Tallvägen 11

Bilder

  • Tallvägen 11
  • Hall med vy in mot köket
  • Öppet och ljust kök mot baksidan
  • Originalteglet framtaget ovan bänk
  • Köket i sin helhet

Tallvägen 11 , Skälderviken , Ängelholm

Gedigen stenvilla med vackra putsade former belägen i härliga Skälderviken söker nu nya ägare. Fastigheten som uppfördes under sent 40-tal ligger på en lugn återvändsgata med en stor och härlig trädgård med sol från morgon till kväll. Välrenoverad insida med öppen planlösning och fyra rejäla sovrum. Uterum, enklare garage intill källarplanet. Omedelbar närhet till skola, förskola och kommunikationer.

180 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
180 kvm
Biarea:
110 kvm
Tomtarea:
1 138 kvm
Byggår:
1947
Driftskostnad:
2 560 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

180 kvm

Biarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

Villan på Tallvägen 11 uppfördes under sent 40-tal med en rejäl stenstomme i dubbeltegel och putsad fasad. Takkupor åt både- fram och baksida optimerar villan både vad gäller utrymme och planlösning på insidan såväl utseende från utsidan. Villan byggdes som en tvåfamiljsfastighet med två identiska bostadsplan, vilket innebar dubbla uppsättningar av samtliga rum.
Sedan dagens ägare förvävade fastigheten 1997 har många och stora renoveringar genomförts på fastigheten. Man stod nu redo att anta utmaningen att växla om bostaden från den traditionella 2-familjsbostaden till en modern 1-familjsvilla. I slutet av 90-talet renoverade man hela det övre planet, då man ändrade om planlösning, drog ny el och lade nya golv och fräschade upp samtliga ytskikt. Man byggde även ett stort badrum på det övre planet. På entréplanet satte man in en kakelugn för ge extra värme under vinterhalvåret och dessutom bytte man också alla fönster på entréplanet samt det övre planet. Några år senare valde man sedan att installera jordvärme, så idag har man en otrolig låg och effektiv uppvärmningskälla i huset.

Den andra stora renoveringsetappen satte sedan igång igen runt 2009 då det gamla uterummet på gaveln byggdes om till en modernt och härligt inglasat uterum med tillhörande trädäck som sedan vänder runt mot baksidan. På baksidan hittar solens strålar från eftermiddag till sen kväll, och här sitter man på första parkett för att spana in barnen när de leker i trädgården. Man lät också plåta om takkupor och bytte också ut samtliga hängrännor och stuprör.

Åren 2012 och 2013 tog man sedan ett rejält krafthantag vad gäller entréplanet. Nu ändrar man om planlösning genom att riva väggar och bredda dörröppningar för att skapa en öppen och härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Ett nytt kök sattes in med tillhörande inbyggnadsvitvaror i rostfritt stål. Resultatet blev otorligt bra med ett skönt flöde mellan kök, matplats, vardagsrum och uterum. Genomgående på entréplanet, förutom i hallen, lades ett vitpigmenterat ekparkettgolv i enstav. Många fönster, i tre olika väderstreck, ger mycket ljus till hela bostadsplanet. I denna renoveringsperiod drog man också ny el till samtliga rum på entréplanet samt delar av källaren.

Det enda akuta som finns kvar att göra på fastigheten är det faktum att balkongräcket inte finns på plats. Räcket finns kvar och kan sättas tillbaka av nästa ägare, dock ska man vara medveten om att räcket inte håller dagens säkerhetskrav vad gäller höjd. Men i övrigt är detta en fastighet att flytta in och bara njuta av.

Entréplan

Hall och Gäst WC
Hall med klädavhängning. Trappa till övre plan, trappa till källarplanet. Klinkerlagt golv med elgolvvärme. Runt hörnet finns ingång till Gäst WC. Klinkergolv även här kombinerat panelklädda väggar i vitt. Vädringsfönster.

Kök och vardagsrum
Ett stort och otroligt härligt rum som väver samman kök, matplats och vardagsrum till en enhet. Köket ligger mot baksidan av huset. Köksinredning från Ikea i vitt högblankt utförande kombinerat med en ljusgrå laminatbänkskiva. Ovan bänken har man knackat fram teglet från stommen för att sätta karaktär till rummet. Vitvaror i rostfritt stål. Köket är utrustat med fullhög kyl och frys, inbyggnadsugn- och mikro i högskåp, integrerad diskmaskin, induktionshäll och en fritt hängande köksfläkt i rostfritt stål och glas. Intill köket finns en väldigt stor yta med plats för det riktigt stora matsalsbordet. Matplatsen mynnar ut i det stora vardagsrummet med den värmande kakelugnen. Ett ljust och stort vardagsrum som sväljer mer möblering än vad som finns idag. Stora fönster ger härligt ljusinsläpp.

Sovrum 1
På entréplanet finns också ett större sovrum. Idag har man ingen dörr till detta rum men går enkelt att åtgärda om man vill använda rummet som sovrum. Samma enstavs parkettgolv som i övriga delar på entréplanet.

Övre plan

Övre hall med plats för en mindre läs- eller arbetshörna. Laminatgolv. Längre in i hallen mellan badrum och sovrum 3 finns en större klädkammare.

Sovrum 2
Här låg det fd köket. Det enda som finns kvar är det lilla skåp i ena hörnet som är det ursprungliga skafferiet. Fönster i takkupa, mot baksidan av huset. Laminatgolv och målad fondvägg i mörkare kulör.

Badrum
Vidare in i hallen finns ingång till det stora badrummet. Badrummet totalrenoverades -98 och är utrustat med dubbel tvättställskommod, WC och stor duschhörna. Två fönster och plats för övrig möblering.

Sovrum 3
Även detta ett rejält sovrum som har fönster i två väderstreck och utgång till balkong. Ljusa väggar och laminat golv.

Sovrum 4
Också ett stort och trevlig sovrum med fönster som vetter mot gaveln. Här finns en större garderob stödbensvinden. Laminatgolv. Mindre alkov för säng.

Källarplan

Ett mer eller mindre orört källarplan. Källaringång utifrån. Här finns diverse förrådsutrymmen, ett äldre våtutrymme och ett större rum som var planerad som gillestuga med parkettgolv och panelklädda väggar.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en extra kyl och frys. Innanför tvättstugan ligger pannrummet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Jordvärme, kakelugn

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 februari 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 49 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Gjutet valv/trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Egen brunn för bevattning av trädgård finns
3-fas uttag finns i källaren

Utförda renoveringar:
-Nya fönster (ej källarplan) -97/98
-Badrum övre plan -98
-Installation av kakelugn -99
-Renovering Gäst WC ca -00
-Installation av jordvärme -02
-Ommålning fasad -06
-Byggnation av uterum och trädäck -09
-Plåtning av kupor samt nya hängrännor och stuprör, huv till skorsten -09
-Totalrenovering av entréplan -12/13
-El är utbytt i stort sett hela huset, två etapper -97/98 samt -12/13
-Relining av avloppsstam till gata -12

Fastighetsbeteckning

Kompassen 1

Övriga byggnader

Under uterummet, i källarplan, finns ett enklare garage, ca 12-15 kvm. Ingång utifrån.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 722 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 916 kr
VA: 4 574 kr
Renhållning: 2 745 kr
Försäkring: 6 487 kr

Kommentar

Under elkostnad ligger också uppvärmningskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 266 000 kr, varav byggnadsvärde 1 232 000 kr

Summa pantbrev

1 770 000 kr

Tomt

Areal: 1 138 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor och härlig trädgård med eftermiddags- och kvällssol omsluten av häckar. Diverse fruktträd finns på tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Juli eller enligt ök.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Skälderviken

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ludvigsson Skälderviken AB
400 m
Netto
3,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
4,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Måsen
40 m
Skogens hus Förskola/Fritidshem
170 m
Grundskolor
Skogens hus Förskola/Fritidshem
170 m
Rebbelberga Skola
3,6 km
Gymnasium
Nybroskolan
3,7 km
Banker
Zmarta
3,8 km
Swedbank
3,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
230 m
Ängelholms Tennisklubb
3,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte