Bångegatan 2B

Bilder

  • Såld!

Bångegatan 2B , Gamlestaden - Bellevue , Göteborg

Välkommen till en välplanerad och kvadratsmart genomgångstvåa med balkong i västerläge! Här bor du med närhet till både natur och bra kommunikationer i en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar.

43 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 911 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
43 kvm
Våning:
2
Byggår:
1946
Driftskostnad:
307 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

43 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder och annat i tre platsbyggda garderober med överskåp. Från hallen nås vardagsrummet, köket och badrummet.

Vardagsrummet är stort, ljust och lättmöblerat. Fönsterparti med en djup, vacker fönsterbräda i sten. Längs ena väggen finns heltäckande bokhylla. Rummet rymmer med lätthet både soffgrupp, tv-möbel och arbetshörna. På golvet ligger en vacker holländsk parkett, som slipades 2012, och väggarna är ljusa. Från vardagsrummet nås även den möblerbara balkongen i perfekt västerläge med sol långt in på kvällen. Andra våning och fritt läge ger ett ljust och insynsskyddat läge med utsikt mot grönska.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns en garderob och ett linneskåp. Fönster mot balkongen med likadan djup fönsterbräda i sten som i resten av lägenheten. Sovrummet nås från både köket och vardagsrummet.

Kök med gott om morgonsol! Skåpsluckor och lådfronter i vitt med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Ovan diskbänken sitter vitt kakel som stänkskydd. Här gör sig ett klaffbord perfekt, två sittplatser till vardags och fler till fest. Fönster i öst med utsikt mot ett härligt körsbärsträd som i skrivande stund står i full blom.

Badrum med duschhörna, WC och tvättställ med kommod, från 2012. Väggarna är kaklade i vitt. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 911 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 685 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 304 kr
Försäkring: 1 381 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,53999%

Andel av årsavgiften

0,54004%

Reparationsfond

39 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2009
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kviberg 12:1

Övrigt

Balkong i västerläge. Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd. Lägenheten är hos föreningen registrerad som ett rum och kök.

Förening

Namn

Brf Göteborgshus Nr 7

Om föreningen

BRF Göteborgshus 7 är en stabil förening vars ekonomiska förvaltning sköts av HSB från och med 2017. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Kviberg 12:1 med adress Bångegatan 2-4, Kviberg 13:1 med adress Lars Kaggsgatan 28 och Marbogatan 2-4 samt Kviberg 14:1 med adress Lars Kaggsgatan 30 och Lotta Svärdsgatan 2-4. Fastigheterna bebyggdes med bostadshus 1946.

Gemensamma utrymmen finns i form av en övernattningslägenhet för upp till fyra personer som medlemmar kan hyra. Det finns även en relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar som kan bokas för 10 kronor per halvtimma. Vidare finns även en festlokal, hobbyrum och ett pingisrum, cykelrum samt gemensamma grillplatser och boulebana.
Tvättstugor finns på Marbogatan 2A, 4A samt Lotta Svärdsgatan 4A.

För mer information se årsredovisningen och stadgarna..

Antal lägenheter

192

Antal lokaler i föreningen

13

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem.

Parkering

Parkeringar kan hyras via föreningen för 130 kronor i månaden, till dessa tillämpas separat kö. För att hyra parkering vänder man sig till HSB.

Renoveringar

Stamrenovering utfördes 1993-94

Föreningen arbetar utefter en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2022. Under 2012-2014 har bland annat trapphusen målats och fasaderna fräschats upp, tvättstugorna har fått ny utrustning samt målats. Framöver planerar man bland annat renoveringsarbeten på balkongerna samt en OVK-besiktning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Om området

Gamlestaden - Bellevue

Gamlestaden är ett område i östra Göteborg som just nu genomgår stora förändringar. Här byggs många nya bostäder i närområdet, gamla kvarter rustas upp och gamla fabriksområden får nytt liv som handelsområden. Bebyggelsen består till största del utav flerbostadshus. Många av dessa är landshövdingehus då stadsdelen i huvudsak byggdes upp under 1910-talet.

Kommunikation

Från Gamlestaden når du centralen på runt tio minuter via spårvagn. Alternativt är det knappa fem kilometer cykelväg. Alependeln mellan Älvängen och Göteborg stannar även vid den nya pendeltågsstationen, liksom regionaltågen mot Vänersborg.

Närservice

I Gamlestaden hittar du både restauranger och butiker samt dagligvaruhandel, men även bank, vårdcentral, förskolor och skolor. I SKF:s gamla lokaler ligger bland annat systembolaget. 2019 är det tänkt att ett nytt handelsområde ska stå klart i de gamla lokalerna, www.handelskvarteretkulan.se.
Vid Gamlestadens Fabriker ligger bland annat bowlinghall, post, vårdcentral och restauranger.
Några minuters promenad bort, i Kviberg, står Sveriges nya multisportcenter precis färdigt. Detta är en mötesplats där göteborgare och aktiva från hela landet kan ta del av ett brett aktivitetsutbud och ett levande förenings- och näringsliv med inriktning på idrott, rekreation, hälsa och kultur. Byggnaden inrymmer allt från en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, restaurang, konferens, gym, skadeklinik för idrottare, hotell, skidanläggning, idrottsboende och mycket annat. Här finns även ett av nordens största klättergym samt en beach-volleybollanläggning.
På andra sidan Säveån som rinner bakom SKF:s lokaler ligger även Kristinedals träningscenter som erbjuder både simhall och gym.

Parkering

Till stor del är det boendeparkering som gäller i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Max Mat
290 m
MyWay Nylös Livs
440 m
Köpcentrum & Gallerior
Munkebäckstorget
1,7 km
Kortedala Torg
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Varnhemsgatan 2 Förskola
110 m
Lars Kaggsgatans 35 Förskola
120 m
Grundskolor
Brandströmska Skolan Nylöse F-9
250 m
Spår Röda Porten 1 Fritidshem
250 m
Gymnasium
SKFs Tekniska Gymnasium
930 m
Aspero Idrottsgymnasium
1,1 km
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
4,6 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
4,6 km
Banker
Handelsbanken
990 m
SEB
2,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Sankt Jörgen Park Golf
4,5 km
S T Jörgen Golfklubb
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gamlestadsvallen
110 m
Pdl Center Göteborg AB
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
930 m
Valhallabadet
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte