Valhallsvägen 49

Bilder

  • Mysig hörna
  • Vacker hall med fönster åt tre håll

Valhallsvägen 49 , Skälderviken , Ängelholm

I hjärtat av vackra Skälderviken, med allt du kan tänkas behöva runt husknuten, finns nu chansen att förvärva denna historiska och magnifika pärla! En villa som både representerar pamp och ståt men också värme, harmoni och äkta hemtrevnad. Stor prunkande hörntomt med dubbel carport med tillhörande gäststuga. Omedelbar närhet till skog, skola, affär, bussförbindelser, restauranger, småbåtshamn men sist och absolut inte minst- närheten till Skälderviken vackra strand!

240 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
240 kvm
Biarea:
120 kvm
Tomtarea:
1 530 kvm
Byggår:
1921
Driftskostnad:
5 121 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

240 kvm

Biarea

120 kvm

Rumsbeskrivning

Ett stycke historia står nu redo för nya ägare! Fastigheten på Valhallsvägen 49 håller på en spännande historia där ändamålet för den oerhört vackra byggnaden har förändrats genom åren. Villan som går under namnet "Bjäregården" färdigställdes 1923 efter ritningar av arkitekt Troell. Ägare då var Disponent H. Björn vars T-Ford ofta stod uppställd på uppfarten. Huset har en lång historia för Skälderviksborna och inte minst för Skäldervikens sommargäster. Villan var pensionat under den fashionabla kurortstiden, hade en sejour som pepparkaksbageri för AB Skånska Kexfabriken och Lanthandel under Hälsingborg Kolonialvaror AB.

Året var 1995 när nuvarande ägare förvärvade fastigheten. Och under de tjugo gångna åren har man omsorgsfullt och med varsam hand låtit renovera och förbättra villan med samma tanke och stil som det en gång byggdes med. Man har tagit hänsyn till husets ålder och karaktär både gällande dess byggnadskonstruktion men också för att bevara den "rätta känslan". Och den rätta känslan är högst närvarande i detta hem. För lika pampig, storslagen och ståtlig villan kan upplevas, -lika varmt, behagligt och kärleksfullt känns det att vistas innanför dess väggar. Själva byggnaden är oerhört vacker med vinklar, burspråk, takkupor, öppningar och andra spännande detaljer och utsmyckningar. En byggnad som kräver att man slår ett extra öga runt om huset för att inte missa någon trevlig detalj.

Här finns också en väldigt trevlig interiör med många och stora spröjsade fönster som så vackert omsluter samtliga rum i huset. Gedigna fiskbensparkettgolv ligger i samtliga rum på entréplanet. Här finns rum till allt man kan tänkas behöva.
Ett rymligt och härligt bondkök med plats för matbord för den stora familjen, en mysig och ljus salong med en rejäl murad öppen spis, platsbyggda bokhyllor, en praktfull matsal när det vankas släktträff, representationsmiddagar eller andra viktiga högtider. Huset har två entrér, fem rejäla sovrum, dessutom finns fler sovrumsalternativ i källarplanet, en toalett på samtliga plan och duschmöjlighet på två. I den fräscha källaren finns ytor för gäster, vinkällare, tvättstuga, förråd och träningsrum om så önskas. Runt om i huset finns många förvaringsalternativ i form av både garderober men också små skrubbar och "kryp-in" så som äldre charmiga hus brukar kunna erbjuda. Det skapar en nyfikenhet till huset och gör att planlösningen och rumsfördelningen känns spännande och oförutsägbar.

Det här är en sådan fulländad villa inom så många kategorier. Nästa ägare kommer skatta sig lycklig för det oerhört fina arbete nuvarande ägare utfört och banat väg för ett i framtiden fortsatt friskt och välmående hus.

Välkommen!

Entréplan

Hall 1
Vi går in i huset från trädgården sett. Här har man låtit uppföra en minst sagt rejäl stentrappa med handsmidda räcken, en sådan pampig trappa som krävs för att göra en villa som denna, rättvisa. Klinker närmast dörren. Kappavhängning. Här finns trappan till källarplanet.

Sovrum 1
Till höger ligger ett stort sovrum som idag används som kontor. Fiskbensparkett och fönster in mot trädgården.

Kök
Till vänster från hallen sett ligger det stora "bondköket". Här har man innan köksrenovering valt att ta ner en vägg för att öppna upp och skapa nya möjligheter. Köket är nytt från 2011 med vitvaror från samma tid. Vit lantlig skåpinredning kombinerat med vitrinluckor sätter rätta känslan. Som kronan på verket pryder en matt svart granitskiva den långa arbetsbänken. Här finns också en värmande vedspis för kalla höst- och vinterdagar. Fiskbensparkett kombinerat med klinker närmast köksinredningen.

Vardagsrum/salong
Innanför köket ligger ett ljust och härligt vardagsrum. Här finns många olika möbleringslaternativ. Murad öppenspis, med utvalda stenar från Skäldervikens strand, som ger bra stödvärme när kylan slår till eller för att helt enkelt höja stämningen i huset. I hörnet av rummet finns utgång till en charmig liten balkong. Fiskbensparkett.

Matsal
En imponerande matsal med plats för det riktigt stora sällskapet. En riktig representationsmatsal med vackra detaljer. Här finns en liten barhörna infälld i väggen utrustad med vask och kylskåp, en rolig och trevlig detalj när det vankas fest. Fiskbensparkett även i detta rum.

Hall 2
I vinkeln mot Valhallsvägen finns den största entrén. Ett vackert möblerbart rum med härligt ljusinsläpp och som verkligen ger plats för den vackra trappan att få visa upp sin prakt. Här finns också en gästtoalett som renoverades 2007.

Övre plan

En annorlunda och spännande hall som i sin enkelhet talar sitt eget språk. Många vinklar och vrår. Plankgolv.

Badrum
Till höger ligger det helkaklade och väl tilltagna badrummet som renoverades 2012. Denna del var tidigare två rum med en toalett som istället blev ett flott och påkostat badrum med många extra kvadratmeter att svänga runt på. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, badkar, dusch och bastu. Golvvärme, vattenburen.

Sovrum 2 och 3
I en egen liten sektion med en förhall med tre garderober, finns två perfekta barnrum. Här ligger plankgolv i två olika utföranden.

Sovrum 4
Detta sovrum är beläget i takkupan mot baksidan av huset. Plankgolv.

Sovrum 5
Ett till ytan väldigt stort och sobert sovrum som genomsyras av ljus och harmoni. Känslan av stiga in i en slottskammare kan beskriva detta rum. Plankgolv. Flera garderober.

Mellan sovrum 4 och 5 ligger uppgången till vinden.

Källarplan

Här finns massor med rum och ytor för allt vad du kan tänkas behöva. Idag nyttjas rummen bla som gästrum, vinkällare, förråd, tvättstuga kombinerat med badrum utrustat med WC, tvättställ och WC. Badrummet är klinkerlagt med golvvärme, elslinga. I gästrummet finns en öppenspis som inte är i bruk. Fritt och fräscht med många rum.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1921

Uppvärmning

Fjärrvärme, öppen spis, vedspis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 november 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong/natursten
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Glaserade tegelpannor
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Omdränerat runt hela huvudbyggnaden, platonmatta, nytt VA -96
-Ny VVS -96
-Rivning av gammal byggnad samt uppförande av carport -97
-Nytt staket -97
-Renovering av ytskikt källare -02
-Nytt badrum källare -02
-Nyinstallation av fjärrvärme -02
-Nytt tak -06
-Byggnation av granittrappa -08
-Renovering av fasad, målning -09
-Nytt kök inkl vitvaror, rivning av vägg -11
-Nytt badrum samt gästtoalett -12

Fastighetsbeteckning

Fullriggaren 4

Övriga byggnader

Separat byggnad med dubbel carport och förråd. Förrådet är fullt isolerat och byggt för att kunna ha som gästhus. Veranda med morgonsol. Denna byggnad är uppförd 1997.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

61 460 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 35 000 kr
El: 12 000 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 3 360 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 6 700 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 404 000 kr, varav byggnadsvärde 1 272 000 kr

Summa pantbrev

1 270 000 kr

Tomt

Areal: 1 530 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor hörntomt med stort utbud av växter och träd. Plattsatta gångar kombinerat med genomtänkta planteringar med vackra formationer. Liten damm med fontän och belysning finns inbäddad i grönskan. Under sommarhalvåret är detta en trädgård i full blom. Flera olika uteplatser finns för att kunna följa solens alla timmar. Fin kvällssol finns bland annat vid den stenlagda uteplatsen framför gäststugan där klätterväxter och träd skapar ett eget rum i trädgården.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Kommunalt dagvatten.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Skälderviken

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ludvigsson Skälderviken AB
140 m
Netto
3,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
4,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sälen
360 m
Förskola Måsen
390 m
Grundskolor
Skogens hus Förskola/Fritidshem
490 m
Rebbelberga Skola
3,5 km
Gymnasium
Nybroskolan
3,5 km
Banker
Zmarta
3,6 km
Swedbank
3,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
550 m
Ängelholms Tennisklubb
2,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
6,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte