Teleskopgatan 8

Bilder

  • Såld!

Teleskopgatan 8 , Bergsjön , Göteborg

Välplanerad 3:a på 79 kvm på våning 7 av 8 (hiss finns). Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en mysig balkong med härlig utsikt och kvällssol. Gott om förvaring. Internet och telefoni ingår i månadsavgiften. Naturnära och barnvänligt område med gångavstånd till skola, förskola, buss och spårvagn.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 956 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet & IP
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
124
Byggår:
1967
Driftskostnad:
232 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger en ljusgrå linoleummatta som löper vidare in i lägenheten. Väggarna är målade i en ljusgrå ton. En rymlig klädkammare med två garderober finns till vänster och ett stort förråd finns till höger om ingången.

Badrum

Rakt fram från hallen ligger lägenhetens badrum. Här är väggarna kaklade i vitt med dekorrand i rosa och på golvet ligger en våtrumsmatta i samma rosa ton. Utrustningen består av WC, handfat, badrumsskåp med spegel, duschkabin samt tvättmaskin. I badrummet finns fönster som ger både dagsljus och möjlighet att vädra.

Kök

Ljust och fräscht kök med öppen planlösning till vardagsrum samt utgång till balkong. Rymlig matplats med underbar blommig fondtapet. Skåp och stommar är vita och ovan diskbänken sitter ljus mosaik med röd dekorrand. På golvet ligger en snygg mönstrad linoleummatta. Utrustningen består av spis, kyl samt fläkt. Frys finns i förrådet.

Balkong

Mysig balkong med härlig utsikt och kvällssol. Här finns plats för balkongmöbler och växter.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Fönster åt två väderstreck ger en ljus genomgående känsla. Vita väggar i kombination med snygg fondtapet i svart/grå toner som förstärker och understryker rummets fokus. På golvet ligger fin ekparkett.

Sovrum 1

Sovrum med vita väggar och vacker fondtapet i svart. Här ryms en enkelsäng och viss möblering. På golvet ligger laminat i ek.

Sovrum 2

Sovrum med plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar i kombination med fondtapet. På golvet ligger laminat i ek.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Avgift

4 956 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet & IP

Andel i föreningen

0,4925%

Andel av årsavgiften

0,49251%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 mars 2009
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 789 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 440 kr
Försäkring: 1 349 kr
Beräknat antal personer: 2

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Teleskopet

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 och 17:6 samt stadsägorna 767:214 och 767:215 i Bergsjön med adresserna Teleskopgatan 4-12. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:

1,5 rok - 20 st
2 rok - 70 st
3 rok - 100 st
4 rok - 30 st

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättshavaren men bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

Föreningen har som önskemål att träffa köpare innan godkännande av medlemskap.

För mer info se årsredovisning och föreningens hemsida www.brfteleskopet.net

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

220

TV och Bredband

Bredband (100/100Mbit) och telefoni finns via bredbandsbolaget och ingår med 155 kr/månad i avgiften. Avtal för TV (utöver grundutbudet) tecknas separat med ComHem.

Parkering

Föreningen har 95 st garageplatser (348 kr/mån) och 147 st P-platser (135-186 kr/mån). Till samtliga platser är det separat kö.

Det finns också 16 st besöksparkeringar i området.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig c:a 5 år framåt i tiden.

Utfört underhåll:
2014-15: Renovering av tvättstugor
2014: Upprustning av gym
2013-14: Renovering av samtliga hissar
2013: OVK-besiktning
2013: Installation av nya mätare för induviduell elmätning
2013: Dränering av garagelängorna, rustat upp soprum
2011-12: Ommålning av balkonger, fasadreparationer, utbyte av stuprör
2006: Renovering av tvättstugor
2006: Översyn av stammar
2005-06: Installation av FTX-ventilation
2004: Spolning av VA-stammar

Planerat underhåll:
2017-18: Renovering av garage

Ekonomi

Avgifterna höjdes senast 2013-01-01 med 2%, för att därefter sänkas 2014-01-01 i samband med införandet av individuell el-debitering. Föreningen har en god översyn över ekonomin och det finns inga tagna beslut om avgiftsförändringar i dagsläget.

(Uppgifterna ovan baseras på kontakt med styrelsen 2016-06-08).

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för alla lägenheter men separat avläsning för respektive lägenhet. Detta innebär att bostadsrättshavaren endast betalar för förbrukningen, men inte för elnätsavtalet.

Gemensamma utrymmen är bastu, cykelförråd, gym (350 kr/år), källarförråd, grillplats, samlingslokal och tvättstuga. Återvinningsstation finns mellan Telskopgatan 2 och 4.

Fastighetsskötarexpeditionen är öppen tisdagar kl. 08:00-09:00 och torsdagar kl. 17:00-18:00. Styrelserummet har öppet måndagar på jämna veckor mellan kl. 18:00-19:00.

Om området

Bergsjön

Teleskopgatan ligger i norra Bergsjön, ett grönt och naturskönt område i östra Göteborg. Bergsjön är Göteborgs högst belägna stadsdel och kanske är det därför som den också har stans renaste luft. Teleskopgatan är en återvändsgata med nio bostadshus. De kallas stjärnhus därför att de har stjärnform, sedda uppifrån. Gatan ligger i en dalgång, omgiven av vackra lövträd, som en mini-esplanad. Bakom husen ligger generösa, välskötta gräsmattor, kantade av bärbuskar och här och där lekplatser för barn. Där samlas familjer för picknick när det är varmt och skönt. Här finns möjligheter till härliga långpromender eller bär- och svampplockning. Promenadavstånd till den vackra skogsjön Bergsjön som gett stadsdelen sitt namn. Mäktiga klippbranter söder och väster om sjön, bryggor, hopptorn och grillplatser. Något söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett populärt ställe att öva bergsklättring på. I närheten ligger också fotbollsplaner och idrottshall. Inte så lång från Teleskopgatan ligger Geråshallen som är en motionsanläggning med gym och bastu och en 3 kilometer lång motionsslinga. Här erbjuds olika former av gymnastikpass. På Galaxgatan ligger Galaxen, en lantgård med levande djur, trädgård, kafé och många andra verksamheter.

Kommunikation

Kort gångavstånd till spårvagnarna 7 och 11 som tar ca 20 minuter att åka till Centralstationen. Spårvagnshållplats är Teleskopgatan.
Buss 57 passerar också här på sin resa Komettorget - Gärdsås Torg - Siriusgatan. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo.
Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

I stadsdelen finns tre torg: Rymdtorget, Komettorget och Gärdsås torg. Rymdtorgets innecentrum har nyligen genomgått en omfattande upprustning och fick då det nya namnet Bergsjön Centrum. På torget finns ICA Supermarket, apotek, konditori, chark och bibliotek. På Gärdsås Torg kan du handla mat på Lidl.
I entréplan på Teleskopgatan 16-18 finns en restaurang, frisörsalong och fotvård. En servicebutik ligger på Teleskopgatan 12.
Närhet till daghem, fritidshem och skola.

Parkering

Föreningen har 95 st. garage, 199 parkeringsplatser och 24 besöksparkeringar. Det finns även några 2-timmars gratis parkeringsplatser i rondellen på Teleskopgatan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Teleskopslivs
100 m
Mahbod Livs
490 m
Köpcentrum & Gallerior
Kortedala Torg
2,1 km
Allum
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Teleskopgatan 3 Förskola
70 m
Barnens hus Förskolan
160 m
Kollektivtrafik
Tycho Brahes Gata
180 m
Keplers Gata
230 m
Grundskolor
Föreningen Skapande Pedagoger
160 m
Sandeklevsskolan F-9
430 m
Gymnasium
Preuss Susann
3 km
Aspero Idrottsgymnasium
3,1 km
Universitet & Högskolor
Asoaciación Cultural Universo Latino
3,7 km
Banker
Handelsbanken Partille
3,3 km
FOREX Bank
3,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lerjedalens Drift AB
4,4 km
Gullbergsbro Adventure HB
5,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Geråshallen Idrottshall
170 m
Sandeklevshallen Idrottshall
350 m
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,7 km
Hammarbadet
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte