Nyhemsgatan 14

Bilder

Utgångspris

4 700 000 kr

Bevaka slutpriset

Nyhemsgatan 14 , Ängavången , Ängelholm

Nu äntligen är det tid för detta fina unika hus på Nyhemsgatan att byta ägare! Huset har genomgått en omfattande renovering där allt planerat in i minsta detalj för att säkerställa bostadens rätta och tidsenliga anda! Här finns gott om plats för den stora familjen eller de som gillar ytor. Stora förändringar har skett de senaste åren såsom en tillbyggnad, omgjord fasad, nya fönster, nytt tak samt till stora delar ny interiör. Väldigt vacker trädgård med flera uteplatser för såväl frukost vid dammen som middag under vinrankorna.

166 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
166 kvm
Biarea:
160 kvm
Tomtarea:
896 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
3 292 kr/månad
Utgångspris:
4 700 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 6 sovrum

Boarea

166 kvm

Biarea

160 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Nyhemsgatan 14 på Ängavången i Ängelholm! På barnvänligt och populärt område finner man denna vackra familjevillan på en unik tomt. En oerhört välskött och omhändertagen bostad. Bostaden har till stora delar renoverats! Mycket som inte syns är nytt, såsom vattenledningar/avlopp ända ut till gatan, elledningar och isolering. Fjärrvärmesystemet byttes 2007 och även ett flertal radiatorer. Huset tilläggsisolerades både på fasaden och på vinden och har nya 3-glasfönster, vilket märks genom att det har energiklass C. Fönstren är en specialbeställning som kombinerar profilerade insidor med en aluminiumutsida som liknar kittade fönster men som du slipper måla. Huset är putsat för hand med färgen i putsen vilket gör den håller längre. Utvändigt plåtarbete och hängrännor är i underhållsfri zink. Samma noggrannhet har präglat den invändiga renoveringen där fönster- och dörrfoder är profilerade för hand, de nylagda golven på ovanvåningen är massivt trä, breda och tjocka så att det går att slipa många gånger. Fönsterkarmar är av sten, 45 mm ek eller ädelträ. Målade gipsplattor på tak och väggar har en grundyta av microväv. I badrummet liksom i köket hittar du kakel från Fired Earth på väggarna, medan man behållit 50-tals mosaiken på väggen i gästtoaletten. Lidhultsköket är valt för att passa husets stil och är planerat för att flera personer ska kunna jobba samtidigt: det går alltså att ha en person som diskar samtidigt som en plockar ur diskmaskinen, en hackar grönsaker och en står vid spisen, allt utan att man går på varandra. Detsamma gäller kylen och frysens placeringar.
I källaren är det förberett för att sätta in en toalett och en dusch genom att golvet är flytspacklat och vatten ledningar/avlopp ditdragna. Det som är kvar att göra är dräneringen, men det finns rör för att kunna spola dräneringsrören i väntan på en mer genomgripande åtgärd.

Välkomna in!

Entréplan

Hall
Ett steg in i hallen och man märker med en gång av hemtrevnaden som finns i denna bostad. Finns möjlighet för klädhängning både till höger och vänster om ytterdörren. Rakt fram finns den breda trappan upp till övre plan och sidan om trappan finns en liten passage där en toalett finns och vidare kommer man till köket. Till vänster tar man sig vidare in i sällskapsrummen på entréplanet och till höger finns trappan till källarplanet. Det är behagligt ljus via det stora runda fönstret i hallen och de väldiga fönsterpartierna vid trappan till källaren.

Toalett
Toalett som är utrustat med Wc och tvättställ. Det är kakel och klinker varav en vägg är klädd med vacker mosaik.

Kök och matsalsdel
Köket är ett platsbyggt Lidhultskök som är noga genomtänkt med t ex extra djup på arbetsbänken. I köket finns en mindre matplats och i direkt anslutning finns en matsalsdel.

Vardagsrum
Till vänster från hallen kommer man till vardagsrummet. Väldigt elegant rum med eldstad och fiskbensparkett. Via en liten avgränsning rakt fram kommer man till matsalsdelen.

Sovrum/kontor 1
Från vardagsrummet kommer man till det första sovrummet eller som nuvarande använder rummet till kontor/bibliotek.

Sovrum 2
Sovrum med plats för dubbelsäng och fönster med utsikt ut över dammen i trädgården. Här finns en gardrobsrad.

Övre plan

Allrum
Stort allrum med ett påkostat massivt trägolv. Ett extra vardagsrum helt enkelt för den som vill ha lugn och ro eller kanske barnens tillhåll.

Sovrum 3 och 4
Dessa två rum ligger till höger när man kommit upp. Ett trappsteg ned för att maximera golvytan och öppet upp i nock. Båda rummen har en egen myshörna uppe på ett privat loft.

Sovrum 5 och 6
Dessa rum ligger åt höger, båda är ljusa och fina. Liksom i resten av det övre planet finns det fina plankgolv även här.

Badrum
Väldigt vackert badrum med smarta och moderna lösningar. Det är kakel och klinker. Rakt fram i badrummet finns ett badkar med tassar och bredvid den finns Wc och tvättställ. Till vänster i rummet finns en egen avdelning till duschhörna.

Källarplan
I källarplan finns en hall (med förberedelse för en mindre toalett), tvättkällare (förberett för dusch), torkrum, förvaringsrum. Åt andra hållet från källardörren sett finns snickarbod, pannrum och ett förvaringsrum till.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1946 ombyggt 2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 72 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Mysig stensatt uteplats i söder!

Fastighetsbeteckning

Paradisfågeln 3

Övriga byggnader

Garage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 511 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 899 kr
El: 8 455 kr
VA: 6 157 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

i fridten ingår även hemsförsäkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 525 000 kr

Summa pantbrev

500 000 kr

Tomt

Areal: 896 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgården är lättskött trots att den ger intrycket av att vara fylld av sittplatser och växter. Det beror på att gräsmattor är den del av en trädgård som tar allra mest tid att sköta (genomsnitt på 15 minuter per år och kvadratmeter) medan rabatterna i den här trädgården är sammansatta så att det tar ca 6 minuter per år och kvadratmeter att sköta dem. Skötseln av rabatter kräver kanske mer kunskap än att klippa gräsmattan, men det är bara så länge man vill ha dem precis som de är. Om man gör "fel" kan två saker hända: antingen blir det ogräs kvar som förökar sig - något som tar tid eftersom det är så tätt planeterat - eller så råkar man ta bort en "trädgårdsväxt". Detta behöver inte vara något problem eftersom man har tid att upptäcka växter som man tycker sprider sig för mycket och göra något åt det senare. Råkar man ta bort en "trädgårdsväxt" gör det inte heller så mycket: här finns många andra fina växter och man får plats att plantera något annat.
Stolparna på tak-uteplatsen och växthuset är målade med linoljefärg vilket innebär att man inte behöver skrapa bort färg när de behöver målas: det räcker att borsta bort eventuell lös färg.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Ängavången

Ängavången är en stadsdel nära Ängelholms centrum öster om Rönneå. I området finns ett villakvarter där de äldsta husen närmast Ängavångsbron, är patriciervillor i jugendstil, men det finns även en del bostadsrätter. Här har man gångavstånd till centrum med bl a ett stort utbud av butiker, restauranger, härlig natur och en omtyckt hembygdspark.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborgs flygplats inom ca 10 min bilväg med både inrikes- och internationella flyg. Nära till Ängelholms station med goda tåg- och buss kommunikationer. Stadsbuss nr 1 går genom området. Mer info se www.skanetrafiken.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kiosk & Post i Förslöv AB
350 m
Coop Extra
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Engelholms Förskola AB
210 m
Törnskogens Förskola och Skola
280 m
Kollektivtrafik
Nyhemsskolan
190 m
Ängelholm Ängavången
220 m
Grundskolor
Törnskogens Förskola och Skola
280 m
Nyhemsskolan
330 m
Gymnasium
Ängelholms Gymnasieskola
590 m
Vittragymnasiet
800 m
Banker
Zmarta
750 m
Freedom Finance Kreditservice AB
750 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golfbana AB
1,1 km
Wegeholms Golf AB
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rönnehallen
440 m
Ängelholms Bowlinghall
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Råbocka
3,2 km
Havsbaden
3,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Mathia Hagelqvist eller Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte