Tornagatan 24

Bilder

  • Såld!
  • Tornagatan 24
  • Välkommen in!
  • Detaljbild entré med tapet från anor från 1700-tal
  • Matsal
  • En somrig tapet!

Tornagatan 24 , Munka Ljungby , Ängelholm

På ett insynsskyddat och centralt läge finner vi denna pärla med unik interiör, prunkande trädgård och en harmonisk känsla. Inredningen har en lantlig "touch" med bland annat breda plankgolv, bröstpanel, skafferi och vackra taper som ger associationer till sommaren året runt. Övriga attribut är garage, växthus, woodland, gästhus och stort träddäck i västerläge.

183 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
183 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
690 kvm
Byggår:
1973
Driftskostnad:
4 480 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

183 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning

Tornagatan 24- En tillsynes traditionell 1½-plansvilla men med unik och lockande interiör. Här finns allt från små naturstensplattor till trädgård och interiör planerad enligt Feng Shui principen. Entréplan består till stor del utav sociala ytor så som bibliotek, matsal, vardagsrum och kök medan övre plan är mer privat med ett mindre allrum och fyra sovrum.

Entré
Vi välkomnas in i en ljus hall och får genast visuell kontakt med den grönskande trädgården. På golvet finner man 10x10 cm små naturstensplattor och på väggarna är det ljus antikvitlaserad bröstpanel och tapet. Tapeten i entrén med typiskt rokokomönster har sina anor från slottet Tessins Åkerö. Sigillet på original tapeten vittnar om att den är gjord av Sven B. Ljungqvist och godkänts 1756. Direkt till höger om entrén har vi gästtoaletten, vilken är utrustad med toalett och handfat. Även här är det små naturstensplattor och på väggen är det en rofylld grönmålad träpanel. Entrén mynnar ut till en mindre hall där vi direkt till vänster finner bibliotek, rakt fram matsal, till höger kök och trappa upp till övre plan. Golvet på entréplan består till stor del av ett brett såpat plankgolv.

Bibliotek
Sovrum/arbetsrum med fönster åt söder som idag används som bibliotek. Brett plankgolv och Morris tapet "Willow Bough Minor". Den gröna nyansen i tapeten har sedan används för att få fram färgen till fönstren-och dörrfodren.

Matsal/Vardagsrum
Vi kliver in i matsalen som med sina stora fönster med lågbröstning integrerar oss med den lummiga trädgården utanför. Vill vi kan vi öppna glasdörren och kliva ut på det stora härliga trädäcket. De vitmålade väggarna bryts av vackert mot de grönmålade dörr-och fönsterfoderna. Den vita kaminen med eldfaströr värmer gott kyliga kvällar och höjer mysfaktorn. Vardagsrummet, vilket ligger i fil med matsalen, har ljus champinjonbeige bröstpanel och en härlig tapet som ger associationer till en grönskande sommaräng.

Kök
Från vardagsrum och hall når vi det ljuvliga köket. Köket är av den större modellen med både köksö och plats för matgrupp. Lantlig köksinredning i vitt med matchande vit köksbänk och vitvaror. Diskmaskinen är integrerad. I övrigt är köket utrustat med kyl, frys, spisfläkt, vask med praktisk rostfri diskbänk och spis med dubbelugn och spishäll. Även här är fönster-och dörrfoder grönmålade vilket matchar tapeten "Summer palace" från Laura Ashley. Här finner vi sommaren året runt!

Groventré
I köket finner vi ingången till groventrén med utgång till husets baksida. Från groventrén når vi sedan skafferi, klädvård och badrum. Ett större skafferi inrett både med hyllor och samma vita köksinredning som i köket. Här finns även plats för en liten arbetshörna där ni genom fönstret åt väster kan njuta av lugnet under linden och trädgårdens skönhet.

Klädvård
Tvättstugan är utrustat med torktumlare, två tvättmaskiner, torkskåp och elpanna. Våtrumsmatta på golvet.

Badrum
Badrum som utstrålar det lilla extra med gråa Höganäs klinkerplattor och vitt kakel. Uppfinningsrik och framförallt snygg handukstork gjord av en vackert grå stenskiva som värms upp av värmeslingor. I övrigt är badrummet utrustat med badkar, vask med kommod och toalett.

Övre plan
Vi tar trappan upp till övre plan och möts av ett mindre sällskapsrum. Under trappan på bottenvåningen finns ett litet krypin med gott om plats för förvaring. Till höger om oss har vi två sovrum och till vänster två sovrum varav ett är Master Bedroom. På övre plan finns det även en klädkammare och en gästtoalett vilken är utrustat med toalett och handfat. För den som önskar ytterligare ett badrum kan klädkammaren och gästtoaletten göras om till ett badrum.

Master Bedroom
Är det största utav de fyra sovrummen på övre plan och har fönster i västerläge. Gott om förvaring i form av fyra garderober varav tre av dem är dubbla.

Sovrum
Två lika stora sovrum med fönster i svalt norrläge. I ett av sovrummen finns en häftig randig fondvägg i regnbågens alla färger medan ett annat har en romantisk ljust rosa rosentapet. Det tredje sovrummet har fönster i västerläge.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1973

Uppvärmning

Direktv. el samt luft/luft värmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 september 2014
Energiklass: F
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel/Trä
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Kronhjorten 9

Övriga byggnader

Garage med vidbyggt isolerat gäst/arbetsrum. På väggarna finner vi en somrig tapet av Laura Ashley. Rummet är eluppvärmt och perfekt som hemmakontor eller sovrum för tonåringen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

53 770 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 33 600 kr
VA: 10 000 kr
Renhållning: 2 300 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 7 370 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Kostnad för 5 kubik ved tillkommer som kostnad under uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 548 000 kr

Summa pantbrev

1 393 481 kr

Tomt

Areal: 690 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar trädgård där harmonin infinner sig i skuggan under äpple och körsbärsträden, den lilla uteplatsen vid entrén med morgonsol och det stora trädäcket där solens strålar skiner under eftermiddag och kväll. En trädgård att trivas och leva i samklang med den porlande dammen där guldfiskarna samsas med grodor och trollsländor. För den med gröna fingrar finns här plats för odling i växthus.

En del av baksidan av trädgården har ett anlagt woodland där en lönn, en asp och en ask tillsammans skapar ett intryck av ett stycke lövskog, japansk spirea ger skydd mot insyn från den övriga trädgården. På marken bland de nedfallna löven växer ormbunkar, vitsippor, gulsippor, ängsliljor, liljekonvalj och hostor. I woodlandet trivs trädgårdens koltrastpar och andra sorters småfåglar. De höga träden skyddar den övriga trädgården från hårda vindar och ger behaglig skugga under högsommaren. Bakom rododendronbuskarna leder en port ut mot vägen och därifrån är det ett par minuters gång till busshållplatsen och närmsta förskola.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

enligt överenskommelse

Övrigt

Nytt pantbrev om 143 000 kr är inskickat till lantmäteriet för inskrivning.

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Sparbanken Öresund, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Munka Allköp
590 m
Gårdsdelikatesser i Munka Ljungby HB
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
370 m
Solrosen Förskola Munka-Ljungby
450 m
Kollektivtrafik
Munka Ljungby Kyrkan
180 m
Munka Ljungby Lunnagårde
240 m
Grundskolor
Munkaskolan
370 m
Toftaskolan Munka Ljungby Rektorsomr.
1,2 km
Banker
Swedbank
520 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ängelholms Golfklubb
2,2 km
Furutorps Golf
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Toftabadet
530 m
Munka-Ljungby Idrottsplats
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
530 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte