Stjärnbildsgatan 22

Bilder

  • Såld!

Stjärnbildsgatan 22 , Bergsjön , Göteborg

I ett barnvänligt och naturnära område finns detta utmärkta BR-radhus om 4 rok med inglasat uterum och två härliga uteplatser. Modernt kök, badrum med dusch och bastu. Gott om förvaring. Garage, värme, vatten och bredband ingår i månadsavgiften. Bra läge med gångavstånd till skola, förskola, buss och spårvagn.

99 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 036 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband och garage
Typ:
Lägenhet
Boarea:
99 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
30
Byggår:
1967/1985
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

99 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Direkt till vänster finns en stor inbyggd garderob med skjutdörrar i vitt. På golvet ligger nylagd laminat med ljusgråa inslag som löper vidare in i lägenheten.

Vardagsrum

Vidare genom hallen nås det generösa vardagsrummet med snygg tapet som matchar golvet. Här erbjuds gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering. Här finns ett stort fönsterparti och utgång till uterum och uteplats i solsäkert söderläge.

Uterum

Härligt uterum med skjutglasdörrar och klinkerplattor på golvet samt utgång till stor altan med ett förråd och vacker trädgård i söderläge.

Kök

Ljust och fräscht kök med rymlig matplats samt utgång till träaltan. Finsktillverkat kvalitetskök från Puustelli med köksluckor i vitt installerat 2012. Arbetsytorna är generösa och mellan överskåpen och arbetsbänken sitter ett snyggt kakel som har inspirerats av marockanskt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, kyl&frys Side By Side, inbyggd ugn&mikro och diskmaskin. På golvet ligger ljust lättskött klinker.

Sovrum 1

Från vardagsrummet nås detta sovrum som rymmer en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Vita målade väggar i kombination med mönstrad tapetbård och nylagd laminat på golvet. Här finns två 2-dörrars inbyggda garderober.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. På väggarna sitter snygg mönstrad tapet och på golvet ligger nylagd laminat.

Sovrum 3

L-format sovrum med ett fönster mot inre hall och plats för enkelsäng. Vita målade väggar i kombination med fondtapet och laminatgolv.

Badrum

Helkaklat badrum i ljusbeiga kakelplattor och ljust klinker på golvet. Utrustningen består av duschhörna med vikbara glasdörrar, WC, handfat med pottskåp, badrumsskåp med spegel samt tvättmaskin och vägghängd torktumlare. Här finns ingång till en liten bastu som är klädd i trä. I badrummet finns fönster som ger både dagsljus och möjlighet att vädra.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV, hiss finns ej

Avgift

7 036 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband och garage

Andel i föreningen

0,012%

Andel av årsavgiften

1,20331%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Lägenhet i flerbostadshus

Byggnadsår

1967/1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 april 2013
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bergsjön 14:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 600 kr/år

Övrigt

Eget garage i garagelänga.
Till lägenheten hör två förråd, ett separat förråd som ligger bredvid lägenheten och ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Stjärnbildshus Nr 1

Om föreningen

Brf Stjärnbildshus Nr 1 registrerades 1984 och omfattar 89 lägenheter. Total lägenhetsyta är 8257 kvm.
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Tomträttsavtalen skrivs om 2026.
Fastigheterna är försäkrade via Länsförsäkringar. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.
Brf Stjärnbildshus är en aktiv förening som deltagit i olika processer i att förbättra stadsdelen Bergsjön. Styrelsen är övertygad att detta hänger ihop, föreningens bästa och vad som händer i stadsdelen i övrigt. De har tidigare anordnat olika aktiviteter för både unga och äldre, bland annat haft fritidsverksamhet för barn, höst- och vårstädning, påsk- och julpyssel, datakurser, miljöutbildning för barn och vuxna samt söndagsmiddagar.
Besök föreninges hemsida:
www.sbc.se/stjarnbildshus1

Organisationsform

Bostadsförening

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Bergsjön

Stjärnbildsgatan ligger högt och vackert i norra Bergsjön och med närhet till goda kommunikationer. På Bergsjöns höjder möter du en attraktiv mix av spännande natur och storstad.
Cirka åtta kilometer nordost om centrala Göteborg ligger den gröna stadsdelen Bergsjön som präglas av ett dramatiskt kuperat och vackert landskap. Här ses en blandning av villor, flerbostadshus och radhus längs gator som fått namn med rymdanknytning, tack vare sitt höga läge. Från vissa platser kan man se hela vägen ut till Vinga. Bergsjön är en ständigt växande och levande stadsdel, planer finns på bland annat ett nytt kulturhus.
Med den bergiga och skogrika naturen alldeles runt husknuten är möjligheterna oändliga för upptäcktsfärder, svampplockning, löparrundor och andra härliga aktiviteter. Soliga dagar samlas folk för att bada och grilla vid den vackert belägna badsjön Bergsjön med sina klippstränder, bryggor och hopptorn. Strax söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett område som lockar många klättrare. Längst upp i Gärdsåsdalen, i sydvästra hörnet av stadsdelen, hittar du den 130 meter höga Gärdsåstoppen som bjuder på en vidsträckt utsikt över västra Bergsjön, Gärdsås och Kviberg.
I området finns två stora 60-talstorg, Komettorget och Rymdtorget varav det senare utgör centrum. Innecentrumet där har efter en omfattande upprustning fått nya namnet Bergsjön Centrum. Här hittar du ICA Supermarket, Apotek, konditori, chark och bibliotek, primärvård, tandvård, medborgarkontor och kulturhus. Runt Rymdtorget syns några k-märkta hus som fått stor utmärkelse för sin ovanliga arkitektur. De uppfördes på 1970-talet och är de yngsta byggnaderna i Sverige som blivit k-märkta.
Förutom två sporthallar finns i Kortedala flera klubbar där du kan träna fotboll, gymnastik, bandy och innebandy. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. Ett roligt utflyktsmål för barnen är stadslantgården Galaxen där man kan titta på djur, rida ponny, åka häst och vagn och kanske ta en hembakad fika i caféet.
I området hittar du förskolor och skolor med årskurs 1-9, fritidsgårdar och kulturskola för barn och ungdomar i åldrarna 6-19 år. Runt stadsdelen går en ringled som är avsedd för biltrafik medan spårvägen går genom områdets mitt, delvis i tunnelläge.

Kommunikation

Från och till Bergsjön kan man färdas med spårvagn (linje 7 och 11) eller buss (linje 58 och 74) och inom Bergsjön går buss 57. Ca 300 meter bort från Stjärnbildsgatan ligger närmsta spårvagnshållplats Teleskopgatan där spårvagnarna går förbi med jämna mellanrum och närmsta busshållplats är Merkuriusgatan där 58 och 57 går, se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Solbackeskolan och Stjärnbildsgatan 3 förskola ligger alldeles i närheten. Granne med bostadsområdet ligger Galaxen, en lantgård med levande djur, trädgård, kafé och många andra verksamheter.
I stadsdelen finns tre torg: Rymdtorget, Komettorget och Gärdsås torg. Rymdtorgets innecentrum har nyligen genomgått en omfattande upprustning och fick då det nya namnet Bergsjön Centrum. På torget finns ICA Supermarket, apotek, konditori, chark och bibliotek. På Gärdsås Torg kan du handla mat på Lidl.

Parkering

Varje radhuslägenhet har tillgång till eget garage i garagelänga. Parkeringsplats finns att hyra, till dessa är det separat kö.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Teleskopslivs
410 m
ICA Supermarket Bergsjön
530 m
Köpcentrum & Gallerior
Kortedala Torg
2,4 km
Allum
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Stjärnbildsgatan 2 Förskola
40 m
Solbackeskolans Fritidshem
40 m
Kollektivtrafik
Merkuriusgatan
200 m
Bergsjödalen
460 m
Grundskolor
Solbackeskolans Särskola
40 m
Solbackeskolan F-6
40 m
Gymnasium
Preuss Susann
3,1 km
Aspero Idrottsgymnasium
3,2 km
Universitet & Högskolor
Asoaciación Cultural Universo Latino
3,4 km
Refugium
6,2 km
Banker
Handelsbanken Partille
3,1 km
FOREX Bank
3,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lerjedalens Drift AB
4,3 km
Gullbergsbro Adventure HB
5,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Geråshallen Idrottshall
300 m
Sandeklevshallen Idrottshall
470 m
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,6 km
Hammarbadet
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte