Falkgatan 16A

Bilder

Falkgatan 16A , Bagaregården , Göteborg

I hjärtat av Bagaregårdens landshövdingekvarter finner ni denna vackra & charmiga fyra med generösa ytor. Nytt och fräscht, kök & badrum är nyrenoverat, kombinerat med mycket karaktär. Lugn & lummig innergård för lek och umgänge. Njut av det perfekta läget i lugnet med närhet till city! Välkommen att kontakta mäklare för information!

102,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 863 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
102,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1220

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

102,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till detta snart hundra år gamla landshövdingehus, anno 1918. Äntligen finns nu chansen att i denna anrika byggnad förvärva en underbar gavelfyra om 102,5 kvadratmeter. Här finns mycket karaktär och charm att njuta av i form av bevarade brädgolv samt stora, vackra fönsterpartier med läckra spröjs. Dessa tillsammans med det härliga gavelläget ger ett otroligt ljusinsläpp som bidrar till den hemtrevliga känslan. Stora, luftiga och sociala ytor och nytt kök samt badrum. Inte nog med det finns också en praktisk gästtoalett.

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.
På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt

Två vindsförråd samt två källarförråd finns.
Utöver dessa attribut är föreningen stabil med god ekonomi.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 863 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & sophantering

Andel i föreningen

2,524%

Andel av årsavgiften

2,42284%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 4:7

Allmänt om fastigheten

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
MyWay Bellevue Servicebutik
270 m
Sassa's Skafferi
270 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
620 m
Munkebäckstorget
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Uddevallagatan 16 A
130 m
Special Höken Fritidshem
170 m
Kollektivtrafik
Göteborg Redbergsplatsen
250 m
Bagaregårdsskolan
270 m
Grundskolor
Ånässkolan F-5
170 m
Bagaregårdsskolan F-4
240 m
Gymnasium
SKFs Tekniska Gymnasium
930 m
Göteborgs Högre Samskola 7-9
1,2 km
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
2,8 km
Akademin Valand
2,8 km
Banker
Handelsbanken
1,3 km
SEB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Gullbergsbro Adventure HB
1,2 km
Susanne Rude AB
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ånäsfältet
210 m
Strike & Co i Göteborg AB
770 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
930 m
Got Event AB
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte