Sandlyckevägen 42

Bilder

  • Vackra vackra Villa Hebo
  • Mysig uteplats på gaveln
  • Med havet i sikte
  • Entré med vacker trappa med avsats

Sandlyckevägen 42 , Vejbystrand , Ängelholm

Villa "Hebo", belägen i hjärtat av Vejbystrand, med endast några minuters promenad till den vackra sandstranden står nu redo för nya ägare. En rejäl och vacker stenbyggnad från tidigt 30-tal som håller på en stor portion av både charm och karaktär. Med varsam hand och med en tydlig målbild har fastigheten genomgått stora förändringar under de senaste åren. Renoveringarna har verkligen skett med all den kärlek och omtanke en fastighet som denna förtjänar. Allt för att behålla den rätta känslan. Fullutrustad gäststuga med ett rum med kamin, kök, och badrum och dessutom finns möjligheten att inreda ett sovloft. Perfekt extrahus när gästerna knackar på dörren eller om du vill hyra ut och tjäna en extra slant om somrarna. En riktig pärla om du frågar oss på HusmanHagberg! Välkomna på visning!

110 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
110 kvm
Biarea:
93 kvm
Tomtarea:
1 028 kvm
Byggår:
1933
Driftskostnad:
3 761 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

110 kvm

Biarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

Den vackra stenvillan med namnet "Hebo", belägen på Sandlyckevägen 42, ska ny byta ägare. Lika inbjudande som namnet på adressen är denna bostad med dess omgivningar. Här bor man endast ett par minuters promenad till en av regionens vackraste sandstränder med tillhörande småbåtshamn och restauranger.

En alldeles bedårande fastighet som har sedan nuvarande ägare köpte fastigheten 2011 genomgått omfattande renoveringar. Här har man lagt om taket och bevarat de gamla tegelpannorna för att behålla den rätta karaktären på villan. Fasad, stuprör och hängrännor, dagvattenledningar, dränering med isodrän på två sidor av huset, balkong och uteplats är också renoveringar som lagts till historien.

På insidan har man dragit ny el i hela huset inkl gästhuset, nya fönster på hela entréplanet, nyare badrum som renoverades av föregående ägare 2010. Köket är också renoverat i det närmaste där man låtit behålla delar av den gamla inredningen så den ursprungliga Villa Hebo får leva vidare. I köket finns också ett alltid lika uppskattat "walk-in.skafferi". Precis så som det ska vara när man bor i en villa från 30-talet.

Nyinstallerad kakelugn från sekelskiftet står nu pampigt i vardagsrummet och ger extra värme under kalla månader och likaså gäststugan har en extra värmekälla i form av en öppenspis som provtryckts och besiktigats. Förutom alla sk tunga renoveringar har även samtliga ytskikt renoverats med genomtänkta val av färg och tapet. De vackra golven är såklart bevarade där det finns en mix mellan klassiska målade plankgolv och fiskbensparkett på entréplanet och i sovrummen på det övre planet ligger modernare golv i form av ekparkett och laminat.

Källaren är oinredd med en enklare tvättstuga och förrådsutrymmen. Här finns alla möjligheter att skapa en perfekt extra-yta med tvättstuga, förråd och varför kanske inte inreda ett extra badrum? Nuvarande ägare har också skissat på möjligheten att installera en mindre toalett på det övre planet, vilket nästa ägare kan fundera vidare på.

Entréplan

Hall, groventré, badrum
Charmig entré där den vackra trappan med en söt avsats löper längs väggen till vänster. Målat plankgolv. Ingång till vardagsrum till höger. Innanför hallen finns en mindre hall med en ytterdörr belägen på gaveln av huset. Ingång till badrum och nedgång till källaren. Badrum som renoverades av förra ägaren året innan ägarbytet 2011. Helkaklat med vitt kakel och mörkt klinker. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och dusch. Golvvärme, el.

Kök
Vackert kök med delvis nyare inredning sedan 2015. Fönster i två väderstreck. Köket är utrustat med kyl -14, frys -14, spis, fläkt -16 och diskmaskin -14. Stort skafferi. Målat plankgolv kombinerat med stilsäkra tapeter.

Matrum, vardagsrum
Intill köket ligger matrummet i fil med vardagsrummet. Skjutdörrar mellan rummen. De båda rummen har fönster i tre väderstreck är väldigt ljusa och fina. I vardagsrummet har man öppnat upp en fönsteröppningarna och istället satt en altandörr för utgång mot trädgård och uteplats. Kakelugn.

Övre plan
Mindre hall som ansluter till samtliga rum. Dörr till trappa till vinden

Sovrum 1
Sött barnrum med större garderob. Det är av denna garderob man skissat på att kunna bygga om till en toalett på detta bostadsplan. Laminatgolv.

Sovrum 2
Något större än sovrum 1 och här finns även en balkong mot framsidan av huset. Större "kattvinds-garderob". Laminatgolv.

Sovrum 3
Det största sovrummet och här finns plats för annan möblering än bara en dubbelsäng. Nuvarande ägare har även en arbetshörna i detta rum idag. Även detta rum har en större "kattvinds-garderob".

Källarplan
Enklare standard med tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här står också en gammal bakugn, ej i bruk. Rökkanalen till bakugnen är bevarad för den som åter vill ta den i bruk. I övrigt stora förrådsutrymmen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1933

Uppvärmning

Fjärrvärme, kakelugn

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 april 2010
Energiprestanda: 186 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas, något 2-glas kvar
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Badrum -10 (Windahls bygg)
-Nya avloppsstammar utvändigt -11
-Elstammar samt jordfelsbrytare i huvudbyggnad samt jordfelsbrytare i gäststuga -11 (övrig el i stugan drogs om -14)
-Dränering med Isodrän, syd och väst samt dagvattenledningar -11 (förutom dagvattenledningen gaveln nordväst som endast har spolats. Samtliga dagvattenledningar går till samlingsbrunn och sedan till det kommunala nätet i gatan.)
-Nya fönster på entréplan -12 (Övre plan blandad ålder)
-Anläggning uteplats -12
-Radonmätning -12
-Byte källardörr -12
-Putsning av fasad syd och väst -13 (Fasad norr och öst målad ansågs vara av så god kvalitet att de inte behövde göras om)
-Målning av fasad -13
-Balkonggolv målat med specialfärg av Ängelholmsmuraren -13
-Kakelugn -13
-Provtryckt och besiktigat öppen spis i gäststuga -13
-Byggt badrum i gäststugan -13 (Sandéns golv samt Leeman Entreprenad)
-Panel på gäststuga utbytt från hall till och med badrum (till mitten på gaveln). Samtidigt isolerades ytterväggarna. -13
-Avlopp relining källare -15
- Nya termostater till samtliga element -15
-Omläggning av tak samt isolering av vind och två av tre kattvindar -15 (Gamla takpannorna bevarades)
-Nya stuprör och hängrännor -15
-Renovering kök -16
-Förberett för fiber

Fastighetsbeteckning

Vejby 15:127

Övriga byggnader

Välrenoverad gäststuga med ett stort rum med kamin. Sött och charmigt litet kök. Vedspisen är ej i bruk. Badrum med dusch, WC och tvättställ. Möjlighet till sovloft i stugan (påbörjades av förra ägare).
Stugan har en egen avskild uteplats.
Uthyrningsmöjligheter finns med goda förtjänstmöjligheter. ( Nuvarande ägare har hyrt ut för ca 4000 kr/ vecka under högsäsong.

Historian förtäljer att denna stuga uppfördes först som man bodde i medans det stora huset byggdes.

Enklare trädgårdsförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 142 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 610 kr
El: 12 003 kr
VA: 5 654 kr
Renhållning: 3 375 kr
Sotning: 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Nuvarande ägare har en försäkringskostnad på 5358 Kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 846 000 kr, varav byggnadsvärde 1 121 000 kr

Summa pantbrev

2 341 750 kr

Tomt

Areal: 1 028 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En fantastikt grön och fin trädgård omsluten av lummiga frodiga häckar. Insynsskyddat och vackert. I trädgården finns också många träd och busakr som vuxit sig stora genom åren. Gäststugan har en egen avskild uteplats.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Tidigast mitten på dec

Övrigt

Radonmätning gjord med godkända och bra resultat

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Vejbystrand

Vejbystrand ett riktigt sommarparadis då orten är full av liv och rörelse från världens alla hörn men som under vinterhalvåret ter sig som en ganska så "vanlig" bostadsort med allt som man kan önska av ett mindre samhälle.

Vacker sandstrand med båthamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer mellan Vejbystrand och Ängelholm. Endast 10 minuters bilväg till flygplatsen med inrikesflyg direkt till bla Stockholm, Visby och även flera internationella direktflyg.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, veterinär, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Vågen
420 m
Gårdens Skafferi
970 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Villervalla
120 m
Sagolunden
500 m
Grundskolor
Vejbystrands skola och förskola
540 m
Magnarps Skola
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vejbystrands Idrottsplats
50 m
Vejbybadet
610 m
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
610 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte