Smedjegatan 7

Bilder

  • Såld!
  • Översikt Smedjegatan 7
  • Smedjegatan 7
  • Köket med utgång till balkong
  • Köket
  • Köket

Smedjegatan 7 , Centrum , Ängelholm

På en av de mest pittoreska smågatorna i Ängelholms centrum är detta gatuhus beläget från år 1906. 202 kvm fördelat på 7 rok samt en gästlägenhet med inglasat uterum med utsikt över Rönneå. Huvudbostaden går att dela av till två lägenheter om så önskas. Måste upplevas på plats! Varmt välkomna på visning!

202 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
202 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
214 kvm
Byggår:
1906
Driftskostnad:
3 933 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

202 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till detta unika hus på Smedjegatan 7 i centrala Ängelholm! På en av de vackraste små gatorna i centrala Ängelholm är detta fina gatuhus beläget. Huset med många användningsmöjligheter. Nuvarande ägare nyttjar hela huvudhuset som en och samma bostad medan tidigare ägare delat av ovanvåningen till en separat lägenhet. Sedan finns en "gästlägenhet" om 1 rok med ingång från åsidan som är inredd -04 med trinett, klinkergolv med golvvärme och helkaklat badrum med golvvärme. Intill gästlägenheten finns ett inglasat uterum att njuta av utsikten ut mot ån. Lite kuriosa kring historien av huset som nuvarande ägare tagit reda på: Första delen av huset närmst gatusidan är troligtvis från år 1816 och ovanvåningen byggdes troligtvis till ca år 1850. Sedan fortsatte tillbyggnaden av entréplanet i början av 1900-talet.

Välkomna in!

Entréplan

Hall
Vi börjar beskrivningen via ingången från gatusidan. Ett par trappsteg upp från den lilla kullerstensgatan kommer man till entrén till det fina gatuhuset med nr 7 på dörren mitt i centrala Ängelholm. Ett steg in i hallen och man märker med en gång av den härliga känslan som finns i huset. Man kan hänga av sig ytterkläderna till höger och det ligger mörkt klinker på golvet. Antingen tar man trappan upp till övre plan eller så fortsätter man in till vänster med fortsättningen av entréplanet.

Vardagsrum
Till vänster från hallen kommer man till ett trevligt vardagsrum med öppen spis. Här får plats rejäl soffgrupp och annan möblering. Väggarna är målade i ljus nyans och det ligger ekparkett på golvet,

Allrum
Vidare genom vardagsrummet och valvet in till detta rum som kan möbleras till en mysig läshörna eller sällskapsyta. Väggarna är målade i ljus nyans och det ligger ekparkett på golvet.

Sovrum
Detta rum använder nuvarande ägare till "tv-rum" men kan användas till sovrum. Här är väggarna tapetserade varav en vägg är en fondvägg. Det ligger ekparkett på golvet. Fönster vetter ut mot innergården.

Kontorsdel
Via några trappsteg ned kommer man till en kontorshörna. Här är väggarna tapetserade och det ligger klinker på golvet med vattenburen golvvärme.

Badrum
Renoverat helkaklat badrum -04 med golvvärme. Utrustat med Wc, tvättställ och duschhörna med glasdörr.

Entré nr 2
Entré med möjlighet för klädhängning i skjutdörrsgarderoben. Här ligger klinker på golvet. Utgång till den mysiga innergården utan insyn.

Kök
Stort härligt kök med matplats och utgång till balkong i västerläge med glasväggar och markis (el). Köket är från Ballingslöv -04 i massiv ek. Utrustat med häll varav två plattor är induktions, inbyggd varmluftsugn med ånga, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl och frys i rostfritt. Bänkskivor i granit och ljust kakel ovan diskbänken. Det är bra arbetsyta och gott om plats till förvaring. Väggarna är delvis målade och delvis klädda med tegel för en effektfull känsla. Det ligger klinker med golvvärme och rummet ramas in av spotlights i taket. Fönsterna i köket vetter ut över Rönneå.

Övre plan

Övre plan nyttjar nuvarande ägare tillsammans med entréplanet men tidigare ägare till huset har haft övre plan avdelad till en lägenhet. Så möjlighet finns att dela av igen om man önskar det.

Allrum
Ett stort allrum med parkettgolv och ljusa målade väggar. Här finns utgång till balkong. Detta rum angränsar till samtliga rum på övre plan.

Sovrum
Till vänster från allrummet finns ett sovrum med fönster som vetter ut mot gatusidan. Här är väggarna målade varav en vägg är en tapetserad fondvägg och det ligger ekparkett på golvet. Till detta rum finns en klädkammare.

Sovrum
Intill det första sovrummet på detta plan finns ett till. Väggarna är målade och det ligger plankgolv. I detta rum finns en vacker kakelugn bevarad.

Toalett
Från allrummet till höger finns en toalett. Utrustat med Wc och tvättställ. Det ligger våtrumsmatta. Det finns ev möjlighet att ta en del av ytan strax utanför toaletten och bygga om till ett badrum.

Sovrum
Ett par trappsteg ned från allrummet kommer man till ytterligare ett sovrum. Detta rum var tidigare kök när detta plan var en separat lägenhet. Så vill man göra om till kök igen, finns möjlighet för det. Intill detta rum finns en klädkammare som tidigare fungerat som tvättstuga med duschhörna.

Källarplan
Tvättstuga med klinker och golvvärme, tvättstugan är dessutom förberedd för att kunna göra en spaavdelning. Här finns centraldammsugaren. Tvättmaskin, torktumlare, grovvask samt badkar. Sedan finns förrådsutrymme i källaren.

Lägenhet med egen ingång
1 rok med klinker på golvet med golvvärme och spotlights i taket. Lägenheten är inredd -04 med pentry och helkaklat badrum utrustat med Wc, tvättställ, duschhörna med vikdörrar i glas och golvvärme. Till lägenheten finns ett inglasat uterum från Willab med klinker på golvet och utsikt ut över Rönneå.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla gatuhus

Byggnadsår

1906

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong/byggsten
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Det finns två balkonger, den ena tar man sig till via köket och är inramad av glaspartier, den andra tar man sig till via allrummet på övre plan. Sedan finns ett inglasat uterum från Willab intill lägenheten som finns på fastigheten.

Fastighetsbeteckning

Smedjekvarteret 5

Övriga byggnader

Förrådsdel under utetrappan upp till entréplanet på "åsidan". Det finns även förrådsutrymmen i källarplanet.

Ansluten till kabel-tv-nät med en kostnad på 131 kr/mån. Basutbud som ingår.

Utförda renoveringar:
Ny balkong intill köket -02
Nytt kök med nya vitvaror -04
Huvudströmbrytarskåp samt jordfelsbrytare -04
Nytt badrum entréplan -04
Inredning av lägenheten -04
Ny mur mot å-promenaden samt stenlagd innergård -05
Ny fasad -09
Centraldammsugare - 10
Inglasat uterum - 13
Stammar för el, vatten och avlopp är utbytta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

47 200 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 700 kr
El: 12 800 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 3 900 kr
Försäkring: 7 300 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 801 000 kr

Summa pantbrev

4 529 000 kr

Tomt

Areal: 214 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Väldigt trevlig och unik tomt som vetter ut mot Rönneå. Det finns längst ned i trädgården en stenlagd uteplats med en liten damm. Sedan tar man trappan upp och kommer till en av entrérna till huset där det finns en mysig "innergård" med stenlagd uteplats.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Om området

Centrum

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
80 m
Faten Frukt o Grönt
110 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pandan Förskoleklass/Fritidshem
260 m
Ugglan Fritidshem
280 m
Kollektivtrafik
Stadsparken
200 m
Sockerbruket
230 m
Grundskolor
Kultur- och Mediebyrån Annette Söderlund
140 m
Sockerbruksskolan
140 m
Gymnasium
Vittragymnasiet
160 m
Nybroskolan
240 m
Universitet & Högskolor
Ronolskonsult AB
2,7 km
Banker
SEB
130 m
Nordea Bank AB
190 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golfbana AB
1,1 km
Wegeholms Golf AB
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Bowlinghall
380 m
Topspin Bar & Biljard AB
450 m
Simhallar & Utomhusbad
Råbocka
2,3 km
Havsbaden
2,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Berg eller Eva Holmberg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte