Sofiagatan 19

Bilder

  • Såld!
  • Ljus hall med klädkammare intill entrén
  • Rofyllt sovrum
  • Praktiskt kök med gott om förvaring

Sofiagatan 19 , Strömmensberg , Göteborg

Charmig tvåa med vackert plankgolv, ljusa ytskikt och härlig balkong i söderläge. Här erbjuds du en genomtänkt planlösning där varje kvadratmeter kommer till sin rätt. Välskött förening med bredband inkluderat i avgiften fr.o.m april-17.

På Sofiagatan bor du mitt emellan stadens puls och lugnet i Delsjöområdet. Närhet till både service och kommunikationer, med spårvagn som tar dig till centrala Göteborg på c:a 10 minuter.

47,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 559 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
47,7 kvm
Våning:
1
Byggår:
1942
Driftskostnad:
251 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

47,7 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade tvåa där varje kvadratmeter verkligen kommer till sin rätt. Ljusa ytskikt och plankgolv genomsyrar hela bostaden, som tillsammans med den härliga balkongen i söderläge kännetecknar detta charmiga boende. Separat matplatsdel i köket med utrymme för upp till sex matgäster. Bostadens 47,7 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Ljus hall som förbinder lägenhetens samtliga rum. Direkt till höger om entrén finns en praktisk klädkammare med gott om plats för ytterkläder och skor. Ljusa väggar och vackert plankgolv.

Sovrum

Väldisponerat sovrum med plats för större dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringsutrymme i form av en garderob invid fönster och en inbyggd garderob i anslutning till hallen. Ljusa väggar och plankgolv.

Kök

Praktiskt kök med separat matplatsdel som rymmer matbord med plats för upp till sex personer. Köksdelen har gott om förvaringsutrymme i flera skåp och lådor, och ovanför diskbänken sitter ett ljust kakel. Vitvarorna består av kyl/frys, spis och spisfläkt. Fönster i både köks- och matplatsdelen ger bra ljusinsläpp. Ljust målade väggar och plankgolv.

Badrum

Halvkaklat badrum med våtrumsmatta och vitt kakel med neutral dekorrand. Här finner du WC, handfat, spegelskåp, badkar och handdukstork.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum som inrymmer både soffgrupp, förvaringsmöbler och mindre matgrupp om så önskas. Stort fönsterparti som skänker rummet massor med ljus och förvaringsutrymme i inbyggd garderob. Ljusa väggar och plankgolv.

Balkong

Härlig balkong i soligt söderläge med plats för utegrupp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 559 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 020 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 020 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,32585%

Andel av årsavgiften

1,352585%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 september 2009
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 48:2

Förening

Namn

HSB BRF Blåhammarsfjället

Om föreningen

HSB BRF Blåhammarsfjället bildades i samband med att husen började uppföras 1942 och har varit bostadsrättsförening sedan dess. Föreningen äger fastigheterna Bagaregården 48:1, 49:1 och 50:1, med adresserna Blåhammarsgatan 1-21, Ottfjällsgatan 1-11 samt Sofiagatan 19. Samtliga fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Moderna försäkringar.

Föreningens innefattar totalt 80 lägenheter enligt följande fördelning:
1 rum och kök - 8st
2 rum och kök - 72 st.

Trappstädning ligger på entreprenad och den ekonomiska förvaltningen sköts av Strömblads ekonomi AB. Föreningens expedition hittar du på Ottfjällsgatan 1.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

80

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal med ComHem Bredband vilket innebär att tv, bredband och telefoni är inkluderat i månadsavgiften.

Kanalpaket som ingår är TV-Bas, och bredbandet har en hastighet på 100 Mbit. För mer information, gå in på www.comhem.se

Parkering

Föreningen har totalt 40 st parkeringsplatser med eluttag utmed Ottfjällsgatan och Blåhammarsgatan. I dagsläget är det ingen kö till dessa parkeringar (denna uppgift baseras på kontakt med styrelsen 2017-02-10). På angränsande Vidkärrsgatan är det fri gatuparkering.

Mer information om föreningens P-platser finns på föreningens hemsida: www.blahammarsfjallet.se

Renoveringar

UTFÖRT UNDERHÅLL:
1985: Stamrenovering av el- och avloppsstammar från kök och badrum. Nytt ventilationsystem samt värmepump för tappvarmvattnet installerades. Byggnation av balkonger
1998: Installation av fjärrvärme, upprustning av föreningslokalen.
1999-2000: Målning av trapphus.
2002: Byte till större tvättmaskiner i båda tvättstugorna.
2003: Upprättande av ny underhållsplan.
2003: Nya portlåssystem.
2006: Nya yttertak på samtliga hus och byggnation av fläktrum.
2009: Fasadmålning av samtliga hus.
2009: Balkongrenovering
2012: Renovering av gästlägenhet, föreningslokal och bastu.
2013: Uppdatering av underhållsplan.
2014: Dränering på Ottfjällsgatan och Blåhammarsgatan.
2016: Totalrenovering av tvättstugan med nya maskiner. Översyn av portsystem, OVK, förbättringar på föreningslokal och gästlägenheten (projektor, Wifi, nya sängar & bäddsoffa). Bokningssystem implementeras.

PLANERAT UNDERHÅLL:
2017: Genomgång av värmesystemet; cirkulationspump, termostatventiler, expansionskärl, element samt injustering av värmen.
2019: Byte och målning av träpanel, div. putsarbeten. Genomgång av fönsterbleck, vindskivor, takspång och skärmtak på samtliga hus och sophus. Underhåll av tak i form av tvätt eller/och målning. Byte av golv i trapphusen samt målning av trapphus.
2020: Asfaltering av Sofiagatan.

Ekonomi

Föreningen står inte inför några planerade avgiftsförändringar i dagsläget, men arbetar aktivt för att kunna sänka avgifterna på sikt. (Uppgiften baseras på kontakt med styrelsen 2017-02-10).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja.

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Det finns en samlingslokal där man kan vara upp till 40 personer och en gästlägenhet man kan hyra för 150 kr per natt. Det finns också en bastu med dusch som kan bokas av föreningens medlemmar. På sommarhalvåret kan man nyttja föreningens uteplats med grillmöjlighet, och även plocka fritt från fruktträden med äpplen, päron och plommon.

TVÄTTSTUGA:
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor som du finner på Ottfjällsgatan. Den ena tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den andra har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättider är mellan kl. 08:00 och 21:00.

Om området

Strömmensberg

Strömmensberg är ett område med trevlig blandning av villor, radhus och lägenheter. Stora delar av husen är byggda på 20- och 30-talet i charmig landshövdingestil. Området kallades tidigare för Bagaregårdshöjden.

Vid Morängatan och på Sofiagatan finns bland annat pizzerior och jourlivsbutiker. Inom promenadavstånd har man åt ena hållet Olskrokstorget, Redbergsplatsen och Danska vägen och åt andra ICA Kvantum och Munkebäcks torg. Man har även nära till naturen med bland annat Skatås och Delsjöområdet.

Kommunikation

Närmaste spårvagnshållplats är Härlanda. Där går spårvagn 1 och 3 och stombuss 17. Att åka till centralstationen tar ca 10 minuter.

Närservice

I Strömmensberg finns närbelägen service i form av mataffär på Sofiagatan, pizzeria samt en del andra små butiker.
Kulturhuset Kåken ligger tvärs över Härlandavägen och har ett stort utbud av teater och musikuppsättningar samt ett bibliotek och en restaurang där det bl.a. serveras dagens lunch.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo
140 m
Mikael Öman
320 m
Köpcentrum & Gallerior
Munkebäckstorget
480 m
Olskroken
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Kobergsgatan 32
250 m
Förskola Göte-Bojarna
270 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4,9 km
Grundskolor
Kulturhuset Kåken
290 m
Bagaregårdsskolan F-4
450 m
Gymnasium
SKFs Tekniska Gymnasium
1 km
Kunskapsgymnasiet Göteborg
2,3 km
Universitet & Högskolor
Teater och Operahögskolan Artisten
3,3 km
Akademin Valand
3,4 km
Banker
Handelsbanken
1,6 km
Handelsbanken
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
4,1 km
S T Jörgen Golfklubb
5,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ånäsfältet
480 m
Munkebäcksgymnasiets Sporthall Idrottshall
620 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
2,7 km
Simavdelningen 1902
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte