Källvägen 16

Bilder

  • Källvägen 16, baksida
  • Källvägen 16
  • Gästhus med spa-avdelning
  • Kök med blick mot entré
  • Kök från Invita

Källvägen 16 , Skälderviken , Ängelholm

Källvägen 16 - en mycket inbjudande och välrenoverad villa på lugn och behaglig adress i centrala Skälderviken. Upp till sex sovrum, renoverat kök och badrum. Braskamin. Utespa-avdelning med nyuppfört gästhus med eget badrum och direkt anslutning till utejacuzzi och utedusch i underbart kvällssolsläge. Uppvuxen trädgård i syd/väst. Uterum samt stort isolerat garage. Det här är fastigheten som erbjuder allt du kan önska av villalivet! Välkommen på en titt!

226 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
226 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1 001 kvm
Byggår:
1932
Driftskostnad:
3 288 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

226 kvm

Biarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

På Källvägen i Skäldervikens fina bostadskvarter finns nu nummer 16 till salu! En rejäl familjevilla som förändrats drastiskt från byggnadsåret till idag. En villa som kanske vid en första anblick från gatan inte säger så mycket men som håller på många oväntade överraskningar i positiv bemärkelse.

Tidigt 30-tal byggdes den första delen av huset, då endast en mindre 1-plansvilla eller snarare stuga med källare under en del av huskroppen. 1998 förvärvades villan av nuvarande ägare och där började också förändringarnas tid. Huset var helt enkelt för litet för familjen, men de trivdes oerhört bra vilket det enda alternativet var att bygga till. Sagt och gjort!

Dels lät man förlänga huset, bredda delar av det och dessutom byggdes ett helt nytt bostadsplan. Vid sidan av huset byggdes också ett stort garage med förvaringsmöjligheter samt ett uterum. Idag finns inte mycket av det ursprungliga huset kvar men den lilla källaren "avslöjar" att huset har en längre historia än vad man först kan tro.

Inte nog med stora utbyggnationer så har man successivt även renoverat igenom bostaden på insidan. Idag finns ett hus med många rum och möbleringsalternativen är oändliga. Entréplanet erbjuder ett stort relativt nyrenoverat kök i vitt utförande, ett väl tilltaget och lyxigt badrum utrustat med både dusch, badkar och bastu, två stora rum i fil varav det ena används som matrum och det andra som ett renodlat vardagsrum. I vardagsrummet har man under 2004 installerat en ny braskamin. De båda rummen skiljs åt med en skjutdörr. Med utgång från vardagsrummet finns också ett stort och härligt uterum i direktkontakt med den soliga trädgården. På detta bostadsplan finns också två sovrum, ett stort "föräldrarsovrum" med skjutdörrsförvaring samt ett mindre sovrum som idag nyttjas som kontor. Mellan dessa rum ligger också en tvättstuga med groventré.

På det övre planet finns ett gigantiskt allrum med två sovrum i vardera ände. För tillfället är två av rummen sammanslagna som ett, men båda dörrarna finns kvar så det går med enkla medel att återställa. Dessutom finns en stor klädkammare och ett helkaklat badrum med dusch. Golvet på detta bostadsplan är lagt i en enhet med skön vattenburengolvvärme. Detta ger inte bara god komfort utan också fler möbleringsalternativ då samtliga väggar är fria från radiatorer. Kort och gott är detta himmelriket för barnfamiljen, både när barnen är små men kanske ännu hellre när de vuxit sig större och kompisbesöken blir allt tätare och dessutom senare på dygnet. Med utgång från allrummet finns också en väldigt stor balkong där man så sent som 2015 satt ett nytt räcke i glas och aluminiumdetaljer kombinerat med ett slitstarkt och exklusivt Kumaro trägolv. Ett soldäck med härlig utsikt över området och "ägorna".

Under 2015 uppförde man ett gästhus i anslutning till en nedfälld utejacuzzi i trädäcket utanför. En superhärlig utespa-avdelning som ramar in baksidan av trädgården på ett naturligt och väldigt trevligt sätt. På trädäcket vid spa-avdelningen skiner den sena kvällssolen. Intill jacuzzin finns också en utedusch som är kopplad på varmvatten. Gästhuset är idag inrett med litet kökspentry och badrum med dusch. Stora vikglaspartier ut mot trädäck och jacuzzi. Oerhört inbjudande!

I övrigt erbjuder denna trädgård allt man som villaägare brukar eftersöka, nämligen variation mellan sol och skugga under dagens lopp med flertalet uteplatser, en insynsskyddad och privat miljö med en möjlighet att kunna följa solens strålar från tidig morgon till sen kväll om man så önskar. Att dessutom kunna sprida ut familjen i huset, att ha ytor att kunna ta emot gäster utan trängsel och lyxen att kunna vårda och beskåda sitt vrålåk i garaget utan att behöva hacka tänder av kyla... Det är grejer det!

Skälderviken som område är lugnt och skönt med närhet till allt man behöver inom räckhåll. Skola, förskolor, närlivs, restauranger och goda bussförbindelser. Dessutom har man närhet till skog och natur, Skäldervikens småbåtshamn och den underbara och välbesökta långa sandstranden.

Entréplan

Hall
Hall som flyter samman med det stora köket. Här ligger ett laminat skeppsgolv som fortsätter in i köket. Vattenburen golvvärme. Här finns ett par garderober och den fd toaletten har gjorts om till en klädkammare.

Kök
Köket är renoverat 2008, Invita, och är utrustat med fullhög kyl och frys -08, inbyggnadsugn -08, inbyggnadsmikro -08, induktionshäll -15, och diskmaskin -15. I köket finns ett mindre bord som är sammanbyggt med köksinredningen. En perfekt frukostplats med utsikt mot framsidan.

Badrum
Direkt till vänster från entrén ligger ett stort och lyxigt badrum utrustat med kakel och klinker, badkar, dusch, bastu, större tvättställskommod samt WC. Mörkt klinker och vitt kakel med detaljer i ek. Infällda spotlights och vattenburen golvvärme.

Matrum
Stort matsalsrum med nyinsatt större fönsterparti ut mot trädgård. Här får det stora matsalsbordet plats. Parkettgolv.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med nyare Contura braskamin fr -04. Parkettgolv. Utgång till uterummet.

Sovrum 1 och 2
På entréplanet finns två sovrum. Denna del är tillbyggd och här går också trappan till det övre bostadsplanet. Mellan sovrummen ligger tvättstugan. I samtliga rum i denna sektion ligger ett ljusbeigt klinkergolv, vattenburen golvvärme. I det stora sovrummet (sovrum 1) finns en djupare skjutdörrsgarderob med bra klädförvaring. Altandörr ut mot trädgård. Det mindre sovrummet ligger mot framsidan av huset och lämpar sig bra som ett barnrum eller kontor. Kanske en större walking-closet?!

Tvättstuga
Tvättstuga med groventré från garagesidan. Utrustad med tvättmaskin -09 och kondenstorktumlare -14. Flertalet garderober längs ena sidan.

Övre plan

Allrum
Väldigt stort allrum med ljusinsläpp från båda håll. Allrummet angränsar till samtliga sovrum samt badrum och klädkammare. Laminatgolv. Utgång till nyrenoverad balkong.

Sovrum 3 och 4
Mot garagesidan till, finns det ursprungligen två sovrum. Här har man på senare år tagit bort väggen mellan rummen men båda dörrarna in i rummen finns kvar så det går att återställa med lätta medel. Laminatgolv.

Sovrum 5 och 6
På andra sidan av allrummet finns två likvärdiga sovrum både i stil och storlek. Laminatgolv.

Badrum och klädkammare
Helkaklat badrum från 1999-2000. Golvvärme, vattenburen. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ och WC. Utanför badrummet finns en större klädkammare.

Källarplan

Mindre källare med förrådsmöjligheter och verkstad/pannrum. Här sitter fjärrvärme-anläggningen.

I övrigt finns motorstyrda markiser. Det ligger vattenburen golvvärme i samtliga delar av entréplanet förutom matrum och vardagsrum. På det övre bostadsplanet ligger vattenburen golvvärme i samtliga delar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare under del

Byggnadsår

1932 ombyggt 2004

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 april 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Stort uterum. Stenlagd uteplats i hörnan mellan garage och uterum. Dessutom finns ett trädäck i anslutning till gästhuset.

Larm finns och ingår i köpet.

Utförda renoveringar:
-Tillbyggnad övre bostadsplan inkl samtliga delar golv, värme, el, fönster, badrum mm. -99/00
-Tillbyggnad uterum -99/00
-Byggnation garage -99/00
-Installation fjärrvärme -01
-Installation Contura braskamin -04
-Renovering badrum -07
-Renovering kök -08 (årtal vitvaror se rumsbeskrivning)
-Motorstyrda markiser -09
-Ute-jacuzzi -11
-Ommålning fasad -14

-Renovering balkong med nytt räcke och golv -15
-Byggnation gästhus, trall mm -15
-Luftvärme-pump i garage samt isolering -15
-Staket/plank mot granne -16

Fastighetsbeteckning

Fregatten 2

Övriga byggnader

Nyuppfört gästhus fr 2015 med klinkergolv och kökspentry. Golvvärme. Stora vikglaspartier. Badrum med dusch, tvättställ och WC. 16 kvm.

Isolerat garage med luft/luft-värmepump -15. Papptak. Ca 30 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 466 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 000 kr
El: 12 832 kr
VA: 4 800 kr
Renhållning: 1 890 kr
Försäkring: 3 944 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 893 000 kr, varav byggnadsvärde 1 893 000 kr

Summa pantbrev

723 000 kr

Tomt

Areal: 1 001 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Södervänd trädgård med sol hela dagen och sent in på kvällen. Uppvuxet och väldigt mysigt med diverse planteringar och träd. Nyuppfört högre taket/plank in mot grannfastigheten. Utespa med tillhörande jacuzzi, utedusch i anslutning till gästhus. Här skiner solen sent in på kvällen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Kommunalt dagvatten.

Tillträde

Tidigast 15 augusti 2016

Övrigt

I huset finns ett Bang Olufsen högtalarsystem, där högtalare finns i kök, badrum, vardagsrum och uterum. Själva stereon ingår inte i köpet men kan diskuteras med säljaren om man är intresserad av att övertaga systemet.

Det finns även en robotgräsklippare som inte ingår i köpet men kan diskuteras med säljaren för övertagande.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Skälderviken

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde. Här finns också förskolor, matvaruaffär och restauranger.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ludvigsson Skälderviken AB
170 m
Netto
3 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sälen
250 m
Förskola Måsen
480 m
Grundskolor
Skogens hus Förskola/Fritidshem
500 m
Rebbelberga Skola
3,2 km
Gymnasium
Nybroskolan
3,2 km
Banker
Zmarta
3,4 km
Swedbank
3,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
540 m
Ängelholms Tennisklubb
2,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
6,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte