Vedbackagården 1

Bilder

  • Sekelskifteshus
  • Från baksidan
  • Köket med en otroligt vacker kakelugn
  • Punschveranda
  • Altanen med extra allt

Vedbackagården 1 , Rödbo , Göteborg

Tillfälle av sällan skådat slag att förvärva ett mycket fint sekelskifteshus med vackra snickerier och en härlig blandning mellan det gamla och moderna. Detta unika boende ger dig tre vackra kakelugnar, högt till tak, fint bevarade plankgolv, stora öppna ytor och en övervåning med nockhöjd. Här kan du även njuta av en skön brasa i braskaminen. I detta boende finner du även en härlig altan med en stor uppvärmd pool. Fastigheten erbjuder även ett uthus för snickeri och förvaring och dessutom ett stort garage i form av en jordkällare. I Rödbo bor du avskilt och naturskönt men endast ca 15 minuter in till Göteborg och 5 minuter till Kungälvs centrum. Välkommen på visning!

150 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
150 kvm
Biarea:
128 kvm
Tomtarea:
3 129 kvm
Byggår:
1909.
Driftskostnad:
1 984 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

150 kvm

Biarea

128 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

In genom de vackra dubbeldörrarna nås tamburen som ger en omedelbar välkomnande känsla till detta unika boende. Du har här mycket bra avhängningsmöjligheter och ett slitstarkt klinkergolv. Ljust och fint ytskikt samt med tidstypisk pärlspont. Efter tamburen nås den inre hallen med vackert trägolv och ljusa ytskikt. Härifrån når du köket, det första allrummet, badrum och trappan till övervåningen och källarplanet.

Badrum 1

Fint badrum med kaklade väggar och plastmatta i ljust utförande. Härlig detalj i en framtagen tegelvägg som inleder badrummet. Rummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod och en duschkabin.

Kök/matsal

Stort och öppet kök med alla bekvämligheter som behövs och det lilla extra i en vacker vedspis. Den praktiska köksön skapar gott om arbetsytor och köket erbjuder gott om förvaring. Gott om plats i matsalsdelen där matsalsbord av större storlek ryms. Mycket fina vitvaror som består av inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, fullstor kyl, diskmaskin, vedspis, spishäll och en köksfläkt med en stor kåpa. På ena sidan av köket ligger en bänkskiva i röd granit. Frysen är i dagens läge placerad på källarplan. Mellan köksön och köksbänken ligger ett klinkergolv och i övrigt trägolv. Kökets själ ligger i en otroligt vacker kakelugn från 1700-talet. Det vackra skåp som finns i köket är platsbyggt och ingår i den fasta inredningen. Genomgående ljust ytskikt.

Allrum 1

Rymligt allrum som de boende idag använder som tv-rum. Fönster åt två håll ger rummet mycket ljus. Även i detta rum finner du en vacker kakelugn. Från detta rum når du punschverandan som tar dig till altanen vilken går i två etage och erbjuder allt en härligt sommar önskar i form av pool och utrymme Punschverandan, som är helt inglasad erbjuder en fantastisk utsikt över Bohus fästning. Allrummets golv pryds med trägolv och ljusa ytskikt.

Allrum 2

Detta allrummet går i samma still som det tidigare. Fönster åt två håll och en vacker kakelugn. Detta rum kan lätt göras om till ett ytterligare sovrum vid behov. Allrummets golv pryds med trägolv och ljusa ytskikt.

Övre plan
Vardagsrum

Direkt från trappan når du ett mycket stort vardagsrum med nockhöjd. Direkt ser du detaljer som skapar en härlig känsla. Breda, gamla träplank som sitter fast med, mest troligt handsmidda, spik från sekelskiftet och vackra synliga balkar. Här kan du dessutom njuta av en skön brasa i braskaminen. Över toaletten når du även ett loft som ger ytterligare bra förvaring. I övrigt är det ljusa ytskikt.

Sovrum 1

Master bedroom nås direkt från det stora vardagsrummet. Stora fönster ut mot altanen och poolen. Här har du gott om förvaring i form av en garderobsvägg. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är ljusa samt med en fondtapet.

Sovrum 2

Detta lite mindre rummet är perfekt som ett barnrum och har en härlig detalj i den ena väggen där timmerstockarna har synliggjorts. trägolvet fortsätter i detta rum och tapet på övriga väggar.

Sovrum 3

Ännu ett sovrum med stora fönster och ett fint trägolv. Härifrån når du även ett litet mindre rum som med fördel kan användas som sovrum eller lekrum.

WC

Ett lite mindre wc med charmiga detaljer som framtagen timmervägg och den synliga murstocken. Detta rum är utrustat med wc, tvättställ och en garderob.

Källarplan

Här finner du en stor källare med gott om ytor. Här finner du tvättstugan som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, duschkabin och en tvättho. Ett annat rum kan ses som en verkstadsdel/pannrum. Även ett förrådsrum finner du på detta plan. Här är i dagens läge frysen placerad. En extra detalj på källarplanet är det mycket gamla kassaskåp från E.A Rosengren som säljarna kommer lämna kvar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1909. 1907 enligt gamla dokument. Ombyggt 1977

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 maj 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 46 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Enkelglas med innerbåge
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

I anslutning till huset finns en mycket stor altan med en stor uppvärmd pool om 4x8 m. Poolen är utrustat med ett avdragbart tak i glas som möjliggör simmandet även dagar med sämre väder. Poolen värms upp genom luftvärmepumpen som installerades 2016. Möjlighet till att även värma upp denna med bergvärmen.

Larm finns installerat till huset.

Fiber är på gång att installeras i huset. Ska troligtvis vara klart hösten 2017.

Säljaren informerar
1907: Huset byggdes
1910: Altan uppfördes
1977: Inredning av övervåning
1978: Betongpool med rening och värme byggdes. Farstun renoverades.
1979: Stall byggdes
1981: ny kakelugn uppsatt
1996: Badrum på entréplan
1997: Nytt tak på lilla uthuset. Del av staket runt pool.
1999: Bergvärme installerades. Vattenburen värm med radiatorer.
2001: Köket byggdes om. Reperation och renoveringar av skorsten och kaklugn samt vedspis insatt.
2004/2005: Nytt tegeltak (Vittinge) och hängrännor
2008: Tillverkade nya innanfönster och verandadörr. Isolering av verandaväggar. Stenläggning.
2009: Ny altan och trädäck runt pool. Nytt filter pool.
2010: Omlagt tak på stora uthuset och hängrännor.
2012/2013: Nya rännor veranda. Nytt larm. Radonmätning utförd med låga värden.
2014: Växthus uppfört.
2015: Pooltak inköpt.
2016: Dränering utförd. Även av vägen. Poolvärme genom poolvärmepump inkopplat.
Målning av hela huset utvändigt samt fönster.
2016/2017: Nya vitvaror kyl, frys och diskmaskin. Samt ny torktumlare.

Fastighetsbeteckning

Oxhagen 8:2

Övriga byggnader

På fastigheten ligger ett uthus med snickeri och även ett hönshus i ett av två stallboxar. Garage finns och i form av en jordkällare.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 811 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 145 kr
Renhållning: 1 000 kr
Sotning: 250 kr
Försäkring: 7 416 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 857 000 kr, varav byggnadsvärde 1 167 000 kr

Summa pantbrev

3 187 500 kr

Tomt

Areal: 3 129 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Friköpt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Vattenprover är gjorda 2015 med mycket fina värden.

Servitut etc

Förmån, Officialservitut: Väg, 14-RÖD-410

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Rödbo

Tätorten Rödbo är en liten villaförort, om ca 900 invånare och stadsdel i Göteborgs kommun. Området är beläget på nordligaste spetsen av Hisingen mellan Nordre älv och Göta älv, 3 km söder om Kungälv och 19 km norr om Göteborg och ligger i Bohuslän i Rödbo socken. Primärområdet Rödbo tillhör stadsdelsnämndsområdet Norra Hisingen.
Rödboavtalet är ett avtal som ger möjlighet att välja skola och omsorg mellan Kärra/ Göteborg och Kungälv.

Rödbo socken tillhörde Norge fram till år 1658. Ursprungligen var det förenat med Säve församling, men fick på 1500-talet en egen kyrka vid Vedbacka. I samband med striderna vid Bohus fästning på 1640-talet förstördes kyrkan.
Under åren 1783-1940 fanns en färja vid Vedbacka, vilken ersattes med bro.
År 1974 förenades Rödbo med Göteborg.
I Rödbo erbjuds närhet till vacker natur, friluftsliv som passar både stora och små samt fiske i Göta Älv. Svankälla våtmarksområde erbjuder fina naturpromenader för alla tack vare den vackra stigen som är anpassad för barnvagnar och rullstolar.

Med 3 km från Kungälvs centrum finns närheten till allt. På vägen dit hittar ni även idylliska Fars hatt. Inom kommungränsen finns Kärra centrum med restauranger, butiker, tandvård, sim- och sporthall och bibliotek. Badplats finns endast 3,5 km bort vid Surtesjön. 400 meter från huset finns hållplatsen Eriksdal som tar dig till Göteborgs central på 25 minuter. Det är även snabbt och smidigt att med bil komma ut på E6:an söder eller norrut. I och med att området har en härlig idyll och nära till natur och goda kommunikationsmöjligheter till Kungälv och Göteborg har Rödbo blivit mycket populärt för barnfamiljer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Mantram Kungälv AB
1000 m
Netto
1,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Surte Centrum KB
3,5 km
Surte Centrum
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Övre Fontin Fritidshem
1,6 km
Montessoriförskolan Älvkullen AB
1,7 km
Kollektivtrafik
Eriksdal
250 m
Stora Oxhagen
540 m
Grundskolor
Övre Fontinskolan
1,6 km
Thorildskolan
1,7 km
Gymnasium
Trioskolan Gymnasie-Skola
2,2 km
Praktiska Kungälv
3,5 km
Banker
Forex Bank AB
1,6 km
SEB
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bsif Drift AB
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kongahällahallen Idrottshall
1,7 km
Kungälvs Tennisklubb
2 km
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,9 km
Surtesjön
4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte