Nobelgatan 23

Bilder

  • Såld!

Nobelgatan 23 , Lunden , Göteborg

Välkommen in till denna trivsamma lägenhet i hjärtat av Lunden!
Här bor du i ett lugnt område, i en välskött och nästan obelånad förening med närhet till bra kommunikationer till både centrum och natur.
Denna lägenhet på 59,5kvm har många attribut så som; rymlig balkong mot söderläge, fräscha ytskikt, stabil förening och bra planlösning.
Välkommen att boka in er på visning!

59,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 000 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
2
Byggår:
1954
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I hallen kliver du in på ett nylagt parkettgolv som bryts av med vitmålade väggar och tak. Här finns gott om utrymme för avhängning och övrig hallmöblering om så önskas. Då nuvarande ägare öppnat upp väggen mot köket möts man av härlig rymd och ljusinsläpp från köksfönsterna som genast avger en välkomnande känsla.

Kök

Köket totalrenoverades år 2005. Då lade man in vackert stengolv av granit samt kök från Ikea som idag fortfarande är i gott skick. Den maskinella utrustningen så som kyl/frys, platsbyggd microvågsugn, ugn och spis fungerar utan anmärkning. Vill man koppla in diskmaskin är det möjligt.

Badrum

Totalrenoverades fackmannamässigt år 2016. Man lade då in mörkgrått klinkergolv som även smakfullt lades vidare in mot duschområde, vita helkaklade väggar, dusch med vikbara glasväggar, brunn samt ny blandare,handdukstork, handfat med över- och underskåp/spegel.

Vardagsrum

I vardagsrummet möts man av vacker och välbevarad fiskbensparkett, vita väggar, generöst ljusinsläpp från fönster och dörrparti med utgång till den ljuvliga balkongen. Här är gott om yta för såväl ett mindre matmöblemang och soffgrupp.

Klädkammare

klädkammare eller förvaringsutrymme? Kalla det var du vill! Här kan man praktiskt och smart inreda med olika avhängningsmöjligheter och hyllförvaring. Nytt parkettgolv lades in 2016.

Sovrum

I ett avskilt och lugnt läge finner du sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng med sängbord utan svårighet. Från sängen kan du blicka ut över fritt och insynsskyddat område. Även här inne ligger nytt fräscht parkettgolv. Ena väggen utgör en fondvägg med målad mörk nyans. Övriga väggar och tak är vitmålade. Utanför sovrummet finns platsbyggda garderober för kläder och övrig förvaring, men vill man även sätta in garderober i sovrummet finns det plats för det också.

Balkong

Denna rymliga och trivsamma balkong byggdes år 2016. Här ute är det gott om plats för matbord eller loungemöblemang. Utsikten vetter ut mot den välskötta och lummiga innergården. Då balkongen även ligger mot söderläge kan man (om vädret tillåter) njuta av många soltimmar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 000 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnaderna är utifrån säljarens ungefärliga uppskattning.

Andel i föreningen

10%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Fastighetsbeteckning

29:8 Spetsen

Övrigt

Parkering:
I dagsläget är det separat kö för tillgång till föreningens parkeringsplatser och garage.
Gatan utanför och runt området är berättigat med boendeparkering, kontakta Göteborgstad för mer information.

Internet:
Det finns ett nätverksuttag med fiberanslutning som man kan koppla upp sig till detta är det en kostnad man själv får stå för.

Förråd:
Till lägenheten ingår 2st förråd, ett på källarplan samt ett på vinden.

Gemensamma utrymmen:
Nyrenoverad tvättstuga finns på entréplan, med 1st tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.
Cykelrum
Innergård med gräsmatta och uteplats.

Förening

Namn

Brf Spetsen

Om föreningen

Fastigheten byggdes år 1954 och består av 1 flerbostadshus på 3 våningar.
Föreningen förvärvade fastigheten samma år som det byggdes och fick därefter beteckningen 28:9 Spetsen i stadsdelen Lunden i Göteborg.

Föreningen Brf Spetsen registrerades den 16 juni år 1953 och föreningens nuvarande ekonomiska plan samt stadgar upprättades den 16 juni 1954.
Fastighetens totalyta är enligt den ekonomiska planen 661,5kvm varav 541kvm utgör lägenhetsyta, 64kvm utgör lokalyta och resterande 56kvm utgör garage.

Föreningen upplåter 10st lägenheter med bostadsrätt.
Föreningen har följande lägenhetsförening:
6 st= 2 rok på 59,5kvm
3 st= 2 rok på 61,5kvm
1 st= 3 rok på ca 64 kvm

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Antal lägenheter

10

TV och Bredband

Avgift:
I dagsläget är månadsavgiften 2000kr.
I denna avgift ingår värme, vatten och kabel tv.

Internet:
Det finns ett nätverksuttag där man kan koppla upp sig till indraget fiber, detta är en kostnad man själv får stå för.

Parkering

Parkering:
För tillfället är det kö för tillgång till föreningens parkeringsplatser och garage.
Gatan utanför och runt området är berättigat med boendeparkering, kontakta Göteborgstad för mer information.

Renoveringar

Föreningens underhållsplan upprättades år 2003 vilken ligger till grund det fortsatta underhållet av fastigheten.

Utfört underhåll:
-2017 Relining av stammarna är utförda av Tubus.
-2017 Uppfräshning av trapphuset är klart.
-2017 OVK
-2017 Porttelefoner med kamera har precis blivit installerad.
-2016 installerades nya 3-glas fönster i fastigheten.

Ekonomi

Föreningens ekonomin väldigt bra då belångingsgraden/ kvm genom bostadsyta är extremt låg! I dagsläget har föreningen ca 1.200.000kr i lån, men räknar med att amortera av ca 600.000kr i år.
Föreningen har även planer kring att upplåta ytterligare en lägenhet på vinden, vilket kommer ge ett kapitaltillskott och målet är att arbeta mot att bli en skuldfri förening.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Anna-Katrin Andersson Revisionsbyrå.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningens ekonomin väldigt bra då belångingsgraden/ kvm genom bostadsyta är extremt låg! I dagsläget har föreningen ca 1.200.000kr i lån, men räknar med att amortera av ca 600.000kr i år.
Föreningen har även planer kring att upplåta ytterligare en lägenhet på vinden, vilket kommer ge ett kapitaltillskott och målet är att arbeta mot att bli en skuldfri förening inom snar framtid!

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kaffelunden
260 m
Viol Livs i Göteborg
300 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
800 m
Munkebäckstorget
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solveigs Förskolor AB
170 m
Solveigs Förskolor AB
240 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4,2 km
Grundskolor
Kulturhuset Kåken
390 m
Bagaregårdsskolan F-4
490 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
1,3 km
SKFs Tekniska Gymnasium
1,5 km
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
2,6 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
2,7 km
Banker
Handelsbanken Örgryte
1 km
Handelsbanken Gårda
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
3,6 km
Innesvingen
4,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ånäsfältet
600 m
Överåsvallen
910 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,5 km
S02
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Jurland för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte