Smekroksvägen 13

Bilder

  • Såld!
  • Smekroksvägen 13
  • Smekroksvägen 13
  • Välkommen in!
  • Kök med vy mot entrén
  • Kök med matplats

Smekroksvägen 13 , Lerbäckshult , Ängelholm

I idylliska Lerbäckshult finns nu chansen att förvärva ett härligt, modernt och renoverat fritidshus i naturskön omgivning. Här njuter ni av solen på trädäcket eller i den vedeldade badtunnan i söderläge. Fastighetens övriga attribut är garage med vidbyggt gästhus. Ett stenkast bort finner vi området med bland annat pool, tennis och bastuanläggning där samfälligheten anordnar allt från midsommarfirande till bastukvällar. Välkommen till en riktig sommaridyll med härlig gemenskap!

59 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
59 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 196 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 656 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

Smekroksvägen 13- Ett ljuvligt och uppdaterat litet hus som lämpar sig såväl till sommargästen som vill komma bort ifrån storstadspulsen som den lilla familjen som längtar efter sitt första egna hem!

Entré
Vi välkomnas in i en mindre hall med plats för klädavhägning och till höger om oss finner vi badrummet. På golvet ligger ett snyggt och tåligt svart laminatgolv vilket även ligger i köket vilket vi finner framför oss.

Badrum
Fräscht badrum renoverat 05/06 med våtrumsmatta och utrustat med toalett, handfat och dusch.

Kök
Ett mindre men ytterst välplanerat kök med plats för en liten matplatsgrupp. Neutrala vita luckor, vitt kakel och en snygg köksbänk i ek. Köket är utrustat med kyl (-10), frys (-10), Cylinda spishäll (-11/12), halv diskmaskin (-14) och Cylinda ugn från när köket renoverades 2006. Till höger om köket finner vi sovrummet och till vänster vardagsrummet.

Sovrum
Det större av dem två sovrummen ligger i norrläge och bestod tidigare av två små sovrum. På golvet är det ett massivt trägolv, beigt målade väggar med en grå fondvägg. I övrigt är rummet utrustat med tre garderober. Sovrummets storlek gör att det även finns plats för en arbetshörna.

Vardagsrum
Husets hjärta där vänner och familj gärna samlas för att tillsammans njuta av kamins lågor som inte bara sprider värme utan även höjer mysfaktorn. Varma sommardagar är det bara att öppna altandörren så når vi det stora trädäcket i söderläge. För den som behöver svalka sig är det bara att ta ett dopp i den vedeldade badtunnan. Samtidigt som vardagsrummet fick nytt golv tapetserades också väggarna och innertaket renoverades. I vardagsrummet finner vi även ingången till barnkammaren, det mindre av dem två sovrummen. Här är det vitmålade väggar och en barnsligt sött Nalle-Puh fondvägg. På golvet i sovrummet är det ett matchande laminatgolv, allt för att skapa en hemtrevlig helhet. Skulle ny ägare vilja öppna upp barnkammare och göra ett större vardagsrum finns det sparat extra golv.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Luft-luft värmepump (-11), kamin (-12) och direktverkande el.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 mars 2015
Energiklass: G
Energiprestanda: 289 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Lerbäckshult 6:42

Övriga byggnader

Garage för den mindre bilen som idag används som snickarbod. I samma byggnadslänga som garaget är gästhuset. Tillsammans är byggnaden om ca 30 kvm enligt säljarens information. Vilket består av ett gästrum och med tillhörande badrum. I själva rummet är det plastmatta och gult målade väggar. I badrummet är det våtrumsmatta och det är utrustat med dusch, toalett, handfat, torktumlare och tvättmaskin (-07).

Övrig byggnad är redskapsbod.

Utförda renoveringar
Huset är delvis dränerat av tidigare ägare

2005/2006
Köket
Badrummet renoverades med hjälp av försäkringsbolag på grund utav en vattenskada då ett rör hade frusit sönder.

2010
Taket lades om med ny papp, nya betongpannor och delvis ny läkt och rå spont.

2009
Hela huset målades
Avfuktningsanläggning i torpargrund och åldersbeständig plast

2012
Trädäck
Kamin och skorsten

2013
Vardagsrum renoverades och barnkammaren inreddes.
Ny panel på södra och västra delen av huset.

2014
Delvis nytt papptak på garage/gästhuslängan.
Vedeldad badtunna byggdes.

2015
Fiber kommer att installeras under maj månad och är något som nuvarande ägare kommer att betala. Grävning inför fibern är redan gjord.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 879 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 682 kr
VA: 1 800 kr
Renhållning: 2 475 kr
Väg, samf: 4 000 kr
Sotning: 134 kr
Försäkring: 2 788 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under uppvärmning tillkommer kostnaden för ved till kaminen. De använder idag 4-5 kbm/året. Den veden har de fått ifrån egna träd i trädgården.

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

571 000 kr

Summa pantbrev

823 000 kr

Tomt

Areal: 1 196 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En stor och härlig tomt med plats för utbyggnad då tomten får bebyggas till en femtedel. Tomtens flertalet träd har gjort att nuvarande ägare har varit helt självförsörjande angående ved. 2012 byggde man ett större trädäck om ca 48 kvm i söderläge och 2014 byggdes den inbyggd vedeldade badtunnan.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Lerbäckshult GA:4. Samfälligheten har hand om vägunderhållet, vattenförsörjningen och det gemensamma området med pool, bastu, tennisbana, lekplats, fotbollsplan och boulebana. Kostnad för samfälligheten finner ni under driftkostnader.

Tillträde

enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Lerbäckshult

Lerbäckshult ligger i Ängelholms kommun och är som by flera hundra år gammal. Byn består av ett antal småjordbruk och under 1970-talet växte en stugbebyggelse upp, till större delen genom uppköp av småjordbruken. Kvarvarande jordbruken är idag hästgårdar eller liknande. Lerbäckshult ligger ca 2 km från Västersjön på Hallandsåsens sydsida i Skåne, dock endast några kilometer från den halländska gränsen. Närliggande byar är Faxeröd och Ugglehult. Närheten till Västersjön, stugbebyggelsen och den blandade naturen gör byn och området till ett populärt rekreationsområde. Utmed byn rinner Lerbäcken med tillflöde från åsen. Bäcken mynnar ut i Kägleån, som i sin tur mynnar ut i Rönneå. Vegetationen består delvis av öppna fält och blandskog, med stora inslag av bok.

I närheten

Kollektivtrafik
Svenstorp
2,7 km
Grundskolor
Agapeskolan
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Västersjön
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte