Hemvägen 11

Bilder

  • Vacker villa med trädgård i sydväst
  • Hemvägen 11
  • Vy över trädgården på framsidan
  • Entré
  • Hall med vy mot kök

Hemvägen 11 , Havsbaden , Ängelholm

Nu finns chansen att förvärva detta gedigna stenhus uppfört under sent 20-tal beläget i underbara Havsbaden. Vacker arkitektur med tillbyggd veranda som följer husets karaktär och stil. Den södervända och prunkande trädgården inbjuder till sköna "hemmadagar", liggandes i skuggan av ett träd med en kaffekopp i handen. Endast 700 m till "Ängelholms stolthet" -den 6 km långa sandstranden. En chans du inte kan missa om du går i flyttartankar! Välkommen på ett besök!

130 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
798 kvm
Byggår:
1928
Driftskostnad:
3 581 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Havsbaden och denna fantastiska fastighet! En putsad skönhet i riktigt 20-talsanda.
Med ett lugnt och skönt läge ligger denna vackra villa inbäddad i lummig grönska. Enligt hörsägen var det en murare som i slutet på 20-talet lät uppföra huset. Resultatet blev en gedigen stenvilla med dubbla tegelväggar och utsmyckningar som man kan se spår av bland annat i det stora valv som murats mellan de stora sällskapsrummen på entréplanet. Ursprungligen var detta en tvåfamiljsfastighet, där det tidigare varit ett kök även på det övre planet. Mycket har hänt sedan dess. Många och stora renoveringar har skett genom åren och bland annat har köket flyttats från dess ursprungliga plats, genomgångsrummet mot baksidan, till där det ligger idag. Badrum har byggts, den vackra och romantiska verandan/uterummet som sätter den där extra känslan till fastigheten. Att fastigheten ligger endast 700 m från den vackra 6 km långa sandstranden gör inte saken sämre. Sugen att byta boende? Då kan det vara läge att ta sig en rejäl "funderare" nu. Välkommen på visning!

Entréplan

Hall/Badrum
Mindre hall med klädavhängning och ingång till badrum. Körsbärsparkett och tapetserade väggar. Litet och nätt badrum i med kakel och klinker i behagliga ljusa toner. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och duschhörna. Badrummet helrenoverades någon gång i början på 2000.

Kök
Till höger ligger köket som under 90-talet flyttades från genomgångsrummet mot baksidan av huset till nuvarande plats. Köket har renoverats och uppgraderats i omgångar. Det senaste som hänt är nya köksluckor från -12 då även delar av vitvarorna byttes ut. Köket har fönster i två väderstreck och här finns plats för ett lite mindre matbord. Köket är utrustat med kyl -12, frys -12, häll (ca 2-4år gammal), inbyggnadsugn (ca 2-4år gammal), fläkt -12 och diskmaskin-12. Linoleumgolv. Innanför köket finns en liten hall där trapporna leder till det övre planet likväl till källarplanet. Här finns också en groventré som leder ut på gaveln. I den mindre hallen ligger laminatgolv.

Vardagsrum/Matrum/Veranda
Till vänster från entrén sett ligger ett stort sällskapsrum i två sektioner. Rummet är avdelat med ett stort och pampigt valv. Här finns plats för både soff- och matsalsgrupp. Centrum i rummet står en kamin som installerades -08. Vacker och välhållen fiskbensparkett ligger i dessa rum. Intill vardagsrummet ligger den nybyggda verandan med klinkergolv och spröjsade fönsterpartier längs tre sidor av rummet och på sidan in mot vardagsrummet har teglet knackats fram och ger en fin karaktär till rummet. Verandan används som uterum med isolerade väggar dock ej isolering i golvet men rummet går mycket väl att använda sent in på hösten och tidigt på våren. Utgång mot baksidan där en mindre uteplats ligger på den övre avsatsen med trappa ner till trädgården. Verandan byggdes 2011, arkitekt Karin Pettersson.

Sovrum 1/Genomgångsrum
Där det gamla köket låg, finns nu ett samvarorum som nuvarande ägare nyttjar som musikrum. Detta rum har också genom åren använts som sovrum. Parkettgolv och fönster mot baksidan.

Övre plan

Övre hall/allrum
Direkt vid trappan finns en liten toalett med WC och tvättställ. Vidare in i på detta bostadsplan finns ett större allrum som naturligt blir avgränsat i två delar då den stora murstocken går upp i mitten av rummet. Den del av rummet som vetter mot baksidan och tidigare också varit kök. Kanske sätter man upp väggar för att skapa fler rum eller bygger ett till badrum?! Möjligheterna är många. Tapeter i gul kulör och laminatgolv. Utgång till balkong mot framsida av huset.

Sovrum 2
Sovrum som idag är möblerat med dubbelsäng. Tapetserat och vitlaserat plankgolv.

Sovrum 3 och 4
Mot andra gaveln finns två nästintill identiska rum till storleken. Dessa rum har tidigare varit ett stort rum men med åren förändrats till två. Tapet och målat plankgolv.

Källarplan

Under 2006 och 2007 fick källaren en rejäl uppfräschning med nya källarfönster, element installerades i hela källaren (+ ett element i "sovrum 1 på entréplanet) de gamla väggarna renoveringsfrästes innan ny putsning och målning. Trappan renoverades med trappsteg i trä och klinker lades i hall och dressingroom. Man lät även installera en luft/vattenvärmepump. (Tidigare oljeeldning)

Dressingroom/badrum och förråd
I samband med renoveringen gjordes ett rejält dressingroom i ordning. Här står många och stora garderober med speglar och bra svängrum. Innanför detta rum finns ett äldre badrum som inte används idag. Vill man göra ett nytt stort badrum så är detta den givna platsen för det ändamålet. Kanske använder man då också det stora förrådrummet innanför badrummet och bygger en stor och härlig relaxavdelning. Förrådet längst in är i dagsläget helt oinrett.

Tvättstuga/Verkstad/Pannrum
Direkt till höger från trappan sett ligger en större tvättstuga med tvättmaskin (årtal okänt) och kondenstorktumlare (ca 4 år gammal). Här finns en äldre eldstad i hörnet av rummet som inte nyttjas idag. Löst trallgolv. Innanför tvättstugan finns ett större utrymme som idag används som verkstad och pannrum. Målade väggar och betonggolv.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Luft/vattenpump, kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 augusti 2014
Energiklass: F
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Gjutet valv/trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Indragning av fiber -14
-Nya luckor i kök samt alla vitvaror utom spis/ugn -12
-Nybyggnation veranda. Lagning av fasad och sockel samt fasadmålning gjordes i samband med att verandan putsades. -11
-Fönster/karm målades utvändigt samt kittlagningar i samband med fasadrenovering -11. De äldre fönstren helrenoverades under 90-talet.
-Ny källardörr -06
-Nya fönster i källarplan -06
-Tilläggsisolering vind -06
-Renovering av väggar i källarplan -06
-Renovering av källartrappa -06
-Nyinstallation av luft/vatten värmepump samt nya element i källaren + sovrum 1 -07
-Nyinstallation av braskamin -08 (Även nytt insatsrör)
-Nytt växthus
-Badrum entréplan - (sannolikt -05, ev något tidigare)
-Nya hängrännor och stuprör, runt -00.
-Flytt av kök -90-talet

Fastighetsbeteckning

Ljung 18

Övriga byggnader

Äldre garage i källarplan som idag används som förråd mm. Växthus uppfört -08

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 979 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 30 997 kr
VA: 6 260 kr
Renhållning: 2 475 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 2 947 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Under elkostnad ligger även uppvärmningskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 689 000 kr, varav byggnadsvärde 960 000 kr

Summa pantbrev

3 095 000 kr

Tomt

Areal: 798 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Otroligt vacker och rofylld trädgård med många "rum". Här finns flera olika uteplatser, en plats för varje ändamål. På baksidan njuter du av den sena kvällssolen. Prunkande omgivningar med blandad växtlighet i form av stora träd av olika slag och mindre buskar och planteringar. Här finns allt för din egna ekologiska trädgård med växthus och kryddväxter och annat gott planterat i pallkragar. Nytt staket mot granne på baksidan med klätterväxter i form av Murgröna och Vildvin. (Just nu har inte alla växter hunnit växa upp efter det nya staketet satts upp) På framsidan finns bland annat en större Ek.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Fiber finns indraget i fastigheten.

Larm finns att överta från Sector Alarm. Larmet ägs av larmbolaget och kommer plockas ner om nästa ägare inte vill ta över abonnemanget.

Verandan är inte inräknad i den totala boarean.

OBS! Väggmonterat gult väggskåp i v-rum samt tre spotlightsstänger, två i "musikrummet" och en i köket kommer nuvarande säljare ta med vid avflytt.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Havsbaden

Havsbaden är ett av Ängelholms mest eftertraktade områden med omedelbar närhet till strand och hav. Här kan man njuta av en rofylld natur med närhet till både stadens centrum och till vattnet. Fina sommardagar/kvällar avnjuter man som bäst på stranden, kanske sittandes med ett glas rosévin i den ena handen och en pizzaslice i den andra. Ängelholm har ett fantastiskt strandliv men även ett stort utbud av affärer, restauranger, nöjen, en mångsidig natur och en väldigt omtyckt hembygdspark.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborgs flygplats inom 15 min bilväg med både inrikes- och internationella flyg. Nära till Ängelholms station med goda tåg- och buss kommunikationer eller E6:an som går i utkanten av staden.

Närservice

Här finns Klitterhus med hotell, restaurang och konferens precis vid havet med bra parkeringsmöjligheter. Havsbadstjollan- känd för kanske Ängelholms godaste pizzor, har blivit en populär mötespunkt i Havsbaden. Närhet till småbåtshamnen och Hamnkrogen med vackra vyer. Tennisanläggning med fyra utomhusbanor finns för den hurtige sommartid. Gångavstånd till Råbocka Camping med restaurang, kiosk, minigolfbanor och viss fruktförsäljning. Nyppnad Montessoriförskola finns i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
1,4 km
ICA Nära Källans Livs
1,8 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Villa Såkul AB
1,2 km
Ugglan Fritidshem
1,6 km
Grundskolor
Sockerbruksskolan
1,7 km
Rebbelberga Skola
2,2 km
Gymnasium
Nybroskolan
1,6 km
Banker
Swedbank
1,9 km
SEB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Tennisklubb
1,2 km
Topspin Bar & Biljard AB
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall eller Anna Berg för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte