Hjalmar Selandersgatan 1C

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Hjalmar Selandersgatan 1C!
  • Rymlig balkong i soligt sydvästläge!
  • Mycket vacker fiskbensparkett
  • Stort vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp
  • Charmiga fönsterbräden i sten

Hjalmar Selandersgatan 1C , Munkebäck , Göteborg

Äntligen finns nu chansen att förvärva denna fina och välplanerade 2:a med solig balkong i sydvästligt läge, belägen i härliga Munkebäck! Ljus och öppen lägenhet tack vare fönster i två väderstreck samt fräscht kök och badrum. Populärt område med närhet till både natur, kommunikationer och service. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 400 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
34
Byggår:
1946
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade och charmiga genomgångstvåa med balkong i soligt läge! Här bor du på lugna Hjalmar Selandersgatan 1C i trevliga Munkebäck med närhet till både naturområden och Göteborgs centrum. Ett boende med goda förvaringsmöjligheter, högt i tak, härliga ljusinsläpp samt vacker fiskbensparkett och fönsterbräden i sten.

Hall

En stor hall välkomnar dig in i lägenheten. Här finns gott om avhängning, rakt fram finns en hatthylla och direkt till vänster finns en stor klädkammare. Direkt till höger når man badrummet. Vardagsrummet finns rakt fram och till vänster finns köket. På golvet ligger en fin ekparkett och väggarna är vita.

Badrum

Fräscht och stilrent helkaklat badrum från 2014. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp och självklart finns här även golvvärme för frusna morgonfötter. I taket sitter spotlights. Kaklet går i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns också vädringsfönster som bidrar till bostadens sköna ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vidare från hallen når man vardagsrummet. Ett rymligt rum där större soffgrupp enkelt får plats tillsammans med tv-möbel och annan förvaringsmöbel. Här ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna går i ljusgrå ton med en mörkgrå mönstrad fondvägg. Stora fönsterpartier skänker in ett hemtrevligt ljus i lägenheten och fönsterbräden i charmig sten. Här ifrån kommer man ut till lägenhetens balkong.

Balkong

En större balkong där balkongmöbler i form av stolar och bord enkelt får plats tillsammans med balkongväxter. Balkongen ligger i ett högt och fritt läge med soligt sydväst-läge som erbjuder både dags- och kvällssol!

Sovrum

Från vardagsrummet nås sovrummet. Ett luftigt sovrum där man får plats med en större dubbelsäng utan några problem. Det finns flera garderober och även en inbyggd garderob. Även här är vacker fönsterbräda i sten. Väggarna är vita och på golvet ligger en snygg ekparkett.

Kök

Till vänster från hallen ligger köket. Ett välplanerat kök med gott om förvaring och arbetsyta. Här finns plats till minst fyra matglada gäster. Köksluckorna är vita tillsammans med smakfull bänkskiva i ek. Köket är utrustat med spis från 2017, fläkt, kyl och frys och diskmaskin från 2016. Väggarna är vita tillsammans med en blåmönstrade fondvägg och på golvet ligger en stilenlig ekparkett.

Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd. Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 400 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

0,0221%

Andel av årsavgiften

2,42213%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 112:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 692 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 100 kr
Försäkring: 2 592 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Både vinds- och källarförråd tillhör lägenheten

Förening

Namn

Brf Tegelslagaren

Om föreningen

I föreningen finns tvättstuga, bastu och en gemytlig gård med uteplats.

Antal lägenheter

42

Antal hyresrätter

3

TV och Bredband

Com Hem och Bredbandsbolaget

Parkering

19 parkeringsplatser och 2 garageplatser finns till föreningens förfogande, cirka 250 kronor i månaden för en p-plats och ca 600 kr för garageplats. I dagsläget är det kort kö (2018-01-19). Det finns i området flera gator som har fri parkering.

Renoveringar

1986 Lades nytt tak. Balkonger och trappuppgångar totalrenoverades
1986/1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Fönster och fasad tilläggsisolerades.
2009 Fasad och fönster renoverades. Fastigheten energideklarerades.
2010 Renoverades trappuppgångarna.
2014 Ena gaveln av fastigheten fick ny beklädnad och vindskivorna på samtliga tre gavlar plåtades in. Cirkulationspumpen byttes ut i maskinrummet, ny blandare till undercentralen monterades och garageportarna byttes ut.
2015 Under året avyttrade föreningen en hyresrätt. Putsarbeten runt sockeln på huset samt vid gaveln av soprummet.

Inga större renoveringar är planerade inom närmsta tiden.

Ekonomi

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC, föreningens tekniska förvaltning sköts av fastighetsskötarna Lars-Gunnar o Tony AB.

Brf Tegelslagaren är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 38 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 9 förråd som hyrs ut.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Inga planerade avgiftsförändringar
(2018-01-25)

Göteborg Kålltorp 112:1. Fastigheten bebyggdes 1946. Föreningen förvärvade fastigheten 2007. Marken upplåts med tomträtt.

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
John Karlssons Charkuteri AB
380 m
Morina Nexhat
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Munkebäckstorget
430 m
Olskroken
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrar Kooperativet Sagolunden
50 m
Förskola Torpagatan 18
290 m
Kollektivtrafik
Göteborg Ättehögsgatan
260 m
Göteborg Kaggeledstorget
290 m
Grundskolor
Kålltorpsskolan 3-9
520 m
Rudolf Steinerskolan F-9
530 m
Gymnasium
SKFs Tekniska Gymnasium
1,6 km
Preuss Susann
1,9 km
Universitet & Högskolor
Teater och Operahögskolan Artisten
4 km
Högskolan för scen och musik
4 km
Banker
SEB
1,6 km
Handelsbanken
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Gullbergsbro Adventure HB
570 m
Susanne Rude AB
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Munkebäcksgymnasiets Sporthall Idrottshall
390 m
Torpahallen Idrottshall
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,6 km
Härlanda tjärn
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte