Rönneholmsgatan 23

Bilder

  • Såld!
  • Trädgård med garage i vänsterkant
  • Hall med marmorgolv och nyrenverad trappa
  • Vardagsrum i vinkel med öppen spis
  • Del av vardagsrum med vackert burspråk

Rönneholmsgatan 23 , Nybroskogen , Ängelholm

Äntligen marknadsför vi på HusmanHagberg en villa i populära Nybroskogen! En oerhört vacker villa i ett av Ängelholms mest eftertraktade områden. Stenhus med fina och spännande detaljer. Södervänd trädgård. Här får man sätta sin egen prägel då bla badrum och kök saknas idag men i övrigt fräscha ytskikt. Garage finns.

124 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
124 kvm
Biarea:
77 kvm
Tomtarea:
836 kvm
Byggår:
1945
Driftskostnad:
3 274 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

124 kvm

Biarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

Nybroskogen, ett område med endast några minuters gångväg till Ängelholms centrum och med dryga kilometern ner till den långa och fantastiska stranden vid Havsbaden, ligger denna gedigna stenvilla redo för nya ägare. Byggnaden pryds med många vackra detaljer såsom takfotsutsmyckningar, det krökta avslutet på taket närmast takfoten, den söta halvmåneformade takkupan mot framsidan och det mycket vackra burspråket i hörnet av vardagsrummet som ger både exteriören och interiören en extra dimension. Trädgården är belägen i syd-västligt läge med sol hela dagen och in på kvällen.

Under våren 2016 har man utfört en rad olika åtgärder i huset såsom nya ekparkettgolv på entréplanet, samtliga väggar och innertak har fräschats upp med ny färg och all el på båda bostadsplanen har dragits om. Nuvarande ägare har besparat nästa ägares ryggar genom redan nu tagit ut det gamla och slitna köket, likväl inredningen i badrummen så nu står tomma rum och väntar på att nästa ska smida planer för att bygga upp dem på nytt. Här finns oändliga möjligheter för att skapa en planlösning som passar just din familj. Kanske tar du ner väggen och öppnar upp planlösningen mellan kök och vardagsrum. Ett annat alternativ hade varit att helt och hållet ta bort det lilla badrummet vid entrén och öppnat upp mot den härliga baksidan, gjort ett stort och maffigt badrum där köket ligger idag och placerar istället köket mot baksidan av huset i en öppen planlösning mot det stora vardagsrummet i vinkel. Då det finns en källare under hela huset finns alla möjligheter att flytta på avlopp och dra om rör och ledningar efter behov. Källarplanet är i övrigt orört så här finns också många kvadratmeter att skapa en bra tvättstuga, kanske en spaavdelning, tonårsrum eller bara förvaring...

Det övre planet består idag av tre stora rum, varav ett av det ursprungliga rummen gjort om till ett badrum. En toalett har tidigare funnits i det lilla rummet vid trappan och som lätt går att återställa för att skapa sovrum igen där badrummet ligger idag. Här ligger stödbensvindarna med högt väggliv så det finns väldigt mycket mer golvyta att skapa bostad av. Kanske vill man dela av ett av de stora sovrummen till två?! Sammanfattningsvis är detta möjligheterna hus på bästa möjliga adress! Välkommen på visning och låt dina tankar flöda fritt!

Entréplan

Hall, badrum
Mörkbrunt marmorgolv. Nyrenoverad trappa med ektrappsteg. Ingång till mindre badrum där det tidigare funnit WC, tvättställ och duschhörna.

Vardagsrum
En stort och alldeles underbart vardagsrum i vinkel med öppen spis och vackra fönster. Här finns massor av möjligheter hur man vill och kan disponera ytan. Utgång mot baksidan av trädgården. Nytt ekparkettgolv och uppfräschade väggar och tak.

Kök
Kanske inte så mycket till kök idag, men kan bli! Här står utrymmet klart för nästa att planera framtiden.

Övre plan

Övre hall
Övre hall med plankgolv och mindre takkupa med halvmåneformat fönster, sk lunettfönster eller Homeja. Ingång till vad som tidigare varit en mindre toalett, idag skrubb.

Sovrum 1
Stort sovrum mot gaveln. Stor garderob som går att ta bort för att skapa mer golvyta. Finns även utrymme på andra sidan rummet som idag är igenstängt.

Sovrum 2, badrum
I takkupan mot baksidan av huset ligger ett större rum som gjort om till badrum. Oavsett om man vill ha sovrum eller badrum här krävs renovering. Ingång till större garderob.

Sovrum 3
Likvärdigt med sovrum 1. Stora utrymmen på båda sidan av rummet. Utgång till balkong.

OBS! Den sammanlagda golvytan för garderoberna är drygt 20 kvm och kan nyttjas som sovalkover, garderober eller helt enkelt öka golvytan på rummen på det övre bostadsplanet.

Källarplan
Helt källarplan som idag är uppdelat med pannrum (här står den gamla oljetanken kvar), tvättstuga med tvättmaskin, stort förrådsrum, matkällare samt ett äldre badrum med badkar och tvättställ.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1945

Uppvärmning

Fjärrvärme, öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Balkong på sydgaveln.

Fastighetsbeteckning

Granen 6

Övriga byggnader

Garage med plats för en bil. Förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 299 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 683 kr
El: 2 616 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 2 500 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppgift på försäkringskostnad är schablonmässigt uträknad på 5000 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 087 000 kr, varav byggnadsvärde 1 001 000 kr

Summa pantbrev

146 000 kr

Tomt

Areal: 836 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En södervänd trägård med sol hela dagen och in på kvällen. Diverse planteringar i form av frukträd, prydnadsbuskar- och träd kombinerat bla jordgubbsland, krusbär, hallon och mycket mer.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Omgående eller enligt ök

Viktiga dokument

Om området

Nybroskogen

Nybroskogen ligger i en del av centrala Ängelholm som består av villakvarter. Nära in till centrum och gågatan som har ett stort utbud av shopping och restauranger, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig förbi området vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren. Gång- och cykelavstånd ner till den populära långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg Airport finns inom ca 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
260 m
Faten Frukt o Grönt
750 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Villa Såkul AB
120 m
Pandan Förskoleklass/Fritidshem
500 m
Grundskolor
Sockerbruksskolan
550 m
Ängavångens hemsjukvård
1,2 km
Gymnasium
Nybroskolan
440 m
Banker
Swedbank
710 m
SEB
790 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
960 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Tennisklubb
120 m
Topspin Bar & Biljard AB
260 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte