Bjärevägen 1

Bilder

  • Härlig uteplats
  • Avkoppling med maritim miljö
  • Välkomna!

Bjärevägen 1 , Skälderviken , Ängelholm

Bjärevägen 1 - en stor härlig villa nära havet och morgonbad! Letar ni efter en gedigen större bostad med flera sovrum? Då kan detta vara huset för er! En stor välskött bostad med upp till fem sovrum, fina sociala ytor, stort dubbelgarage och gott om förvaringsutrymmen. Beläget på en stor uppvuxen hörntomt med sydvästligt läge och flera fina uteplatser.

183 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
183 kvm
Biarea:
131 kvm
Tomtarea:
1 609 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
4 173 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

183 kvm

Biarea

131 kvm

Rumsbeskrivning

Här har vi en mycket fin villa med bra läge i mysiga Skälderviken! Tomten är härligt stor och insynsskyddad med fina uteplatser och bra läge.

Hall/entré
Vi stiger in på husets ena långsida. Hallen känns inbjudande och luftig. Direkt till vänster finns det plats för avhängning innan vi når en gästtoalett. Vi hittar även trappan ned till källaren och förbi trappan vänder hallen åt vänster och leder oss till två sovrum och ett badrum. Rakt fram från entrén sett finns ett tidigare sovrum som idag kan fungera som bibliotek eller kanske kontor - här har vi trappan som leder oss upp till det övre planet. Till höger om hallen hittar vi kök och vardagsrum med tillbyggd vinterträdgård.

Kök
Kök som nås från såväl hallen som vardagsrummet. Här finns gott om utrymme för en matplats och fina arbetsytor. Köksfabrikatet är Kvänum och utrustningen består av kyl, frys, inbyggd ugn samt micro, häll, fläkt och diskmaskin.

Vardagsrum
Vi når vardagsrummet från hallen eller kökets matplats. Rummet är stort och går i en vinkel med en naturlig matplats vid "köksingången". En tillbyggnad finns här i form av en härlig vinterträdgård där ni njuter av årstidernas skiftningar genom de skjutbara glaspartierna. Under de varma sommarmånaderna nyttjas det gärna som uterum.

Bibliotek/allrum
Rakt fram från entrén sett finns ett mindre allrum, kontor eller kanske bibliotek - detta är ett tidigare sovrum som öppnades upp för att ge rum till trappan till det tillbyggda övre planet.

Sovrum, entréplan
Hallen vänder åt vänster efter nedgången till källaren - här finns en garderobsrad för förvaring och därefter hittar vi entréplanets två sovrum, det ena med utgång till trädgården och klädförvaring i form av en garderobsrad. Det lite mindre sovrummet passar perfekt som barnrum - här finns det en garderob.

Badrum
Vid de två sovrummen finns ett renoverat badrum. Ytskikten består av kakel och klinker och här finns utrustning i form av ett badkar med bubbelfunktion, toalett, tvättställ med kommod och handdukstork.

Övre plan
En trappa upp finns ett stort allrum med utgång till en balkong med glasräcke och sydvästligt läge. Här finns två likvärdiga sovrum vilket gör det övre planet perfekt som barn/ungdomsavdelning, utöver det finns det en praktisk klädkammare också ett badrum med våtrumstapet som ytskikt och utrustat med dusch, toalett, handdukstork och tvättställ.

Källare
En källare lika stor som hela entréplanet öppnar upp för flertalet möjligheter för bostaden - idag bedrivs det en mindre verksamhet.
Vi kommer ner till en klinkerbelagd hall som går i en vinkel. Här finns ett helkaklat duschrum med bastu och mitt emot en mindre, äldre toalett.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1969 ombyggt 1995

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 oktober 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Lättbetong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälklag: Lättbetong, trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Här finns det flera fina uteplatser i olika väderstreck. Vid husets entré finns ett mindre trädäck med morgonsol och på husets baksida finns ett större trädäck - här är läget sydvästligt. Här finns även en vinterträdgård som kan öppnas upp.
På det övre planet hittar vi en härlig balkong med glasräcke.

Fastighetsbeteckning

Kajutan 10

Övriga byggnader

Vidbyggt dubbelgarage med direktaccess via källaren. Ny tjärpapp lades på garagetaket 2013. Förutom dubbelgaraget finns en stensatt uppställningsplats med plats för två bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 080 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 600 kr
El: 14 460 kr
VA: 6 500 kr
Renhållning: 2 520 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Idag bedrivs det verksamhet i bostaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 213 000 kr, varav byggnadsvärde 1 943 000 kr

Summa pantbrev

600 000 kr

Tomt

Areal: 1 609 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En stor insynsskyddad tomt med ett skönt sydvästligt läge! Här finns det gott om utrymme för barnens aktiviteter och avkoppling.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt

Tillbyggnad skedde med ett övre plan 94/95, samt tillbyggd vinterträdgård/uterum 2003. Dubbelgarage samt stenmur 1996.
Badrum entréplan 2012, utfört av
fackman, intyg finns.
GästWC entréplan ca 2011.
Centraldammsugare.
Duschrum samt bastu ca 97-98.
Dränering skedde i samband med nuvarande ägare köp 1988.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Skälderviken

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ludvigsson Skälderviken AB
960 m
Netto
2,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sälen
1 km
Skogens hus Förskola/Fritidshem
1,3 km
Grundskolor
Skogens hus Förskola/Fritidshem
1,3 km
Rebbelberga Skola
2,4 km
Gymnasium
Nybroskolan
2,4 km
Banker
Zmarta
2,5 km
Swedbank
2,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
1,3 km
Ängelholms Tennisklubb
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte