Gamlestadstorget 36

Bilder

  • Såld!
  • Charmigt vardagsrum med mycket vinklar
  • Modernt helkaklat badrum

Gamlestadstorget 36 , Gamlestaden , Göteborg

I detta härliga och populära landshövdingehus på Gamlestadstorget finner du en riktigt härliga trea med perfekt blandning mellan det gamla och moderna. Med det moderna köket, ett badrum i toppklass och ett vardagsrum i flera vinklar får du en bostad utöver det vanliga. I föreningen får du en skyddad innergård som är utrustad med lekpark och grillplatser. Perfekt placerat i Gamlestaden tar du dig in till centrum på endast ca 10 minuter, närhet till naturen och även det populära multisportcentret Serneke arena. Välkommen på visning!

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 846 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
606
Byggår:
1918-1919
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

I detta härliga och populära landshövdingehus på Gamlestadstorget finner du denna riktigt härliga trea med den perfekta blandningen mellan det gamla och moderna. Med det moderna köket, ett badrum i toppklass och ett vardagsrum i flera vinklar får du en bostad utöver det vanliga.

Hall
Direkt möts du av det ljusa och fräscha vilket är genomgående i denna charmiga trea. Goda avhängningsmöjligheter i form av smart placerat hatthylla och bra förvaring i de två garderober.

Vardagsrum
Stort härligt rum med många vinklar vilket skapar en unik känsla. Ett fint ekparkettgolv pryder golvet och i övrigt ljusa ytskikt.

Kök
Modernt vitt kök från 2015 med bra förvaring och goda arbetsytor. Med smart planlösning får du utan problem plats med ett matbord. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll, kyl/frys och köksfläkt. Fina ljusa ytskikt och laminatgolv.

Badrum
Helkaklat vitt badrum från 2014 med mycket härliga materialval. Utrustat med en rundad glasvägg till dusch, tvättställ med kommod och wc.

Sovrum 1
Stort sovrum i gavelläge. Gott om plats för både dubbelsäng och sängmöbler. Här finns även en mindre klädkammare för klädförvaring. Fina ytskikt.

Sovrum 2

Perfekt rum för barnet eller kanske som kontor. Bra förvaring i form av två garderober. Fina ytskikt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 846 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,68592%

Andel av årsavgiften

0,73872%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Månadsskiftet mars-april

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1918-1919

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

GAMLESTADEN 10:18

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 700 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnader endast riktvärden

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tvättstuga
Placerad direkt utanför entrén på innergården. Fyra rum som är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Förening

Namn

Brf Gamlestadstorget

Om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken pågår under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

165

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Ekonomi

En avgiftshöjning skedde i april 2017 på 4%. Detta på grund av de större renoveringar som varit och pågår. Detta för att trygga upp för framtiden. För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.

Nästan 35% av föreningens långfristiga skulder förfaller från 2017-03-31 och tre år framåt vilka har en räntekostnad på ca 4-5 %. Detta innebär, med dagens låga räntesatser, att räntekostnaderna på sikt kan komma att sjunka vilket är positivt för föreningens ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum i stil med centralstationen, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Närservice

Ca 300 meter till Coop.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Cake House i Sweden AB
90 m
Rambaldi Morsheds livs
170 m
Köpcentrum & Gallerior
Munkebäckstorget
1,6 km
Olskroken
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Måns Bryntessonsgatan 10-12 Förskola
400 m
Spår Röda Porten 1 Fritidshem
430 m
Kollektivtrafik
Göteborg Gamlestadstorget
270 m
Göteborg SKF
290 m
Grundskolor
Gamlestadsskolan F-9
430 m
Brandströmska Skolan Nylöse F-9
510 m
Gymnasium
SKFs Tekniska Gymnasium
370 m
Aspero Idrottsgymnasium
1,7 km
Universitet & Högskolor
AB Liby Läkeri
3,8 km
Göteborgs Universitet
4 km
Banker
SEB
260 m
Handelsbanken
400 m
Golfbanor & Golfklubbar
Gullbergsbro Adventure HB
1,9 km
S T Jörgen Golfklubb
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kristinedals Träningscenter
370 m
Strike & Co
520 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
370 m
Got Event AB
3,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte