Liedstrandsgatan 1A

Bilder

  • Såld!
  • Väldisponerat vardagsrum med vackert brädgolv
  • Ljust och praktiskt kök
  • Vid fönstret ryms en mindre matplats

Liedstrandsgatan 1A , Lunden , Göteborg

Supercharmig etta med smart planlösning och mycket låg avgift på endast 1651 kr/mån. Nyslipade brädgolv, ljusa ytskikt och uppfräschat kök är ytterligare attribut som beskriver denna härliga lägenhet.

Här bor du i ett charmigt landshövdingehus endast ett stenkast från Danska vägen. Lugn återvändsgata med närhet till både kommunikationer och service. Välskött och solid BRF med härlig innergård!

Välkommen att boka dig till visning!

37 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 651 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
23
Byggår:
1929
Driftskostnad:
191 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket väldisponerade etta som nyligen renoverats med varsam hand. Under 2017 har samtliga ytskikt målats vita och golvet i hall och allrum har slipats och lackats. Köket har även fått en uppfräschning och kaklats med ett snyggt fasat kakel. Låg avgift på endast 1 651 kr/mån och närhet till butiker och service vid Danska vägen samt kommunikationer av flera slag. Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Ljus hall med avhängningsmöjlighet för ytterkläder i smart nisch. Ovanför öppningen mot vardagsrummet finns förvaringsutrymme i två överskåp. Nyslipat brädgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Väldisponerat vardagsrum med fönster mot föreningens innergård. Direkt till vänster finner du en smart platsbyggd loftsäng (160 cm) i industriell stil som underlättar övrig möblering. Här ryms såväl soffa, tv-möbel, garderober och arbetsplats om så önskas. Under loftsängen finns en inbyggd garderob för smart förvaring. Nyslipat brädgolv och vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinker och ljust kakel. Här finner du dusch med glasväggar, WC, handfat och spegelskåp med belysning.

Kök

Praktiskt kök med smarta förvaringslösningar i både skåp och hyllor och bra arbetsytor. Träinfattade stommar med vita luckor samsas med bänkskiva i mörkare trä och ett snyggt vitt fasat kakel ovanför. Vitvarorna består av spis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Invid fönstret finns utrymme för matbord. Ljus plastmatta med brädgolv under och vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 651 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

2 292 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 224 kr
Försäkring: 1 068 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

3,96%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 22:10

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd om c:a 10 kvm och ett källarförråd om c:a 2 kvm.

Förening

Namn

BRF Pärlstickaren nr 2

Om föreningen

Brf Pärlstickaren nr 2 bildades 1992 och innehar fastigheten Lunden 22:10 som bebyggdes med ett flerbostadshus 1929 i så kallad landshövdingestil. I föreningen finns 23 st lägenheter vilka är fördelade enligt följande:
3 rum och kök 2st
2 rum och kök 1 st
1 rum och kök 20 st

För mer information, se föreningens hemsida: http://brfparlstickaren.se/

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

23

TV och Bredband

Grundutbutet för kabel-tv ingår i månadsavgiften via Seths/Canal Digital. Bredband tecknas via separat avtal av lägenhetsinnehavaren. Möjlighet till olika operatörer och maxhastighet om 100/100 Mbit via fiberanslutning.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, men boende i området har möjlighet att ansöka om boendeparkering och kan då parkera längs Liedstrandsgatan och kringliggande gator.

Renoveringar

Utförda:
2003 Taket lades om.
2006 Byte av fönster.
2007 Ommålning av fasader.
2009 Elstambyte med uppgradering till 3-fas el.
2011 Nya ytterdörrar.
2012 Ommålning av trapphus.
2013 Nya armaturer i trapphus.
2015 Ommålning av fasad mot gård.
Avloppsstammar har bytts och renoverats i omgångar.

Ekonomi

I dagsläget står inte föreningen inför några planerade avgiftsförändringar. (Informationen baseras på kontakt med styrelsen 2017-03-03).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

ALLMÄNT:
För att föreningen ska kunna bibehålla låga avgifter har man som medlem ansvar för städningen i sin trappuppgång två månader om året. Föreningen har även gemensamma städdagar och sköter den ekonomiska förvaltningen i egen regi.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Under sommarmånaderna finns trädgårdsmöbler tillgängliga för medlemmar på den härliga innergården, där det även finns en gemensam grillplats.

Från innergården når du soprum med kompost och pappersåtervinning.

I källaren finns ett snickarrum som får nyttjas fritt och på vinden finns ett hobbyrum.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstuga med tillhörande torkrum hittar du i källaren från uppgång 1B.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kaffelunden
240 m
Handlar'n Sankt Pauli Livs
250 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
710 m
Munkebäckstorget
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solveigs Förskolor AB
110 m
Solveigs Förskolor AB
120 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
3,9 km
Grundskolor
Stacken Fritidsgård
370 m
Förskola Katolska Skolan
380 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
1 km
Kunskapsgymnasiet Göteborg
1,2 km
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
2,2 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
2,4 km
Banker
Handelsbanken Örgryte
700 m
Handelsbanken Gårda
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
3,4 km
Innesvingen
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Överåsvallen
570 m
Ånäsfältet
880 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,6 km
S02
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte