Kustroddarevägen 6

Bilder

  • Kustroddarevägen 6
  • Hall med klinkergolv och spiraltrappa
  • Vy mot entrén från vardagsrummet
  • Eldstad med kassett
  • Vardagsrum

Kustroddarevägen 6 , Björkhagen , Ängelholm

I ljuvliga Björkhagen finns nu chansen att knipa denna välrenoverade villa uppförd under sent 20-tal med badrocksavstånd till havet! Öppet till nock med synliga bjälkar, vida och härliga ytor, murad braskamin, ett riktigt snyggt och svängrumsvänligt badrum är alla attribut som denna fastighet kan erbjuda. Lägg då också till havsutsikt från det övre planet, en fullinredd gäststuga, carport och förråd. En sommaridyll många drömmer om, kanske även du? Välkommen att anmäla dig till visning!

149 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
149 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 278 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
2 404 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

149 kvm

Rumsbeskrivning

Att melodin och texten till Tomas Ledins "Blå blå känslor" lätt poppar upp i huvudet när man anländer till denna havsnära villa i djupblå kulör känns inte särskilt långsökt. Här möts man av den salta havsdoften, fiskmåsarnas sång och där badrocken hänger redo för att få hänga med sin ägare på den kortare promenaden ner till det svala havet för ett kvällsdopp. Kanske tar du också med dig barnen eller rent utav barnbarnen för att "fiska krabbor" på den uppskattade stenbryggan.

För det är mycket det Björkhagen handlar om. Ett område för den som söker livskvalitét där definitionen av livskvalitét är lugn och ro, avstressande omgivningar med närhet till hav och natur men också med en smidighet till Ängelholms centrum med bil, buss eller kanske tom cykel för den lite mer hurtige. Här har man inte mer än dryga 10 minuter till Brännborns centrum och knappa 20 minuter till Ängelholms station. Men ännu bättre är att man har 10 minuters bilväg, ca 8 km, till Ängelholms flygplats och endast 1,5 km till närmaste Påga-station. Tänk att kunna bo så "lantligt" men ändå med allt det "bekväma" på så nära håll.

På fastigheten finns också ett gästhus på 35 kvm med egen dusch och toalett. Idag finns endast kyl och frys i "köket" men plats finns för att sätta in ett mindre arbetskök. Dessutom finns ett mindre gästhus på 12 kvm. Kanske har man många långväga gäster eller så hyr man ut till turister under sommaren. Kan bli en lönsam affär...

Villan uppfördes under sent 20-tal har fått en rejäl uppfräschning och modernisering under 2000-talet. Här har man gjort många och stora renoveringsåtgärder och den kanske mest uppskattade är att man låtit installera ett vattenburet värmesystem med sk luft/vatten som resluterat i låga driftkostnader. Andra stora åtgärder är fönsterbyten, totalrenovering av badrum, många maskinutbyten och mycket mer.

Det här är en villa som har blivit väl omhändertagen under åren och samtliga renoveringar har skett av fackman. Huset har en skön känsla där nytt och gammalt kombineras på ett mycket trivsamt sätt. Öppna och ljusa sällskapsytor på entréplanet med en eldstad centrerad i vardagsrummet och ett mysigare övre plan med öppet upp till nock med synliga takbjälkar och där det stora och maffiga badrummet som renoverades så sent som 2010 sätter pricken över i:et. Det finns villor som växer och växer ju fler gånger man besöker dem och denna villa är just en sådan. Kom på visningen så får du uppleva det själv, men på egen risk.... Du blir kanske "tvungen" att flytta!

"Blå blå vindar och vatten, blå blå himlar och hav, blå blå känslor i natten..."

Entréplan

Hall, WC
Klinkerlagt golv i mörkgrått utförande med elgolvvärme. Öppet in mot det stora vardagsrummet. Tre garderober. Spiraltrappa till det övre planet. Ingång till gäst wc med klinkerlagt golv och kaklade väggar. Vädringsfönster.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med plats för både stor soffgrupp likväl matgrupp om man så önskar. Eldstad i form av öppenspis med kassett. Parkettgolv.

Kök, tvättstuga
Mellan kök och vardagsrum, skiljs de båda rummen åt av en vägg med infällda glaspartier. Snyggt och ger en extra luftig känsla till rummen. Samma parkettgolv som i vardagsrummet. Vit skåpsinredning med inslag av bok. Köket är utrustat med kyl och frys -01, induktionshäll -15, inbyggnadsugn (självrengörande) -15, fläkt -01 och integrerad diskmaskin -01. Innanför köket ligger tvättstugan utrustad med tvättmaskin -13, torktumlare -11. Här står även värmepump, varmvattenberedare och tvättho. Med ingång via lucka i golvet finns en mindre matkällare under tvättstugan.

Sovrum 1
Sovrum med parkettgolv. Idag används detta rum som matrum. Fönster i två väderstreck.

Övre plan

Övre hall, allrum
Mysigt allrum centrerat av huset med utgång till balkong med utsikt över havet. Högt i tak med synliga takbjälkar. Ingång till samtliga rum på detta våningsplan. Laminatgolv.

Badrum
Stort och härligt badrum beläget i takkupan mot framsidan av huset. Badrummet totalrenoverades 09-10 av fackman och våtrumsintyg finns. Badrummet är utrustat med dusch i rundat hörn, hörnbadkar, tvättställskommod och WC. Vitt kakel kombinerat med mörkt klinkergolv. Elgolvvärme. Ljust och otroligt inbjudande!

Sovrum 2
Stort sovrum med skjutdörrsgarderob längs hela rummet. Högt i tak med synliga takbjälkar. Snygg fondtapet. Laminatgolv.

Sovrum 3
Ett sovrum i samma typ av utförande som sovrum 2 men något mindre och med två klädkammare istället för skjutdörrsgarderob. Även detta rum med rymd och takbjälkar. Laminatgolv.

Gästhus
Stort gästhus om 35 kvm med ett stort rum och separat toalett till vänster och separat duschrum till höger. Direkt vid entrén finns en köksyta som idag är utrustad med kyl och frys men här kan man sätta in ett mindre arbetskök. Perfekt litet hus när det vankas gäster eller om du vill tjäna en extra slant vid uthyrning.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Luft/vattenpump, kassett, luft/luft-värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 juli 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund, mindre matkällare under del
Grundmur: Natursten
Stomme: Tegel och trä
Fasad: Puts, trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Markiser

Utförda renoveringar:
-Nytt kök -01
-Fönsterbyte övre plan -06
-Fönsterbyte entréplan-07
-Fönsterbyte gästhus -08
-Kakling i kök -08
-Totalrenovering badrum övre plan -09/10
-Installation luftvärmepump -09
-Ny varmvattenberedare -09
-Panelbyte gavlar -10
-Ommålning fasad -11
-Klinker med golvvärme hall entréplan -12
-Värmekonvertering till vattenburet system, luft/vatten värmepump CTC -12/13
-Installation av vattenburna radiatorer Purmo Plan -12/13
-Nya toalettstolar i gäst WC samt gästhus -14
-Taktvätt och efterbehandling av bostadshus samt båda gästhusen -15

Fastighetsbeteckning

Magnarp 6:65

Övriga byggnader

Carport med gästhus. Gästhuset är 35 kvm.
Mindre gäststuga/förråd om 12 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 851 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 134 kr
VA: 4 194 kr
Renhållning: 3 273 kr
Väg, samf: 250 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Nuvarande ägare har en försäkringskostnad på 5919 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 538 000 kr, varav byggnadsvärde 1 218 000 kr

Summa pantbrev

2 100 000 kr

Tomt

Areal: 1 278 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Barkåkra GA:3

Tillträde

Efter överenskommelse.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Björkhagen

Björkhagen är ett underbart litet samhälle vid havet i Ängelholms kommun, beläget mellan Magnarps strand och Skepparkroken. Björkhagen var tidigare en del av Magnarp, men sedan ett flertal sommarstugetomter på 30- och 40-talet styckats av och blivit permanentbostäder, fick Björkhagen sitt eget namn. Vacker miljö med uppvuxen natur och med närheten till hav och strand kan man inte bo mer rofyllt än så här!

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Björkhagen. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationellaflyg finns inom knappa 15 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gårdens Skafferi
2 km
Ludvigsson Skälderviken AB
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrarkooperativet Ur & Skur Barnhagen
60 m
Vejbyslätts IFs Fritidshem
1,9 km
Grundskolor
Magnarpshallen
1,8 km
Vejbystrands skola och förskola
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
6,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Magnarpshallen
1,8 km
Vejbystrands Idrottsplats
2,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte