Ingefärsgatan 49

Bilder

  • Såld!

Ingefärsgatan 49 , Angered , Göteborg

Äntligen får du chansen att förvärva ett kedjehus på gaveln i två plan med fin trädgård i välskötta Brf Fänkålen. Generöst vardagsrum med utgång till uterum, trevligt kök med utgång till träaltan, 4-5 sovrum och två badrum. Mycket barnvänligt område med gångavstånd till skolor, förskola, buss, bad och natur.

135 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 970 kr inkl VA och kabel-tv
Typ:
Kedjehus
Boarea:
135 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
97
Byggår:
1984
Driftskostnad:
1 482 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

135 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL: Stor L-formad hall som ansluter till våningens alla rum samt trappan till övre plan. Plats för avhängning av ytterkläder och skor och en vit garderob med 2 dörrar finns till höger om entrén. Tapetserade ljusa väggar och lättskött klinkergolv.

VARDAGSRUM: Generöst vardagsrum med gott om utrymme för stora sällskap och utgång till uterum. Här finns gott om plats för matsalsgrupp, bokhylla, stor soffgrupp och tv-bänk. Parkettgolv och tapetserade väggar. Möjlighet till ytterligare sovrum finns för dig som önskar genom att dela av vardagsrummet.

UTERUM: Stort uterum med trägolv med vidare utgång till trädgården.

KÖK: Rymligt fyrkantigt kök med plats för matbord för minst 6 personer intill fönster och utgång till träaltan. Snygga köksluckor och kakel ovanför köksbänken. Köket är utrustat med glaskeramikspis, fläkt samt samt två stycken kombinerade kyl/frys Samsung. Tapetserade väggar samt ljus laminat på golvet.

BADRUM: Helkaklat badrum med klinker i ljusgrå nyans samt litet fönster. Utrustningen består av dusch, WC, handfat, spegel och badrumsskåp.

TVÄTTRUM: Direkt till vänster om entrén ligger tvättrummet med tvättmaskin, tvättho, städskåp samt litet fönster. Tvättrummet har separat ingång.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/SOVRUM 1: Direkt till höger om trappan finns rymligt allrum med tapetserade väggar och parkettgolv. Allrummet kan med fördel göras om till ett sovrum om så önskas.

SOVRUM 2: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och och viss möblering. Tapetserade väggar och laminat på golvet.

SOVRUM 3: Sovrum med parkettgolv och tapetserade väggar samt gott om förvaring i sex garderober.

SOVRUM 4: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkong. Tapetserade väggar och laminat på golvet.

BADRUM: Rymligt badrum i originalskick med våtrumsmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handfat och badrumsskåp.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans bostadsrättskedjehus

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 april 2009
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

17 784 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 5 688 kr
El: 10 860 kr
Försäkring: 1 236 kr
Beräknat antal personer: 3

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Plats för två bilar varav den ena i carport i direkt anslutning till entrén.
Till kedjehusen hör ett förråd. Det fins möjlighet för förvaring på vinden.

Förening

Namn

Brf Fänkålen

Om föreningen

Brf Fänkålen bildades 1983 och består av 99 småhus upplåtna med bostadsrätt. Dessa uppfördes 1984 och är belägna på Ingefärsgatan och Svarte Filips gata i Angered.

Föreningen har försäkring hos Länsförsäkringar, bostadsrättsförsäkring ingår för alla medlemmar. Den ekonomiska förvaltning sköts av Biléns Redovisning.

Styrelsen ger ut Fänkålsbladet drygt en gång i månaden, här hittar medlemmarna information om vad som händer i föreningen samt tips och råd om hur husen ska skötas.
Vid försäljning utför styrelsen besiktning av huset. Besiktning av bostadsområdet sker fyra gånger per år, i samband med föreningsdagarna.

Föreningens expedition är bemmannad varje onsdag 19:00-19.30. Här kan medlemmarna hämta ut parkeringskort till besöksparkeringarna, anmäla fel i huset och få hjälp med saker som inte är av akut karaktär.

Om området

Angered

Angered är en stadsdel i nordöstra Göteborgs kommun där områden med bebyggelse blandas med varierande naturlandskap och rekreationsområden. I Angered Centrum finns flera matvaruaffärer, ett stort antal butiker, torghandel med fisk och grönsaker, kötthall, flera restauranger, café och pizzerior samt service i form av post, apotek, vårdcentral, tandvård, frisör, banker och systembolag. I kulturhuset Blå Stället finns såväl bigograf och teater som Angeredsgymnasiet. Angered arena är en 12 600 kvadratmeter stor aktivitetsanläggning som innefattar bland annat ishall, bad och gym. Strax öster om Angereds centrum slingrar sig Lärjeån fram och landskapet växlar mellan lövskog, raviner och öppna fält med böljande kullar och betande djur.
Lövgärdet ingår som en nordlig del i randbebyggelsen kring Angered Centrum. Lövgärdet är beläget strax söder om Surtesjön i direkt anslutning till naturområdet Vättlefjäll. Naturreservatet Vättlefjäll med badsjöar och skogspartier är en stor tillgång för stadsdelen. Vättlefjäll är ett omtyckt friluftsområde rikt på barrskog och sjöar på nära håll från Göteborg. Här finns fler olika vandringsleder och Bohusleden går genom området. Flera av sjöarna är omtyckta vatten för bad, paddling och fiske. Surtesjön har två badplatser med sandstrand i Lövgärdet.

Kommunikation

Närmaste hållplats heter Fänkålsgatan och ligger ca 300 meter från bostaden. Här trafikerar busslinje 75 och 77 med täta turer till Angereds centrum varifrån spårvagnslinje 4, 8 och 9 går in till centrala Göteborg. Från Angereds centrum går det även bussar till Partille (linje 74) och Hjalmar Brantingsplatsen (linje 40).
Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Lövgärdets centrum ligger ca 5 minuters promenad från bostaden. Här finns service som förskola, grundskola, vårdcentral, apotek, pizzeria och livsmedelsaffär. Söder om Ingefärsgatan ligger Gårdsten med flera förskolor, grundskolor, pizzerior, tandläkare, livsmedelsbutiker m.m.
I närheten av Ingefärsgatan finns en fotbollsplan med konstgräs som tillhör Marieholms BoIK.
Se http://www.laget.se/MARIEHOLMSBOIK för mer information.

Parkering

Bostadsrättsföreningen Fänkålen har ett antal gästparkeringar där man får stå i 24 timmar. Parkeringstillstånds krävs.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Stjärnbilds Livs
280 m
Ali Saosan
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Surte Centrum
2,1 km
Affärshuset Surte Centrum KB
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Dragonörtsgatan 1 Solbacken
140 m
Little Kids Preschool in Gothe
280 m
Kollektivtrafik
Fänkålsgatan
130 m
Lövgärdets Centrum
270 m
Grundskolor
Tretjärnsskolan F-5
370 m
Lövgärdesskolan 6-9
410 m
Gymnasium
Angeredsgymnasiet
2,2 km
Angereds Sporthall Idrottshall
2,2 km
Banker
Swedbank
2,1 km
Handelsbanken Hisings Kärra
3,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lerjedalens Drift AB
4,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lövgärdesskolans Sporthall Idrottshall
410 m
Gårdstensskolans Sporthall Idrottshall
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Surtesjön
1,4 km
Surtesjön
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte