Kallebäcksvägen 13B

Bilder

  • Såld!
  • Ljust och vilsamt sovrum med ugång till inglasad balkong.
  • Rymligt och ljust vardagsrum med öppning mot kök.

Kallebäcksvägen 13B , Kallebäck , Göteborg

Välkommen på visning av denna lägenhet på Kallebäcksvägen 13B i mysiga och naturnära Kallebäck. Detta är en fint renoverad tvåa på 59kvm med gott om ljusinsläpp, bra disponering och trivsam känsla! Denna charmiga 60-tals pärla har löpande fått omfattande renoveringar sam förbättringar, blandat med tidstypisk orginalkänsla.

Visste Ni att Kallebäck som område dessutom står inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, kultur och närservice, vilket troligen kommer göra den redan populära stadsdelen att bli än mer eftertraktad inom några år.

59,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 041 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59,7 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
68
Byggår:
1961

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59,7 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall som inbjuder dig till lägenhetens alla rum. Här finns gott om förvarings- och avhängningsutrymmen.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med generösa fönsterpartier med vackra fönsterbänkar i mörk sten, fin ekparkett och social öppen planlösning mot matplats och kök. Här inne finns gott om utrymme för att möblera för såväl en mysig soffgrupp som mindre matplats. Väggarna är målade med en snygg och sober grå färg. Väggen som skiljer av mot köket ger en häftig kontrast med sin rödmönstrade tapet.

Kök

I anslutning till det öppna och ljusa vardagsrummet finner vi köket som fått sig en rejäl uppfräschning med ny bänkskiva, diskho, blandare och nymålade skåpsluckor, allt utfört år 2017. Köket är utrustat med bra skåpsförvaring och arbetsytor. Luckorna är fräscht vitmålade som i kontrast till det röda kaklet ger en modern känsla. Köket fångar upp mycket ljus från dess fönster där även en given plats för matbord finns med plats för ca 4-6 matglada gäster. Utrustning som finns i köket är kylskåp från 2013, spis 2015 samt diskmaskin. Allt fungerar utmärkt.

Sovrum

Rymligt och rofyllt sovrum med gott om plats för en större dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är beklädda med behaglig och snygg randig tapet i varma nyanser i grått och vitt. Önskar man mer förvaring i lägenheten kan man sätta in garderober, eller en trevlig arbetshörna i detta rum. Något som förhöjer detta sovrum ytterligare är utgången till den inglasade balkongen som är en trevlig oas med morgonsol. På balkongen har säljaren år 2016 klätt betonggolvet med trä för en varmare känsla.

Badrum

Helkaklat badrum som är renoverat i föreningens regi i samband med stambytet år 2008-2009. Väggarna är helkaklade i vitt och beige med en bård som snyggt bryter av. På golvet ligger snygg klinker i mörk brun/grå nyans. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat, belyst spegelskåp, handdukstorkare och snygga vikbara duschväggar i glas. Vill man installera en tvättmaskin är det möjligt.

Klädkammare

Detta utrymme är väl inrett år 2017 med smarta och måttanpassade klädgarderober som rymmer det mesta i klädväg. Med strategisk placering är detta utrymme i anslutning till hallen för nära och praktisk avhängning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 11, hiss finns

Avgift

4 041 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

0,18586%

Andel av årsavgiften

0,18586%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 september 2010
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kallebäck 9:3

Övrigt

"Gårdsplats/innergård: Föreningen har en grönskande och mysig gemensam lekplats för barnen, bouleplan för vuxna och grillplatser för medlemmarna. Grillplatsen används flitigt under varma dagar och sena kvällar.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, föreningslokal, gästlägenhet, hobbyrum och tvättstuga. Det finns tre tvättavdelningar i källaren där man kan tvätta mellan 07:00-22:00. Tvättstugan nås med hiss från lägenheten."

Parkering:
I föreningen finns parkeringsplatser placerade i området, parkeringsplats kan hyras till en kostnad av ca 100 kr/mån samt 355kr/månad i varmgarage och 259kr/mån i kallgarage.
Finns även MC-platser i garage och MC-platser i bur. Pris/mån från 160kr - 250kr.
Till samtliga parkeringar är det separat kö.

Tvättstuga:
Totalrenoverad tvättstuga (2016) med nya tvättmaskiner och torktumlare.
Nere på källarplan i varje fastighet finns tvättstugor som medlemmarna kan nyttja.
Tre personer kan tvätta samtidigt och per bokning/person har man 2st tvättmaskiner samt 1st torktumlare och torkrum att tillgå.
Tvättstugorna bokas med hjälp av bokningstavlor och det finns tvättmöjligheter så att alla medlemmar ska kunna tvätta 3 timmar varannan vecka.

Förening

Namn

HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Om föreningen

Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 443 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna.
8st lokaler, varav 4st utav dessa planeras att bli bostadsrätter till våren.

Inga planerade avgiftsändringar (uppgift från styrelsen 2018-01-24)

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.

Genomförda arbeten
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.

2017
Föreningen kommer inom kort få digitalt bokningssystem för tvättstugor.
Det är i planen att projektera renovering av hissarna med start under 2017.
Föreningen planerar även att byta ut porttelefoner och passersystem.
Föreningen projekterar för målningar i entréer och trapphus men det är inte spikat datum för start än (startar efter att hissarna bytts).

Kommande arbeten
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar en större underhållsåtgärd av hissarna i samtliga fastigheter. Hissarna är från 1990-talet och normalt är ett underhållsintervall ca vart 25e år.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.
Under året kommer fasaden på Kallebäcksvägen 11 renoveras.
Planering om att bygga om lokaler till 4st smålägenheter.

Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Ingen höjning av årsavgifterna är planerade.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

445

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår:
Värme
Bredband 250/100, Bredbandsbolaget fiber
Telefoni
TV T-1 Bas.

Avtalet med bredbandsbolaget förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.

Parkering

Parkering
I föreningen finns parkeringsplatser i området, parkeringsplats kan hyras till en kostnad av ca 91kr/mån samt 355kr/månad i varmgarage och 259kr/mån i kallgarage.

Finns även MC-platser i garage och MC-platser i bur. Pris/mån från 160kr - 250kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarna
Matkällare (avgift)
Gästlägenhet (avgift)
Hobbyrum
Fritidslokal
extra cykelrum (avgift)

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
160 m
Maxi ICA Stormarknad
590 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,9 km
Affärshuset Avenyn
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Smörgatan 100
180 m
Förskola Smörgatan 80
250 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,1 km
Grundskolor
Skårsskolans Fritidshem
650 m
Kunskapsskolan Krokslätt
860 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
800 m
Yrkesutbildningar i Göteborgsregionen
1,5 km
Universitet & Högskolor
Light Lab AB
1,9 km
Konsultpartner AB
1,9 km
Banker
Handelsbanken Almedal
460 m
Swedbank
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
900 m
Innesvingen
1,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
O'Learys Göteborg Södra
750 m
Sörgårdshallen
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
2,2 km
S02
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Jurland för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte