Villagatan 20

Bilder

  • Representativ villa på cetralt läge med åtomt
  • Villagatan - en lugn oas mitt i stan!
  • Välkommen
  • Entré med bra ytor och trappan upp
  • Stort vardagsrum med fönster i tre väderstreck

Villagatan 20 , Centrum , Ängelholm

Representativ villa med åtomt på en fin adress i de centrala delarna av Ängelholm. Här bor ni lugnt och skönt på ett mycket centralt läge! Njut av den pampiga magnolian på tomen medan Rönneå slingar sig förbi! Här finns det utrymme för avkoppling och barnens lek. Bostaden har vårdats väl av nuvarande ägare med bla omlagt tak och nytt badrum. Planlösningen är mycket bra - stora sociala ytor och upp till fem sovrum för den som behöver det! Ett genomgående mycket praktiskt hus med massor av bra förvaringsutrymmen och fina ytor att leva och bo på.
Varmt välkomna på visning!

150 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
150 kvm
Biarea:
75 kvm
Tomtarea:
1 221 kvm
Byggår:
1945
Driftskostnad:
2 828 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

150 kvm

Biarea

75 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Villagatan 20 - en representativ bostad på en fin adress i de centrala delarna av Ängelholm. Här bor ni lugnt och skönt på ett mycket centralt läge i Ängelholm. Här kan ni sitta på er egna uteplats och njuta av er pampiga magnolia samtidigt som Rönneå som rinner förbi! Bostaden har vårdats väl av nuvarnande ägare med bla omlagt tak och nytt badrum. Planlösningen är mycket bra - stora sociala ytor och upp till fem sovrum för den som behöver det! Entréplanet bjuder på ett stort vardagsrum i vinkel med öppen spis med insats och utgång till den överbyggda uteplatsen som vätter mot ån. Köket nås via hallen och vardagsrummet och har en bekväm groventré med bra förvaringsutrymme. Här finns ett möjligt sovrum som idag används som matsal samt wc. På det övre planet finns förutom fyra fina sovrum ett allrum med utgång till en stor balkong samt renoverat badrum. Källaren erbjuder, förutom gott om bra förvaringsutrymmen, ett möjligt tonårsrum eller kanske hobbyrum, tvättstuga och torkrum.

Hall/entré
Vi stiger in i en hall där får en bra överblick av bostaden - rakt fram når vi kök, matsal samt wc, till vänster leder trappan oss upp till det övre planet och vardagsrummet ligger åt höger. Redan i hallen kan vi notera den tanke som återfinns på flertalet ställen i bostaden avseende förvaring. Klädavhängningen döljs från entrén med en liten vägg och i väggen mot trappan finns en infälld nisch.

Vardagsrum
Vi fortsätter in i vardagsrummet - ett stort härligt rum i vinkel med fönster åt tre väderstreck vilket ger ett behagligt ljust rum. Det är lätt att tänka sig att flera lyckade bjudningar har hållits här genom åren. På golvet ligger ett fiskbensparkett och det finns en öppen spis med insats. Efter den öppna spisen viker rummet av i en vinkel, här finns en utgång till den överbygda uteplatsen på baksidan och i vardagsrummets vinkel erbjuds det ytterligare plats och det finns en ingång till köket.

Kök
Köket når vi via hallen eller vardagsrummet - det har byggts till för ett antal år sedan för att utöka utrymmet och skapa en bra matplats. Vid köket finns också en grovingång med klädavhängning och ett mycket praktiskt förrådsutrymme. Kökets inredning är av massiv ask från Ballingslöv och är utrustat med diskmaskin, spis med häll, fläkt, kyl och frys.

Matsal/sovrum
I hallen, på vägen mot köket passerar vi först källarnedgången och därefter kommer vi till det rum som idag används som matsal. Här finns ett förvaringsutrymme i ett inegrerat skåp, Rummet passar likaväl som sovrum eller arbetsrum beroende på behov.

GästWC
Mellan kök och matsal finns en liten gästtoalett i äldre utförande. Här finns toalett och tvättställ.

Övre plan
Det övre planet består av fyra bra sovrum, ett är något större med extra garderobsutrymmen men samtliga rum har garderober i sidovinden, samt ett allrum med balkong och badrum. Vi kommer upp för trappan och når en liten hall, via hallen har vi direktaccess till två av sovrummen samt badrummet. Rakt fram, från trappan sett, hittar vi allrummet som har utgång till en stor balkong. Från allrummet når vi de andra två sovrummen där vi i det ena även här hittar en nisch liknande den i hallen där nere. Badrummet som renoverades 2011 går i en behaglig grån ton med en ytterst trevlig kakel och klinker på väggar och golv. En skön komfortvärme ligger i golvet och kompletteras med en handukstork. Utöver det finns tvättställ, toalett samt en dusch med mycket smarta duschväggar - dessa kan vikas upp och på så vis helt skydda fönstret från eventuella stänk från duschen.

Källaren
En trappa ned återfinns de oumbärliga förvaringsutrymmena! Vi kommer ner i en hall från vilken vi kan gå vidare in till torkrummet och tvättsstugan. I tvättstugan finns förutom tvättmaskin även en dusch samt bastu. Vi kan härfifrån fortsätta vidare till ett större rum som också nås från källarens hall. Detta rum passar ypperligt för förvaring. Vidare kommer vi till ytterligare ett rum som tidigare var ett garage. Tillbaka i hallen finns "bakom" trappan ett stort rum som skulle kunna agera tonårsrum, gillestuga eller hobbyrum. Här finns också en dörr mellan detta rum och garaget.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1945

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 mars 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Stor balkong med sydostligt läge - här finns gott om plats för ett mysigt möblemang.
Stor stensatt, överbyggd uteplats, även den i sydostligt läge.

Fastighetsbeteckning

Tordmulen 7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 946 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 190 kr
El: 8 563 kr
VA: 1 700 kr
Renhållning: 1 890 kr
Sotning: 603 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 082 000 kr, varav byggnadsvärde 1 287 000 kr

Summa pantbrev

1 525 000 kr

Tomt

Areal: 1 221 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt

Fjärrvärmesystem kontrollerat i mars 2016.
Nytt larm installerat.
Tak omlagt 1996.
Badrum på övre plan renoverat 2011 - våtrumsintyg finns.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Centrum

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ostbutiken
280 m
Ängelholms Tebutik AB
450 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vikingen Förskoleklass/Fritidshem Södra Utmarken
170 m
Tegelgården Förskola
340 m
Grundskolor
Villanskolan
550 m
Sockerbruksskolan
690 m
Gymnasium
Nybroskolan
790 m
Banker
FOREX Bank
270 m
Handelsbanken Ängelholm
320 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Idrottsplats
770 m
Ängelholms Bowlinghall
940 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte