Lyckornas väg 60

Bilder

  • Lyckornas väg 60
  • Granne med underbara omgivningar
  • Vy mot vardagsrum och entré
  • Allrum med utgång till trädgård
  • Vackra detaljer

Lyckornas väg 60 , Hjärnarp , Ängelholm

I en glänta i skogen bara några minuter med bilen från Hjärnarp centrum finner vi denna gömda oas där bäcken porlar runt husknuten. Varsamt tillbyggt korsvirkeshus om ca 152 kvm där man lyckats skapa en autentisk atmosfär samtidigt som de moderna behoven uppfylls. En trädgårdsoas utan dess like med bland annat egen kryddträdgård. Fastigheten erbjuder även havsglimtar, jordkällare och dubbelgarage med inredd vind perfekt som gästrum eller tonårsbostad. Varmt välkomna på visning!

152 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
152 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
3 380 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
2 168 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

152 kvm

Rumsbeskrivning

Hjärtligt välkomna till Lyckorna- En lantlig dröm i en glänta i skogen granne med ett rikt djurliv. Vid gärdsgården strosar rådjur och älg. Ett bedårande och varsamt tillbyggt och renoverat korsvirkeshus. Entréplan består av till stor del av umgängesytor så som allrum och vardagsrum. Övriga rum är tvättstuga med klädkammare, kök, två badrum och arbetsrum. Medan övre plan är mer privat med tre sovrum.

Entré
Vi välkomnas in i en ljus entré i öppen planlösning mot ett större allrum. Redan här lägger vi märke till hur välplanerat tillbyggnationen är då fönstret vid entrén som ger en härlig kontakt med naturen ligger i linje med takfönstret på övre plan. Vid entrén är det svarta betongplattor och här finns plats för klädavhängning. Direkt till vänster om entrén finner vi badrum och tvättstuga. Vi är nu i den tillbyggda delen och den värms upp av vattenburen golvvärme.

Badrum
Snyggt badrum från 2014 med stilrent Marrakech klinker i vitt och grått och matchande vitt kakel på väggarna. Kommod med lantkänsla, dusch med glasdörrar, toalett och handdukstork. Under tiden ni duschar kan ni genom fönster med spröjs njuta av den blomstrande trädgården.

Tvättstuga/Klädvård med groventré
Tvättstuga av den större modellen utrustat med torktumlare (-12), tvättmaskin (-13), städskåp, stor klädkammare och arbetsbänk i trä med tillhörande förvaring. Svarta och gråa betongplattor och vitmålade väggar.

Allrum/matsal
Tillbaka i allrummet ser vi en svart spiraltrappa av gjutjärn som tar oss upp till övre plan. Trappan är köpt från Qvesarum byggnadsvård och kommer ursprungligen från England. Allrummet används idag som matsal. På golvet är det ett massivt plankgolv från Baseco. De synliga bjälkarna i taket vilka härstammar från 1700-talet bryter vackert av mot det annars vitmålade träpanelen i taket. Genom en pardörr med spröjs når vi baksidan av trädgården med västerläge. Här har nuvarande ägare haft planer på att bygga ett trädäck. Här kan vi mellan träden skymta havet.

Vardagsrum/arbetsrum
Vardagsrummet ligger i vinkel med öppen planlösning mot allrummet. Denna del av huset byggdes till på 70-talet, men har under de senaste åren renoverats i samma autentiska stil som övriga huset. Brett plankgolv och vitmålat tak med synliga vitmålade träbjälkar. Här finns en öppen spis med insats som bjuder in till mysiga kvällar framför lågornas sken. Genom den tidigare huvudentrén når vi framsidan av trädgården där eftermiddagssolen kan avnjutas på en altan. Övre plan når vi även här. Vi går vidare in i den äldre delen av villan. Arbetsrummet är ett genomgångsrum mellan vardagsrummet och köket och kan förslagsvis användas som matsal. Golvet är nyslipat och vitlaserat, väggarna ljusa och taket vitmålat med synliga bjälkar. En äldre öppen spis finns bevarad men är idag inte i bruk.

Kök
Underbart lantkök med utgång till kryddträdgård genom en glasdörr med spröjs. Köksinredning går i en ljus grön ton och kaklet vid den nya bänkskivan av trä är vitt. Köket är i övrigt utrustat med spis med induktionshäll (-12), side-by-side kyl och frys (-10), integrerad diskmaskin (-11) och spisfläkt. Även här är golvet nyslipat och vitlaserat. Nybyggd köksö i vitt anno 2015 med bänkskiva av trä. En kamin av täljsten som värmer gott finner vi i här.

Badrum
Badrummet byggdes 2011 i en äldre lantlig touch Tegelgolv från Qvesarum som värms upp av elektrisk golvvärme. Vitmålade väggar och vitt kakel vid kommod och badkar. I övrigt är badrummet inrett med toalett och elektrisk handdukstork.

Övre plan
Vi tar spiral trappan upp till övre plan och når en loftgång med matchande svarta räcken. Genom takfönstret och kupan har vi fantastisk utsikt över trädgården samt skogen vid tomtgränsen. Till höger ligger sovrum ett och till vänster sovrum två. I sovrummen och på loftgången är det ett massivt grått plankgolv.

Sovrum 1
Ett härligt sovrum idag inrett för en liten prinsessa med öppet upp i nock. Vitmålade väggar och en bedårande fondtapet med färgglada fåglar.

Sovrum 2
De större av de tre sovrummen har en underbar utsikt över den porlande bäcken i tomtgränsen samt glimt av såväl flygplats som hav. Genom detta rum når vi sedan husets tredje sovrum.

Sovrum 3
Ett avlångt sovrum med kupa i västerläge och öppet upp i nock. Sovrum. Även här ser man glimtar av Skälderviken, flygplatsen och slätterna runtomkring. Rummet är inrett med plankgolv och vitmålade väggar. Tar vi trappan ner når vi vardagsrummet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1909 Tillbyggt 2013

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 mars 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund, betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor, Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Lyckorna 3:26

Övriga byggnader

Garage om ca 45 kvm och golv av klinker. Vinden på garaget är inredd och fungerar som gästrum. Har separat ingång och är eluppvärmt.

Övriga byggnader på tomten är en jordkällare, ett öppet vedförråd samt en kombinerad redskapsbod/vedförråd.

Utförda Renoveringar

2011
Badrum i äldre delen av huset
Målning av väggar och tak i äldre delen av huset

2012
Påbörjade tillbyggnaden.
Installation av vattenburet värmesystem med bergvärme.
Ny djupborrad brunn

2013
Målning av fasad
Slutbesiktning av tillbyggnaden.

2014
Badrum, nya delen av huset
Klädvård

2015
Golvet i köket och arbetsrummet är slipat och målat.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 019 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 967 kr
VA: 822 kr
Renhållning: 2 475 kr
Sotning: 271 kr
Försäkring: 6 484 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Under VA ingår slamtömning. De tömmer en gång per år.

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

852 000 kr

Summa pantbrev

1 854 000 kr

Tomt

Areal: 3 380 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar trädgårdsoas. Här finner vi allt från blåbär, ljung, en väldig rododendron o syrener till perukbuske, höstsilverax och ormbunkar i stora fält. Egen kryddträdgård o olika sorters perenner, bidrar också med blomning i stort sett året om.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om: Djupborrad brunn från 2012. Godkänt vatten. Enskilt avlopp. Trekammarbrunn med markbädd från 1995.

Tillträde

enligt överenskommelse

Övrigt

Säljaren kommer att ta med sig den självgående gräsklipparen och den lilla lekstugan.

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Hjärnarp

Hjärnarp är beläget norr om Ängelholm nära E6:an. Området har 1020 invånare. Det finns en låg- till högstadieskola, bibliotek, matbutik och blomsteraffär mm. I närområdet finns Margretetorp gästgifvaregård med hotell, restaurang och konferens. I Hjärnarp kan man njuta av härlig natur och man har närhet till Västersjön och Rössjön med vattensporter, fiske och bad.

Ortsnamnet kommer från: Hjärnarp = Hjärnes torp /efter danskan arp=torp

Kommunikation

Regionbuss 507 går genom området mellan Ängelholm och Hjärnarp. Mer info se www.skanetrafiken.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Vinboden AB
1,2 km
ICA Supermarket
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Hjärnarps Förskoleklass Fritidshem
970 m
Karikan Förskola AB
1 km
Kollektivtrafik
Ryet Norra
500 m
Söndrebalg skolan
1 km
Grundskolor
Söndrebalgs Skola
970 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Rantzows Sport AB
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte