Teleskopgatan 14

Bilder

  • Såld!

Teleskopgatan 14 , Bergsjön , Göteborg

På våning 6 av 8 i Bergsjöns finaste bostadshus på populära Teleskopgatan 14 ligger denna välplanerade 3:a med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en härlig balkong. Gott om förvaring i form av en rymlig klädkammare. Hushållsel ingår i månadsavgiften. Närhet till spårvagns- och busshållplatser.

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 247 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
613
Byggår:
1967
Driftskostnad:
228 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ljusblåa väggar och gråtonat klinkergolv. En rymlig klädkammare finns till vänster och ett förråd finns till höger om ingången.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med mycket ljus från fönster åt två väderstreck och utgång till balkong med morgonsol och insynsfri utsikt mot grönska. Modern öppen planlösning mot kök. Randig tapet i beiga toner på väggarna och parkettgolv.

Kök

Stilrent modernt kök med köksö och rymlig matplats vid stort fönster mot balkong. Köket har bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Vita luckor, bänkskivor i granit och snygg mosaik ovanför arbetsbänken. Parkettgolv. I köket finns glaskeramikspis, fläktkåpa Bosch, diskmaskin Bosch, kombinerad kyl/frys och inbyggd mikro.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Sovrum 2

Sovrum med tapet i ljusblå ton och pakettgolv. Här ryms en enkelsäng och viss möblering.

Badrum

Fint helkaklat badrum med fönster. Vitt kakel med svart dekorrand på väggarna och grått klinkergolv. Här finns WC, handfat med kommod, spegel, badrumsskåp, avskärmad dusch och tvättmaskin Whirlpool (2015).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 8, hiss finns

Avgift

5 247 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och hushållsel

Andel i föreningen

0,00242%

Andel av årsavgiften

2,42467%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Lägenhet i flerbostadshus

Byggnadsår

1967 Renoveringsår: 2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 743 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 743 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I försäkringer ingår lösöre upp till 1 000 000 kr.

Övrigt

Det finns källarförråd att hyra från föreningen.

Förening

Namn

Brf Teleskopgatan

Om föreningen

Föreningen bildades 2006 sedan fastighetsbolaget Västerstaden köpt huset av Göteborgs stad och totalrenoverat det. Allt revs ut, alla stamledningar byttes och till åttonde våningen byggdes ytterligare ett etage. Totalt finns 41 lägenheter samt förråd, cykelförråd, tvättstuga, ett styrelserum och en gästlägenhet, som hyrs ut till medlemmarna mot en symbolisk avgift 100 kr per dygn. Total lägenhetsyta är 3 268 kvm.
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Fastigheterna är försäkrade via Länsförsäkringar. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.
Föreningen har ett knappt 20-tal parkeringsplatser runt huset samt nio garageplatser. För de som ännu inte fått plats i någon finns det möjlighet att hyra Riksbyggen.
Efter renoveringen betygsattes huset av Per och Alma Olssons stiftelse. Huset var ett av 13 nominerade bidrag till priset som Göteborgs bästa hus 2007. Intyget från stiftelsen har rubriken "Ett av stans bästa hus". Det blev ett hedersomnämnande då vinnaren blev "Projektet Götatunneln".
Lägenheterna har balkong, disk- och tvättmaskin, parkettgolv och moderna köksöar. I avgifterna - "hyra"- ingår värme, el, basutbudet i TV från ComHem och möjlighet till Telia stadsnät.
Ända från ombyggnaden har stor vikt lagts på säkerhet. Alla lägenheter har brandvarnare och i entré och trapphus finns brandvarnare som kommunicerar med varandra om brand skulle utbryta. Vidare har alla lägenheter s.k. säkerhetsdörrar med "tittöga". Ingångarna i huset har ett bra elektroniskt låssystem och även systemet för nycklar till lägenheterna är valt för att höja säkerheten.
Besök föreninges hemsida: www.teleskopgatan.se

Antal lägenheter

41

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Bergsjön

Teleskopgatan ligger i norra Bergsjön, ett grönt och naturskönt område i östra Göteborg. Bergsjön är Göteborgs högst belägna stadsdel och kanske är det därför som den också har stans renaste luft. Teleskopgatan är en återvändsgata med nio bostadshus. De kallas stjärnhus därför att de har stjärnform, sedda uppifrån. Gatan ligger i en dalgång, omgiven av vackra lövträd, som en mini-esplanad. Bakom husen ligger generösa, välskötta gräsmattor, kantade av bärbuskar och här och där lekplatser för barn. Där samlas familjer för picknick när det är varmt och skönt. Här finns möjligheter till härliga långpromender eller bär- och svampplockning. Promenadavstånd till den vackra skogsjön Bergsjön som gett stadsdelen sitt namn. Mäktiga klippbranter söder och väster om sjön, bryggor, hopptorn och grillplatser. Något söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett populärt ställe att öva bergsklättring på. I närheten ligger också fotbollsplaner och idrottshall. Inte så lång från Teleskopgatan ligger Geråshallen som är en motionsanläggning med gym och bastu och en 3 kilometer lång motionsslinga. Här erbjuds olika former av gymnastikpass. På Galaxgatan ligger Galaxen, en lantgård med levande djur, trädgård, kafé och många andra verksamheter.

Kommunikation

Kort gångavstånd till spårvagnarna 7 och 11 som tar ca 20 minuter att åka till Centralstationen. Spårvagnshållplats är Teleskopgatan.
Buss 57 passerar också här på sin resa Komettorget - Gärdsås Torg - Siriusgatan. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo.
Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

I stadsdelen finns tre torg: Rymdtorget, Komettorget och Gärdsås torg. Rymdtorgets innecentrum har nyligen genomgått en omfattande upprustning och fick då det nya namnet Bergsjön Centrum. På torget finns ICA Supermarket, apotek, konditori, chark och bibliotek. På Gärdsås Torg kan du handla mat på Lidl.
I entréplan på Teleskopgatan 16-18 finns en frisörsalong och fotvård. En servicebutik ligger på Teleskopgatan 12.
Närhet till daghem, fritidshem och skola.

Parkering

Föreningen äger nio stycken garageplatser på den stora parkeringen vid infarten och 20-tal parkeringsplatser runt huset. Det finns även några 2-timmars gratis parkeringsplatser i rondellen på Teleskopgatan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Teleskopslivs
50 m
Mahbod Livs
490 m
Köpcentrum & Gallerior
Kortedala Torg
2 km
Allum
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Teleskopgatan 3 Förskola
110 m
Stjärnbildsgatan 3 Förskola
170 m
Kollektivtrafik
Bergsjön Teleskopgatan
110 m
Keplers Gata
230 m
Grundskolor
Föreningen Skapande Pedagoger
240 m
Sandeklevsskolan F-9
280 m
Gymnasium
Preuss Susann
2,9 km
Aspero Idrottsgymnasium
3 km
Universitet & Högskolor
Asoaciación Cultural Universo Latino
3,6 km
Refugium
6,4 km
Banker
Handelsbanken Partille
3,2 km
FOREX Bank
3,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lerjedalens Drift AB
4,5 km
Gullbergsbro Adventure HB
5,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sandeklevshallen Idrottshall
200 m
Geråshallen Idrottshall
260 m
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,6 km
Hammarbadet
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte