garaget finns också en vask.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Direkt El, kamin

Ventilation

Mekanisk frånluft och självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 januari 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
Samtliga renoveringar utfördes under 2011-2012.
-Utbyggnad av hus i vinkel
-Nytt tak
-Nya fönster
-Ny el i hela huset
-Nya effektiva elradiatorer
-Nytt kök inkl vitvaror
-Nytt badrum inkl inredning, gäst WC
-Installation av kamin
-Ny varmvattenberedare
-Samtliga ytskikt i hela huset (vissa rum har målats om 2017)
-Plattsättningar utvändigt
-Ommålning av fasad (en stryknig återstår)
-Nya isolerade garageportar

Fastighetsbeteckning

Körveln 6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 671 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 200 kr
VA: 5 986 kr
Renhållning: 2 420 kr
Sotning: 332 kr
Försäkring: 5 733 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Nuvarande ägare förbrukar 14.000 kr kWh

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 064 000 kr, varav byggnadsvärde 774 000 kr

Summa pantbrev

2 252 500 kr

Tomt

Areal: 731 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd trädgård med stenlagd uppfart kombinerat med snygga planteringar. Trädgård med flera olika plattsatta uteplatser för att följa solens strålar under dagen och kvällen. Fin utsikt över öppet fält. Stor planteringslådor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Tidigast mitten på april

Övrigt

OBS!

Smegkyl, barbord samt hylla under tv:n i garaget kommer nuvarande ägare ta med vid avflytt. Lösa garderober i barnrummen kommer också tas med.

Bokhyllor längs vägg mot barnrum i vardagsrummet ingår i köpet och kommer stå kvar.
Fiber kommer installeras under våren och säljaren kommer bekosta installationen.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Swedbank, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Jawad Jawad
1,4 km
Brelerts Eftr. W
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
1 km
Solrosen Förskola Munka-Ljungby
1,1 km
Grundskolor
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
1 km
Toftahallen
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ängelholms Golfklubb
1,6 km
Furutorps Golf
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Munka-Ljungby Idrottsplats
640 m
Toftabadet
970 m
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
970 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte