Olskroksgatan 25

Bilder

  • Såld!
  • Vilken takhöjd - hela 3,25 meter
  • Bakom spegeln gömmer sig både tv- & internetuttag
  • Fönsterpartier som gör att lägenheten badar i ljus

Olskroksgatan 25 , Olskroken , Göteborg

Nyproducerad studiolägenhet om 2 rok med stora vackra fönsterpartier och öppna sociala ytor. Spektakulär takhöjd om ca 3,3 meter med infällda spotlights & högtalare. Genomgående högkvalitativa materialval så som granit, carrarramarmor och massiv ekparkett som ger en lyxig & industriell känsla till lägenheten. Belägen nära till kommunikationer via bil eller kommunalt. Stabil HSB-brf.

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 064 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
20
Byggår:
1928

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

På återvändsgatan, Olskroksgatan, ligger denna nyproducerade lägenhet som är sannerligen unik i sitt slag. Med en generös takhöjd (ca 3,3 meter) och stora fönster från golvnivå skapas ett boende med mycket ljus och rymd. Detta tillsammans med en öppen planlösning blir detta en ytterst social lägenhet för den kräsne. Exklusiva material genomsyrar lägenheten så som svarta granitskivor i fönstren, carraramarmor både som stänkskydd och arbetsyta samt genomgående ekparkett med vattenburen golvvärme. Perfekt för frusna fötter. I taket sitter inte enbart infällda LED-spotlights utan också högtalare för den musiktörstige.

Belägen i expansiva Östra centrum med närhet till citylivets sus & dus men också grönskan & träningen i Skatås. Närhet till bra kommunikationer via Olskroken & Redbergsplatsen, men också direkt access till körled för bil. Föreningen är en välskött HSB-förening som förstärkt sin kassa ytterligare genom att sälja av råyta. Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens väldisponerade 50 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL
Genom en grå solid säkerhetsdörr kommer du in i en mysig & ombonad hall. Här finns god förvaring i två garderober och massa hyllplan för alla dina skor. Redan i hallen slås du av den härliga rymd som finns i lägenheten.

ALLRUM
Vidare in så når du allrummet som fullkomligt badar i ljus tack vare gavelläget & de stora fönsterpartierna. Rummet kan möbleras på flera olika sätt för att anta olika skepnader men både soffgrupp, tv-möbel och matplats för 4-6 pratglada gäster. Rummet ramas in med hjälp av smidda industrifönster ovanför garderoberna.

KÖK
I öppen planlösning med vardagsrummet finns lägenhetens kök signerat danska Kvik. Köket är millimeteranpassat där inget har lämnats åt slumpen. Snickerierna går i stilrent svart med matt finish. Takhöjden har tagits tillvara med skåp högt upp upp i taket. För att hantera all förvaring på bästa sätt så har en stege specialbeställts i rostfritt stål. Arbetsytorna och stänkskyddet är i ljus marmor från italienska Carrara som bryter snyggt mot de svarta luckorna och blandaren från Tapwell. Vitvarorna kommer från välrenommerade Siemens och består av kyl/frys, spisfläkt (kolfilter) inbyggnadsugn och induktionshäll. Självklart finns också en integrerad diskmaskin.

SOVRUM
Längst in i rummet ligger lägenhetens sovrum, avskilt & insynsskyddat. De vita väggarna bryts av med en fondvägg i gråkalkfärg som ger liv till väggen på ett häftigt sätt. Rummet kan möbleras med en större dubbelsäng med tillhörande sängmöbler och byråmöbel om så önskas. God förvaring finns i flera stora garderober.

BADRUM
I ensuite via en bred skjutdörr ligger badrummet med en lyxig hotellkänsla. Väggarna och golvet pryds av större plattor i grå nyans likt betong. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med blandare från Hans Grohe, duschplats med takdusch & dold golvbrunn. I två nischar finns en infälld spegel och förvaringsmöjligheter via flera glashyllplan. Här i badrummet finns också extra el-golvvärme för extra komfort. Tvättmaskin med torkfunktion från Cylinda.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

3 064 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Kommentar

Då lägenheten är nyproduktion finns ingen tidigare driftskostnad att ange.

Andel i föreningen

3,788%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 april 2009
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Olskroken 11:17

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabeltv via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband via ComHem. Finns fiber indragit via Bredbandsbolaget.

I lägenheten är det förberett på två platser för att sätta upp internet/tv på.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett mycket trevligt relaxrum för föreningens medlemmar, kostar 100 kr / tillfälle. Gästrum går att hyra också, 100 kr / natt. Här finns bastu och badtunna. Cykelrum finns i brf.

Parkering
Föreningen har 1 st parkeringsplats som kostar 250 kr/mån. Varje år lottas p-platsen ut till intresserade medlemmar. Göteborgs stad har också flera platser utanför huset som kostar 500 kr / mån. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Förening

Namn

HSB Brf Killingen nr 17

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1246 kvm. I föreningen finns också 2 st lokaler som uppgår till ca 110 kvm.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

20

Antal lokaler i föreningen

2

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger sin mark vilket innebär att man inte behöver betala någon tomträttsavgäld till kommunen.

Om området

Olskroken

I trivsamma stadsdelen Olskroken bor du med bekväm närhet till innerstan.

Här vilar en skönt avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Vid Olskrokstorget med sin livliga torghandel och charmiga fiskbodar är det marknad en gång i månaden. Här hittar du systembolag, apotek, ICA Supermarket, bageri, vårdcentral, tandvård mm. I området finns också flera kvarterskrogar och kaféer och i en elegant cirkelformad byggnad från 1879 huserar anrika Tidbloms Pub & Restaurang som kombinerar klassiska pubrätter med modern matlagning.

Fram till 1880-talet bestod Olskroken mestadels av ängsmarker med betande kreatur. 1885 började stadsdelen bebyggas med främst landshövdingehus. Även verksamheter av olika slag etablerades, bland annat fransmannen Auguste Pellerins margarinfabrik. I Olskroken bodde framförallt arbetare från fabrikerna i Gårda och Gamlestaden. Från och med 1960-talet har Olskroken genomgått stora förändringar. De flesta gamla husen har ersatts av nya. Kvar står stenhusen kring Övre Olskroksgatan i stadsdelens nordöstra del och även några av de vackra gamla landshövdingehusen på Ånäsvägen.
Soliga dagar lockar härliga Gubberoparken, inbäddad i lä mellan husen, till lek och picknick.

För dig som längtar ut i skogen finns Göteborgs mest aktiva friluftsområde, Delsjöområdet, inte långt bort. Här hittar du fina vandringsleder, motionsspår, gym, golfanläggning, skiduthyrning och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vill du träna i närområdet finns Nordic Wellness med modernt gym, personlig tränare och gruppträning med öppet från klockan 04 alla veckans dagar.

I Olskroken är möjligheterna att åka kollektivtrafik de bästa. Här går täta turer med både spårvagnar och bussar och på bara några minuter är du vid Göteborgs Centralstation.

Närmsta grundskolor är Bagaregårdsskolan F-6, Ånässkolan F-6 och Lundenskolan F-9.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
300 m
ICA Supermarket Olskroken
350 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
380 m
Munkebäckstorget
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Falkgatan 5
170 m
Förskola Falkgatan 8
180 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4,4 km
Grundskolor
Förskola Falkgatan 8
180 m
Vårdcentral för Hemlösa
290 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
930 m
SKFs Tekniska Gymnasium
1,1 km
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
2,6 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
2,6 km
Banker
Handelsbanken
1,3 km
Handelsbanken Örgryte
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
4,3 km
Fga Golf Academy AB
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ånäsfältet
550 m
Strike & Co
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,1 km
S02
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte