Sjöhusgatan 2

Bilder

  • Såld!

Sjöhusgatan 2 , Epadalen , Ängelholm

Underbar fastighet som genomgått en omfattande renovering under 2014. En personligt renoverad villa där material- och utrustningsval följer en tydlig röd tråd genom hela huset. Här möter lantlig "vintage" det industriella. Magisk baksida med allt en trädgård kan önska. Nyanlaggd gjuten pool och utejacuzzi inbäddad i den mest perfekta trädgårdsmiljön. Här skiner solen från morgon till kväll! Det här kan vara läget du varken kan, får eller vill missa! Vi ses på visningen!

115 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
115 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
897 kvm
Byggår:
1920
Driftskostnad:
4 340 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

115 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Villan belägen på Sjöhusgatan 2, ja, såväl som nästintill hela fastigheten, har under det senaste 1,5 året genomgått en radikal och omtumlande förändring. När nuvarande ägare stod på visning och valde att gå vidare att köpa denna fastighet så såg de inget annat än potential! De såg ett vackert putsat hus i hemtrevlig miljö, en underbar trädgård med sol som skiner från tidig morgon till sen kväll. Centralt beläget med gångavstånd till centrum, tågstation, strand, hav, skog och natur. Dessutom belägen med lättsam väg till utfart till E6:an och i ett lugnt och barnvänligt område. Dock var huset rejält eftersatt ur renoveringssynpunkt, men vad gör det när visionen av slutresultatet och viljan att nå dit redan fanns där?! Det har varit en spännande resa från start till mål och idag väljer nuvarande ägare, tyvärr, att låta nästa entusiastiska köpare att ta vid och njuta av detta varma och kärleksfulla hem.

Här blandas nytt med gammalt i en skön mix av lantlig vintagestil med industriell design och ton. Då huset är byggt med tegel så ligger basen i inredningslinjen i att många tegelväggar har knackats fram för den varma men också råa och robusta känsla som teglet ger. Samtliga plankgolv har tagits fram för att nå den rätta "touchen". Mellan matrum och kök har väggen tagits bort och istället för att bygga in järnbalken i taket har man låtit den grova ytan vara synlig. I denna del har även de tidigare sänkta innertaken rivits ner för att återskapa den rymd och känsla som huset en gång byggdes med. Här finns hela 2,70 i takhöjd så här kan även de längsta studsa fritt utan risk att förstöra frisyren.

Köket är uppbyggt i samma anda. Medvetet har man låtit delar av den gamla köksinredningen vara kvar och istället uppgraderat köket med andra läckra attribut såsom "hemmagjutna" bänkskivor i betong kombinerat med marrakechklinker, välgenomtänkta val av vitvaror som givetvis uppfyller dagens bekvämligheter men INTE på bekostnad av stil och design. I övrigt finns också många snygga inredningsdetaljer att låta ögonen vila på och som sätter den där klassiska pricken över "i:et" på plats. Från köket har man också öppnat upp ytterväggen för att binda samman boendet på insidan med den FANTASTISKA miljön på utsidan. Men mer om utsidan om en stund...

På entréplanet finns också en hall med ingång till ett stort och läckert badrum i lugna och behagliga färger. Följer man den vitmålade trappan till det övre planet finns här tre sovrum med samma inredningsstil som på entréplanet. Här finns också en nybyggd supercharmig toalett intill det största sovrummet. Längst ner i huset finns en ljus och fräsch mindre källare där nuvarande ägare har sin tvättstuga.

Men nu tillbaka till utemiljön. Det här är trädgården med stort T! Här finns allt vad en "hemmalivsnjutare" kan önska. Intill huset finns ett stort och vackert utformat trädäck där solen skiner från mitt på dagen till solnedgång. Huset ligger nämligen så lägligt att solens sista strålar, som i de flesta fall brukar skymmas av närliggande huskroppar, i detta fallet har solen ett perfekt "kikhål" mellan grannfastigheternas takåsar som möjliggör detta angenäma faktum. På trädäcket finns plats till stort matbord och i den andra änden av däcket finns en nerfälld jacuzzi i insynsskyddat läge.

Väl ståendes på trädäcket så är det lätt att stanna upp ett slag och blicka ut över den oerhört sköna och inbjudande trädgården. Ett par trappsteg ner från trädäcket ligger marksten intill den 12 m långa egendesignade och påkostade poolen. Den här poolen är inte bara till för att svalka varma sommarkroppar utan här kan man faktiskt göra ett gott pass i simträning. Poolen är också designad för alla åldrar så här finns en avsats där vattnet inte är lika djupt. Längs långsidan av poolen finns plats för många solsängar och här har nuvarande ägare har också en loungedel med hörnsoffa och bord. Och för att förhöja känslan ännu lite till finns så finns också en utedusch, stor eld/grillplats, stämningsfull belysning och inte mindre än en alldeles egen bar och DJ-bås!!! Den uppväxta insynsskyddade trädgården gör att man verkligen kan nyttja denna baksida som sin fristad och alldeles egna semesterort.

De få utvecklingsområden som finns kvar att fundera kring är den stora förrådsbyggnad längs med tomten som nuvarande ägare har haft planer att delvis göra om till ett uterum/vinterträdgård med glasdörrar som vetter ut mot poolområdet. Allt för att möjliggöra att kunna nyttja trädgården och poolområdet under så lång tid av året som möjligt. Delar av denna byggnad används idag som poolrum med reningsverk, förvaring av dynor till utemöbler mm. Kanske behöver du ett större hus och vill sammanbygga huset med förrådslängan för fler sovrumsalternativ? Släpp kreativiteten lös, precis som nuvarande ägare redan till stor del gjort.
För den som känner att det där med gräsklippning "är min grej" så finns en perfekt yta för spring och lek eller plats för den "obligatoriska" studsmattan längs med den nyuppförda muren mot Sjöhusgatan.

Är du sugen på att byta boende så finns inga skäl att vänta! Vi ses på visningen! Don't be late!
Välkommen!

Entréplan

Hall
Hall i utbyggd del med plats för klädavhängning. Här ligger nylagt klinkergolv i grått, golvvärme med elslingor. Ingång till badrum.

Badrum
Nyuppfört 2014 utförd av certifierad fackman. Samliga dokument såsom kvalitetsdokument mm finns. Vitt kakel kombinerat med grått klinker. Golvvärme, vattenburen. Stenmosaik i duschdel. Glasvägg vid dusch. Snygg och påkostad inredning med bla blandare som "lyser" när vattnet rinner. Handdukstork.

Vardagsrum/matrum
Mysigt vardagsrum med plankgolv med öppen planlösning in till matrum och kök. Fönster i tre väderstreck. Vid murstocken som står mellan kök och matsal har man förberett att installera en eldstad. Kanske något för nästa att utföra? I matsalen finns ett vackert burspråk. I båda dessa rum har man "knackat" fram det röda teglet i ytterväggarna.

Kök
Genomtänkt och coolt renoverat kök. Här möter gammalt nytt. Delar av köksinredningen är bevarad för en "retrolook" kombinerat med moderna vitvaror. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys sk side-by-side i rostfritt stål. Integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggnadsugn med "rätta utseendet". Köksö med marrakechklinker, hyllor för förvaring med plats för två sittplatser. El finns dragen till köksön. Två stora altandörrar i helglas ut mot trädgård. Från köket kommer man till en mindre hall med utgång på gavel samt nedgång till källarplanet.

Övre plan
Mindre hall med plats för mindre möblering. Kanske en liten arbetsplats eller läsfotölj?! Vitt laminatgolv.

Sovrum 1
Nyinrett sovrum med målat plankgolv som övriga delar av det övre planet. Fönster i två väderstreck. Tegelvägg framtagen.

Sovrum 2
Stort sovrum som idag används som "walking-closet". Genomgångsrum men möjlighet finns att ändra dörröppningarna för tre separata ingångar. Fast garderob mot stödbensvind.

Sovrum 3 och WC
Det största sovrummet. Målat plankgolv, tegelvägg samt en panelbeklädd vägg. Utgång till balkong. Fast garderob mot stödbensvind. Ingång till nybyggd toalett utrustad med WC och tvättställ. Marrakechklinker på golv, elgolvvärme och vitmålad panel på väggar. Toaletten är belägen vid takkupa mot baksidan av huset vilket ger full takhöjd och fönster mot trädgården.

Här finns också en oinredd vind för att skapa fler härliga rum i framtiden.

Källarplan
Mindre källare, under del av huset. Omdränerat med den nya metoden "Penetron", där du utför dräningen från insidan. En smidigare metod där man slipper gräva upp och förstöra runt om huset. Vita målade väggar. Källaren används idag som tvättstuga och här sitter också el-centralen. Här finns lucka för att komma åt krypgrunden under resterande delen av huset. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare under del

Byggnadsår

1920

Uppvärmning

Fjärrvärme (-05), elgolvvärme i hall och WC på det övre planet

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2013
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Betong, tegel
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Gjutet valv, trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Bygglov för fönsterspröjs finns.

Utförda renoveringar:
-Ny el i hela huset -14
-Fasad- och utebeylysning med ljusrelä -14
-Öppnat upp yttervägg och satt in skjutdörr mot trädgård -14
-Lagat puts samt målat om fasaden -14
-Renoverat balkong samt nytt räcke -14
-Samtliga vitvaror från 2014 förutom tvättmaskinen som är från 2015.
-Omdränerat källaren m sk Penetron, ny brunn och dräneringspump -14
-Nya avloppsstammar i huset och ut som samlas i marken under altanen -14
-Öppnat upp vägg mellan kök och matrum -14
-Ändring av infart med nytt bygglov -14
-Nytt trädäck -14
-Gjuten pool med tillhörande marksten och anläggning, utedusch -14
-Samtliga ytskikt renoverade eller omgjorda -14
-Satt in nya tilluftsventiler -14
-Nytt badrum från grunden samt en helt ny toalett på det övre planet -14
-Nyuppförd mur mot Sjöhusgatan och Skansgatan -14
-Ny takpapp under de två nedersta takpannorna -14
-Fiber indraget -14

Fastighetsbeteckning

Beckasinen 17

Övriga byggnader

Uthuslänga som idag används som förråd och poolrum. Här vill man kanske bygga ett stort läckert uterum med glasskjutdörrar som vetter ut mot poolområdet. Eller kanske inreder du det mer permanent till exempelvis tonårsrum, gästrum eller vad man själv har behov av. Nuvarande ägare har haft en tanke att bygga samman huset med uthuslängan.

Förrådsbyggnaden är uppdelad i tre avdelningar. Putsad fasad och plåttak. I mittsektionen finns en äldre kombinerad kyl och frys.

Intill uthuslängan mot framsidan av huset finns idag ett enklare uterum.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 091 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 000 kr
El: 15 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 2 900 kr
Försäkring: 4 191 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 451 000 kr, varav byggnadsvärde 702 000 kr

Summa pantbrev

2 461 250 kr

Tomt

Areal: 897 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En superhärlig tomt i bästa möjliga solläge och "utrustad" med allt vad man kan önska sig av en trädgård! Trädäck, flera olika sittplatser, gjuten pool, jacuzzi, utedusch med varmt och kallt vatten som är inkopplad på det kommunala vattnet, (Nergrävd på tjälfrittdjup) infälld belysning mm. Fasadbelysning med ljusrelä. Då fastigheten är äldre finns många stora och fina buskar och träd. På framsidan finns en liten damm med fontän. Fontänen på baksidan kommer också lämnas kvar, dock är pumpen trasig och behöver lagas.

Pool:
Gjuten egendesignad pool på hela 12x3 m samt 1,5 m djup med gjuten trappa. Extra tjock (1,5 mm) svetsad carraraliner med filtmatta under. Elstyrt lamelltäcke (Walu junior) med enkel och snygg design. Påkostad beysning med lampor som kan skifta i flera olika färger och blinka i olika hastigheter. Allt det tekniska sköts från poolhuset med extra tystgående reningsverk och värmepump. Till detta ingår även en smidig självgående pooldammsugare.

Poolen fylls bara till sin helhet första gången den fylls, därav högre vattenförbrukning i driftkostnaden 2014-2015 mot framtiden. Framledes tömmer man endast ut en liten del av vattnet inför vintern.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Den lösa vinkyl som står ovan högskåpet i köket kommer nuvarande ägare ta med vid avflytt.

Om området

Epadalen

Epadalen är ett fint och popluärt bostadsområde i centrala Ängelholm. I området finns Södra Utmarkens skola F-6 och flera popluära förskolor. Med gångavstånd från huset har du centrum, tåg- och busstation, sjukhus, kiosk, Ica Nära, Kullakiosken, skola och förskolor, idrottplats och Lindab Arena och allra bäst är kanske närheten till skog, natur, strand och hav. Här finns praktiskt taget allt du behöver för att trivas och må bra.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 15 min bilväg. Vid Epadalen går stadsbusslinje 2. Mer info se www.skanetrafiken.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ostbutiken
720 m
ICA Nära Kullahallen
750 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Junibacken Förskola
210 m
Ljunggårdens Förskola
810 m
Kollektivtrafik
Idrottsplatsen
190 m
Södra Sjukhuse
300 m
Grundskolor
Södra Utmarkens Skola
860 m
Villanskolan
940 m
Gymnasium
Vittragymnasiet
990 m
Nybroskolan
1,2 km
Universitet & Högskolor
Ronolskonsult AB
3,7 km
Banker
FOREX Bank
740 m
Handelsbanken Ängelholm
800 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golfbana AB
2,1 km
Wegeholms Golf AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Idrottsplats
110 m
Ängelholms Bowlinghall
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Sibirien
2,7 km
Råbocka
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte