Befälsgatan 6, vån 14

Bilder

  • Såld!
  • Hänförande utsikt!
  • Fräscht helkaklat badrum i ljusa toner
  • Charmigt retrokök
  • Praktiskt och gott om förvaring
  • Vi glimtar in i sovrummet...

Befälsgatan 6, vån 14 , Kviberg , Göteborg

Skulle du vilja bo på 14:e våning med en hänförande panoramavy över centrala Göteborg? Nu finns möjlighet att förvärva en charmig och väldisponerad tvåa med fantastisk utsikt hela vägen bort till hamninloppet. Inglasad balkong i västerläge och stamrenoverat badrum.

I expansiva Kviberg finner vi Riksbyggens BRF Kvibergs park som är en välskött och mycket populär förening med ambition att bli skuldfri inom kort. Låg avgift på endast 2404 kr/mån!

Välkommen på visning!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 404 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
14, hiss finns
Lägenhetsnummer:
123
Byggår:
1960
Driftskostnad:
341 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus och öppen hall som förbinder lägenhetens samtliga rum. Till vänster i hallen finns gott om förvaring i totalt fem garderober och ett städskåp. Praktisk förvaring för ytterkläder och skor i garderob direkt till höger mot badrum. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Badrum

Direkt till höger om entrén finner du det fräscha och helkaklade badrummet i ljusa toner. Här finns takdusch, WC, handfat, spegelskåp och handdukstork. Tvättpelaren med tvättmaskin och torktumlare har säljaren tänkt att ta med till sin nya bostad, men kan även tänka sig att lämna kvar detta mot viss ersättning. Stamrenoverat i föreningens regi 1996.

Kök

Charmigt retrokök med ljusa skåp och mintgröna luckor. Här finns både gott om arbetsyta för kocken och förvaringsmöjligheter i flera skåp och skafferi. Ovanför diskbänk och bänkskiva sitter ett ljust kakel som matchar snyggt med den mönstrade fondtapeten. Vitvarorma består av kyl/frys, spis och spisfläkt. Fönster mot den inglasade balkongen i västerläge och plats för matgrupp med minst fyra matgäster. Mot hallen är väggen vitmålad och på golvet ligger ett ljust laminat.

Sovrum

Rakt fram från entrén ligger det rymliga sovrummet med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Fönster mot väster och utgång till den härliga inglasade balkongen. Vitmålade väggar och ljust golv.

Balkong

Inglasad balkong i soligt västerläge med vidsträckt utsikt och panoramavy över centrala Göteborg hela vägen till hamninloppet. I klart väder kan man skymta flera kända landmärken såsom Ullevi, Läppstiftet, Gasklockan, Masthuggskyrkan och Älvsborgsbron. Golvet är belagt med trätrall och här finns även härlig infravärme som gör att balkongen kan användas i stort sett året runt.

Vardagsrum

Till vänster om entrén finner du lägenhetens vardagsrum med stort fönsterparti mot väster som ger ett trevligt ljusinsläpp i rummet. Här finns plats för både soffgrupp, tv-möbel samt arbetshörna eller matplats. Den vackra stavparketten på golvet slipades 2016, och väggarna är ljust tapetserade.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

14 av 14, hiss finns

Avgift

2 404 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Säljaren har gratis hemförsäkring via facket.

Andel i föreningen

0,3285%

Andel av årsavgiften

0,32942%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Avgäld 300 000 kr/år t.o.m 2019.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ibrahim Ahmed Ahmed Asso
410 m
Max Mat
880 m
Köpcentrum & Gallerior
Kortedala Torg
1,3 km
Munkebäckstorget
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Elif Education
190 m
Martinaskolan F-9
540 m
Grundskolor
Martinaskolan F-9
540 m
Ramsdalsskolans Fritidshem
1000 m
Gymnasium
Aspero Idrottsgymnasium
550 m
Preuss Susann
1,5 km
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
5,5 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
5,6 km
Banker
Handelsbanken
1,9 km
SEB
2,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Sankt Jörgen Park Golf
4,9 km
S T Jörgen Golfklubb
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
FIRST HOTEL KVIBERG PARK
550 m
Beach Center
670 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,9 km
Mixgårdens Fritidsgård
4,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte