Danielslundsgatan 5

Bilder

  • Danielslundsgatan 5
  • Lummig grönska
  • Villan från
  • Underbara omgivningar med Rönne å strax utanför
  • Del av sällskapsrum med mycket ljusinsläpp

Danielslundsgatan 5 , Danielslund , Ängelholm

Har du drömmar om en fastighet med Å-läge i centrala Ängelholm? Fastigheten "Tomtebo", med anor från mitten på 1700-talet där den omtalade och historiska "Frickamöllan" låg, ska nu byta ägare efter 30 trivsamma år. Representativ villa med stora och inbjudande sällskapsutrymmen, tre sovrum. Dessutom finns här en magisk trädgård med Rönne Å slingrandes strax utanför tomtgränsen.

160 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1 264 kvm
Byggår:
1924
Driftskostnad:
3 517 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Fastigheten på Danielslundsgatan 5 besitter en spännande historia som sträcker sig flera århundranden tillbaka i tiden. Under mitten på 1700-talet lät handelsmannen Johan Wilhelm Frick anlägga en vattenkvarn för malning av säd där denna fastighet ligger idag. Den s.k. Frickamöllan som många Ängelholmare känner till och som går att läsa om på den minnessten som står längs med å-promenaden. Idag finns inte så mycket kvar från den ursprungliga kvarnen men ett antal kvarnstenar smyckar både byggnad och trädgård som påminner oss om svunnen tid. 1924 byggdes villan som står här idag och man tror att det är från denna tid som fastigheten fick namnet "Tomtebo".

Första anblicken av huset kan man få en känsla av att huset på fastigheten är en mindre bostad, men skenet bedrar, och här finns hela 160 kvm att svänga runt på. Dessutom finns en mindre källare på ca kvm. Ett ljust och trevligt entréplan med kök och tre stora rum i fil som idag nyttjas som matsal, sällskapsrum och vardagsrum. Kronan på verket är den annorlunda fönstersättningen i den inre hallen som mynnar ut i sällskapsrummet, vilket ger huset en alldeles unik och spännande karaktär. I sällskapsrummet står även en kakelugn som värmer gott när hösten och vintern kryper på. På det övre planet finns tre sovrum och ett badrum samt många små skrubbar och garderober. Här finns alla möjligheter att ändra planlösningen genom att bredda och öppna upp genom att ta bort delar av garderoberna. Även badrummet skulle kunna göras större genom att ta bort klädkammaren utanför.

Trädgården är stor med varierad växtlighet med små spännande gömmor av uteplatser inbäddat i grönskan. Här infinner sig lugnet själv, trots att fastigheten ligger mitt i Ängelholms centrum. På andra sidan av fastigheten slingrar sig Rönne å fram där man i lugn och ro kan sitta och dricka sin kvällskopp kaffe och se solen gå ner bakom trädtopparna på andra sidan ån. Kan det bli mycket bättre än så här?!

Entréplan

Hall/Gästtoalett
Tambur med möjlighet för klädavhängning. Klinkerlagt golv. Här finns också en gästtoalett utrustad med WC och tvättställ.

Inre hall
En ljus inre hall där det första man ser är den snygga "retro-trappa" som leder upp till det övre planet. Här ligger en välhållen fiskbensparkett i ek som också fortsätter in i övriga rum på detta plan, dock ej kök.

Kök
Till höger från den inre hallen ligger köket. Ett enklare arbetskök med plats för ett mindre matbord för 2 personer. Från köket leder trappan ner till källaren. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Vid en renovering av köket kanske man väljer att öppna upp köket in mot matsalen som ligger i rummet intill eller varför inte integrera den inre hallen till köket?

Matsal
Stort matsalsrum med vackra högt satta fönster längs den ena väggen och på kortsidan finns ett större fönster med blick mot ån. Fiskbensparkett i ek. Skjutdörrar in till sällskapsrum.

Sällskapsrum/vardagsrum
Intill matsalen ligger två rum i fil. Sällskapsrummet intill matsalen kan ses som huset hjärta med många fönster längs med ena sidan som ger en alldeles speciell karaktär och ljusflöde till detta rum. Här står också en kakelugn. Utgång till veranda med å-utsikt och västerläge. Intill detta rum finns ett rum som idag används som tv-rum/vardagsrum. Här skulle man kunna ha ännu ett sovrum om fler sovrum är ett önskemål. Samma vackra och välhållna fiskbensparkett även här. Fönster i tre väderstreck.

Övre plan

Efter att ha gått upp för den läckra och dekorativa trappan kommer man upp till en övre hall. Här finns diverse utrymmen, skrubbar och garderober.

Sovrum 1
Till höger från trappan sett ligger det största sovrummet. Furuplankgolv och två garderober.

Badrum
Åt vänster i den övre hallen från trappan sett, ligger badrummet. Halvkaklat med inbyggt badkar. Här finns också WC och tvättställ. Utanför badrummet ligger en klädkammare som man fördelaktigt skulle kunna slås ut i samband med en badrumsrenovering för att göra ett större badrum.

Sovrum 2
Vidare in i hallen, vid takkupan, ligger nästa sovrum. Samma furuplankgolv som i övriga rum på det övre planet. Utgång till balkong med underbar utsikt över Rönne Å.

Sovrum 3

Längst in finns ett tredje sovrum med samma golv som utanför. Fönster på gaveln.

Källarplan
Källare under del av huset med ett större förråd, tvättstuga och matkällare. I tvättstugan finns tvättho och tvättmaskin. (Torktumlaren är ur funktion)

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel med delvis källare

Byggnadsår

1924

Uppvärmning

Fjärrvärme, kakelugn

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juli 2014
Energiklass: F
Energiprestanda: 207 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/Torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Veranda med å-utsikt och kvällssol. Balkong ovan verandan.

Fastighetsbeteckning

Kråkan 3

Övriga byggnader

Carport för 1 st bil.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 210 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 033 kr
El: 5 347 kr
VA: 1 500 kr
Renhållning: 4 000 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 4 030 kr

Kommentar

Nuvarande ägare förbrukar 3332 kWh/år i el 29.387 kWh i fjärrvärme.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 201 000 kr, varav byggnadsvärde 1 277 000 kr

Summa pantbrev

1 332 000 kr

Tomt

Areal: 1 264 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar prunkande trädgård med en parkliknande framsida med frodig grönska. Vacker stenlagd gång leder in till huset. Här finns flertalet olika sittplatser som skapar små rum i trädgården. På baksidan sitter man gott och njuter av utsikten över Rönne Å som smeker fram strax utanför fastighetsgränsen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Hösten 2015 efter ök.

Övrigt

Fastigheten ligger i Ängelholms kommuns bevarandeprogram. Vid ändring av byggnadens UTSIDA vill kommunen titta lite nogrannare på bygglovet och eventuellt ha en åsikt i frågan. Insidan får man renovera som man vill. Vad som får göras är från fall till fall. Vid specifika frågor, ring Ängelholms kommun på 0431-87 000.

Fågelholk som sitter på carport kommer tas med vid avflytt.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Danielslund

Danielslund är en lugn och attraktiv del av centrala Ängelholm. Här har man gångavstånd till gågatorna med stort utbud av shopping och restauranger. Nära till fin natur, minigolfbana och man har den välbesökta hembygdsparken runt knuten. Cykelavstånd till den populära långa sandstranden i Skälderviken.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
540 m
Faten Frukt o Grönt
670 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blåhakens Förskola Fritidshem
300 m
Förskolan Villa Såkul AB
480 m
Grundskolor
Sockerbruksskolan
600 m
Ängavångens hemsjukvård
810 m
Gymnasium
Nybroskolan
510 m
Banker
Zmarta
390 m
Swedbank
620 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
540 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Tennisklubb
480 m
Ängelholms Bowlinghall
520 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall eller Anna Berg för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte