Västersjögatan 45

Bilder

  • Välkommen in!
  • Badrum

Västersjögatan 45 , Epadalen , Ängelholm

Då var det dags! Här erbjuds en fantastiskt välskött bostad med en otroligt välhållen 50-talsanda! Idag innnehåller bostaden ett sovrum och gott om sociala ytor men har tidigare innehållit tre sovrum på det övre planet. Det vidbyggda uterummet kan ni enkelt integrera i bostaden eftersom golvet är gjutet. Från detta uterum kommer man även ut till en underbar grönskande trädgården med pool, damm och ytterligare ett uterum i anslutning till carporten. Både hus och trädgård har hållits efter med en pedantisk hand vilket skapar perfekta förutsättningar för nästa ägare att ta vid och modernisera i sin stil. Välkomna att boka er på visning så kanske det snart är ni som kopplar av vid poolkanten!

105 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
105 kvm
Biarea:
90 kvm
Tomtarea:
900 kvm
Byggår:
1954
Driftskostnad:
3 094 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

105 kvm

Biarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

Är detta kanske just ert framtida drömboende? Det är med visst vemod som nuvarande ägare låter detta arv gå vidare så att en ny familj kan skapa sin historia. En pedantiskt skött bostad med en helt underbar trädgård med elipsformad pool, damm och flera "smultronställen". I denna bostad har allt planerats av en noggrann och arbetsam hand in i minsta detalj vilket tydligt märks på dess välhållna skick.

Vi stiger in genom entrén via en liten trapp på framsidan. Innanför välkomnas vi av en mindre hall där den gedigna stentrappan upp till det övre planet också finns. Förbi en glasdörr når vi en större, inre hall varifrån vi lätt orienterar oss vidare i bostaden. Här finns en klädkammare med gott om utrymme för avhängning såväl som annan förvaring. Badrummet är helkaklat med komfortvärme i golvet och inrett med dusch, tvättställ, toalett, handdukstork samt ett vägghängt skåp. Vardagsrummet öppnar upp innanför hallen - ett ljust rymligt rum där matrummet ligger i fil och vi kan även ta oss vidare till det uterum som sluter an till bostadshuset. För er som behöver mer plats är det enkelt att ta in denna del i bostaden då det redan är gjutet med värme i golvet. I vardagsrum, hall och matrum ligger det genomgående stavparkett på golvet och en öppen spis med kasett ger både skön värme och ökad mysfaktor. Köket når vi från hallen men även matrummet så det är smidigt att ta sig runt i bostaden. Tar vi vägen till köket via hallen passerar vi källarnedgången. Köket är ett klassiskt 50-talskök och för den som gillar retro klarar det definitivt att leva vidare! Köket är ganska rymligt för sin tid, så det finns plats för ett ordentligt matbord och utrustningen består av spis med fläkt, kyl och skafferi med ventil. Frysen hittar vi i källaren.

Övre plan
Vi tar oss upp via den fina stentrappen vid entrén. Här uppe är planlösningen idag öppen med ett större allrum med balkong i sydväst och ett sovrum. Tidigare fanns det tre sovrum här vilket är fullt möjligt att återställa. Till höger om trappan finns en mindre wc med tvättställ och toalett. Det finns även flera förvaringsutrymmen i form av garderober/klädkammare vid sidovindarna.

Källare
En äldre källare som är fräsch för dess ålder, här nere finns det gott om förvaringsutymme, tvättstuga (tvättmaskin saknas) med dusch, matkällare, pannrum som även fungerat som verkstad och idag även inrymmer utrustningen till poolen. Vidare från detta rum finns ett större rum med utgång till carporten. Ett rum som skulle kunna bli allt från ett hobbyrum till gästrum eller arbetsrum!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 augusti 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Lättbetong/tegel
Fasad: Tegel
Fönster: kopplade/isoler
Bjälklag: Gjutet valv
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Här finns flertalet uteplatser! I direkt anslutning till bostaden finns ett uterum med elslingor ingjutna för komfort. Utanför finns en trätrall med en blomstrande bakgrund och bakom carporten finns ett uterum till. På det över planet - i sydväst - finns en balkong.

Långtidsmätning av radon utfördes 901122-910225 med ett årsmedelsvärde om 60 Bq/m³. Intyg finns.

Fastighetsbeteckning

Blåmesen 14

Övriga byggnader

Uppfart och carport med smörjgrop.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 130 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 860 kr
El: 6 669 kr
VA: 2 650 kr
Renhållning: 2 500 kr
Försäkring: 3 451 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 555 000 kr, varav byggnadsvärde 856 000 kr

Tomt

Areal: 900 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En helt fantastisk trädgård som man bara kan älska! Baksidan är otroligt rogivande med sin elipsformade pool och blommande trädgård. Här hittar vi allt från supergoda vindruvor i uterummet vid carporten till fruktträd och färgglada blommor!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt

Fönster är bytta (ej i källaren) för ca 7 år sedan.
Ny liner i poolen 2014.
Tak på carport renoverat 2016.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Epadalen

Epadalen är ett fint bostadsområde i ytterkant av centrala Ängelholm. Här finns södra sjukhuset, idrottsplats, kullakiosken och förskolor. Nära till Ica Nära på Södra Utmarken.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 15 min bilväg. Vid Epadalen går stadsbusslinje 2. Mer info se www.skanetrafiken.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Kullahallen
280 m
Ostbutiken
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ljunggårdens Förskola
250 m
Junibacken Förskola
690 m
Grundskolor
Södra Utmarkens Skola
140 m
Sockerbruksskolan
1,5 km
Gymnasium
Nybroskolan
1,6 km
Banker
FOREX Bank
1,3 km
Handelsbanken Ängelholm
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Idrottsplats
690 m
Rögle Bandyklubb
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte