Spelmansplatsen 6

Bilder

Utgångspris

6 300 000 kr

Bevaka slutpriset

Spelmansplatsen 6 , Kålltorp/Härlanda , Göteborg

Mitt i idylliska Härlanda ges nu ett unikt tillfälle att förvärva en härligt ljus och stor femrummare om hela 155 kvm.

Innanför den egna entrén finner du en nyproducerad bostad från 2015 med högkvalitativa materialval, fyra väldisponerade sovrum och stora öppna sällskapsytor. Egen altan mot trädgård i skyddat läge.

Här bor man i ett barnvänligt område med närhet till både naturen, service och kommunikationer med stadens puls på nära räckhåll.

Varmt välkommen på visning!

155 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 490 kr inkl. värme, VA och sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
155 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1001
Byggår:
1929
Driftskostnad:
990 kr/månad
Utgångspris:
6 300 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

  • Sön 30 okt 15:00-16:00

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

  • Mån 31 okt 18:00-19:00

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

155 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna helt unika bostad på Spelmansplatsen, mitt i Härlandas lugna och idylliska villaområde. Lägenheten nyproducerades under 2015 och har sedan dess ytterligare förhöjts med ett nytt smakfullt Kvik-kök och snygga förvaringslösningar med spegeldörrsgarderober. Redan innanför entrén möts man av en underbart ljus och spatiös planlösning med generös takhöjd. Med de smakfulla materialvalen, härliga sällskapsytor, fyra bra sovrum och tillgång till altan med trädgård är detta en bostad utöver det vanliga i området. Separat ingång ger känsla av radhusboende. Bostadens 155 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob med spegelväggar. Direkt till höger om entrén finns en smart nisch för ytterligare förvaring. Golvet i entrén är belagt med praktiskt naturfärgat klinker och behaglig golvvärme. Vitmålade väggar och tak med infällda spotlights.

Vardagsrum/matsal

Till höger om entrén finner vi bostadens hjärta, en härligt social och öppen del som fullkomligt badar i ljus från stora fönsterpartier i tre väderstreck. Här ryms med lätthet både stor soffgrupp och matsalsmöbel med utrymme för många matgäster. Tidlös ekparkett på golvet, vitmålade väggar och praktiska lamellgardiner för insynsskydd.

Kök

Direkt till vänster om entrén finner vi bostadens kök som renoverades under 2016. Köksinredningen kommer från Kvik med ljusa fasade luckor, platsbyggd köksö och en vacker Silestoneskiva som löper längs hela köksdelen. Här trivs kocken ypperligt med bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Högkvalitativa vitvaror av inbyggnadstyp vilka innefattar varmluftsugn (Samsung), induktionshäll och integrerad diskmaskin (Siemens), spisfläkt (Franke) samt kyl och frys i fullhöjd (Cylinda), . Ovanför bänkskivan sitter ett ljusgrått kakel som snyggt bryter av mot det ljusa. Vitmålade väggar och tak med infällda spotlights samt ekparkett på golvet.

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger rakt fram från hallen och rymmer enkelsäng, skrivbord och förvaring. Fönster mot lugnt läge, vitmålade väggar och ekparkett.

Sovrum 2

Sovrum 2 finner du till vänster om det första och rymmer enkelsäng, skrivbord och förvaring. Fönster mot lugnt läge, vitmålade väggar och ekparkett.

Sovrum 3

Bostadens tredje och största sovrum används idag som kontor, vilket även inrymmer en underbar walk-in klädkammare. Gavelläget ger rummet ett härligt ljusinsläpp, med äppleträd utanför fönstret samt dubbeldörrar med utgång till altanen och den härliga trädgården.

Uteplats/altan

Altan om c:a 17 kvm med plats för utegrupp. Här kan du njuta av såväl morgonkaffet som härliga grillkvällar i sällskap av familj och vänner.

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet används idag som föräldrasovrum och rymmer stor dubbelsäng och förvaring om så önskas. Fönsterparti mot lugnt läge, vitmålade väggar med vacker fondtapet från Sandberg och ekparkett på golvet.

Badrum

Stort helkaklat badrum i ljusa toner som även inrymmer tvättdel. Här finner du dusch med vikbara glasväggar, WC, extra brett handfat med kommod samt tvättmaskin och torktumlare (Siemens). Fönster med insynsskydd och härlig golvvärme för frusna fötter.

Gäst-WC

Helkaklat i ljusa toner med WC och handfat.

Trädgård

Mysig och lättskött trädgård i skyddat läge med gräsytor och fruktträd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Pris

6 300 000 kr Utgångspris

Avgift

5 490 kr inkl. värme, VA och sophantering

Andel i föreningen

40,218%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 augusti 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 15:19

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

11 886 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 8 400 kr
Försäkring: 3 486 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Bredband via fiber (500/100 Mbit) finns installerat i fastigheten och delas gemensamt av de tre lägenheterna. Avgift om 153kr/mån faktureras varje lägenhetsinnehavare separat.

Övrigt

Till lägenheten hör ett uteförråd samt källarförråd om c:a 7 kvm.

En parkering i anslutning till fastigheten ingår till en kostnad om 555 kr/mån.

Verisure hemlarm med möjlighet att fjärrstyra via mobilen finns installerat i bostaden.

Förening

Namn

BRF Spelmansplatsen

Om föreningen

BRF Spelmansplatsen förvärvade 2015 fastigheten Göteborg Kålltorp 15:19 och upplät samma år tre lägenheter med bostadsrätt enligt följande fördelning:
4-5 rum och kök - 2 st
2 rum och kök - 1 st

Man har även två lokaler som hyrs ut.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad med ansvarsförsäkring för styrelsen.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

3

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband via fiber (500/100 Mbit) finns anslutet till fastigheten och delas mellan föreningens tre lägenheter. Avgift om 153kr/mån faktureras varje lägenhetsinnehavare separat.

Parkering

Varje lägenhetsinnehavare har rätt till en parkeringsplats som kostar 555kr/mån. I övrigt råder fri gatuparkering i hela området.

Renoveringar

I samband med förvärvet av fastigheten och efterföljande besiktning gjordes 2015 vissa reparationer och måleriarbeten av fönster och fasad. Då fastigheten i övrigt är i mycket gott skick har man inga planerade underhållsarbeten eller reperationer de kommande 10 åren.

Utförda renoveringar:
2015: Indragning av fiber till fastigheten
2015: Totalrenovering av kök, badrum i lägenheter
2001: Omläggning av tak
2001: Renovering av ventilationshuvar, plåtbeslag och skorstensbeslag
1995: Dränering av fastigheten

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi med en relativt låg belåning i förhållande till föreningens storlek och fastighetens goda skick. Man står inte inför några planerade avgiftsförändringar i dagsläget (Informationen baseras på kontakt med föreningen 2016-10-20).

För mer information, se bifogad ekonomisk plan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Kålltorp/Härlanda

I Härlanda finns en blandning av både villor, radhus och bostadsrätter men området domineras av friliggande villor från början av 1920-talet. Här bor man i ett lugnt och stilla område med närhet till både city och naturen vid Skatås och Delsjöområdet.

Kommunikation

Närmaste spårvagnshållplats finns vid Solrosgatan där linje 3 och 5 trafikerar. Härifrån tar du dig till Korsvägen via Örgryte respektive centralstationen via Redbergsplatsen på c:a 13 minuter.

Från Munkebäckstorget trafikerar även spårvagnslinje 1 och stombuss 17 som tar dig till centrala Göteborg på samma tid.

Närservice

Längs Munkebäcksgatan finns en mindre serviceaffär, pizzerior, Glenns sportbar och mysiga Sunes fik. Vid tvärgatorna Solrosgatan och Björcksgatan hittar du även charmiga Lilla Surs bageri och ölstugan Tullen.

Större serviceutbud finns vid charmiga Munkebäckstorget med bl.a. Coop konsum, grönsaksaffär och apotek. Vid Munkebäcksmotet finns en välsorterad ICA Kvantum och systembolag.

I gamla Härlanda fängelse finner man nu kulturhuset Kåken som inrymmer bibliotek, café och en öppen förskola. I närheten finns även Bagaren & Kocken, en av stadens bästa och mest populära köksbutiker.

Området tillhör Örgryte/Härlanda stadsdelsförvaltning, som har hand om barnomsorg med totalt 35 förskolor och 11 grundskolor. Flera av dessa finner du i närområdet.

Parkering

I området råder fri gatuparkering.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ennoell Scandinavian Gourmet AB
230 m
Matshopen
400 m
Köpcentrum & Gallerior
Munkebäckstorget
520 m
Olskroken
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Draget
260 m
Prästkragens Montessoriförskola
280 m
Kollektivtrafik
Göteborg Sanatoriegatan
250 m
Göteborg Solrosgatan
260 m
Grundskolor
Sjukhusskolan Göteborg
420 m
Parkskolan
600 m
Gymnasium
Johans Utbildning
1,2 km
SKFs Tekniska Gymnasium
1,5 km
Universitet & Högskolor
Johans Utbildning
1,2 km
Högskolan för scen och musik
3,1 km
Banker
Nordea Bank AB
1,1 km
Handelsbanken
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Gullbergsbro Adventure HB
350 m
Susanne Rude AB
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Munkebäcksgymnasiets Sporthall Idrottshall
720 m
Rosendalshallen Idrottshall
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,5 km
Härlanda tjärn
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jonas Adamsson eller Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte