Svarte Filips gata 61

Bilder

  • Såld!

Svarte Filips gata 61 , Angered , Göteborg

Snart kan ett av de större kedjehusen i Brf Fänkålen bli ditt. Modernt kök med hög standard från 2010, 5 rymliga sovrum, två badrum, två uteplatser och carport med plats för två bilar. Mycket barnvänligt område med gångavstånd till skolor, förskola, buss, bad och natur.

144 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
5 926 kr inkl VA och kabel-tv
Typ:
Kedjehus
Boarea:
144 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
47
Byggår:
1984
Driftskostnad:
1 391 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

144 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL: Stor L-formad hall med fönster som ansluter till våningens alla rum samt trappan till övre plan. Vid entrén ligger ett lättskött klinkergolv och resten av hallen har ett snyggt laminatgolv som fortsätter in i vardagsrummet. På väggarna är det målat i ljusgrått. Bra förvaring i garderob med spegelskjutdörrar.

VARDAGSRUM: Fantastiskt vardagsrum med gott om utrymme för stora sällskap. Här finns gott om plats för stor soffgrupp och tv-bänk. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket. En vacker fondvägg med växter och ett snyggt laminatgolv.

KÖK: Modernt IKEA-kök i körsbärsrött från 2010 med bra förvaring och arbetsyta. Stor matplats invid fönster med plats för minst 6 personer och utgång till uteplats. Köket är utrustat med glaskeramikspis, läcker svart fläktkåpa, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin (2015) och kombinerad kyl/frys. På golvet ligger ljust klinker.

BADRUM: Helkaklat badrum med klassiska marmorerade kakelplattor i beige och grönt. Utrustningen består av dusch, WC, handfat och badrumsskåp med spegel.

FÖRRÅD/SOVRUM 1: Rymligt förråd som även kan användas som ett sovrum, kontor eller något annat som passar. Ljusgröna väggar och laminat på golvet.

TVÄTTRUM: Direkt till höger om entrén ligger tvättrummet med tvättmaskin (2014), torktumlare(2015), tvättho och städskåp. Vita väggar och våtrumsmatta på golvet.

ÖVRE PLAN

ALLRUM: Rymligt allrum med ljusgröna och gula väggar och laminatgolv. Här finns utgång till en härlig uteplats som är en av de bästa uteplatserna i föreningen.

SOVRUM 2: Stort sovrum med två fönster, plats för dubbelsäng och förvaring. Ljusbeige tapet på väggarna och plastmatta.

SOVRUM 3: Ljust sovrum med olika fondtapeter och laminatgolv.

SOVRUM 4: Sovrum med målade väggar i ljusgrått och mörkbrunt och ljust laminatgolv.

SOVRUM 5: Sovrum med gula och persikofärgade väggar och ljust laminatgolv.

BADRUM: Helkaklat badrum med klassiska marmorerade kakelplattor i beige och ljusgult samt klinkerplattor. Badrummet är utrustat med hörnbadkar, WC, handfat, spegel och några hyllor.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans bostadsrättskedjehus med suterräng

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 april 2009
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Gårdsten 59:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

16 700 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 6 000 kr
El: 9 000 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat antal personer: 6

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Plats för två bilar varav den ena i carport i direkt anslutning till entrén.

Förening

Namn

Brf Fänkålen

Om föreningen

Brf Fänkålen bildades 1983 och består av 99 småhus upplåtna med bostadsrätt. Dessa uppfördes 1984 och är belägna på Ingefärsgatan och Svarte Filips gata i Angered.

Föreningen har försäkring hos Länsförsäkringar, bostadsrättsförsäkring ingår för alla medlemmar. Den ekonomiska förvaltning sköts av Biléns Redovisning.

Styrelsen ger ut Fänkålsbladet drygt en gång i månaden, här hittar medlemmarna information om vad som händer i föreningen samt tips och råd om hur husen ska skötas.
Vid försäljning utför styrelsen besiktning av huset. Besiktning av bostadsområdet sker fyra gånger per år, i samband med föreningsdagarna.

Föreningens expedition är bemmannad varje onsdag 19:00-19.30. Här kan medlemmarna hämta ut parkeringskort till besöksparkeringarna, anmäla fel i huset och få hjälp med saker som inte är av akut karaktär.

Om området

Angered

Angered är en stadsdel i nordöstra Göteborgs kommun där områden med bebyggelse blandas med varierande naturlandskap och rekreationsområden. I Angered Centrum finns flera matvaruaffärer, ett stort antal butiker, torghandel med fisk och grönsaker, kötthall, flera restauranger, café och pizzerior samt service i form av post, apotek, vårdcentral, tandvård, frisör, banker och systembolag. I kulturhuset Blå Stället finns såväl bigograf och teater som Angeredsgymnasiet. Angered arena är en 12 600 kvadratmeter stor aktivitetsanläggning som innefattar bland annat ishall, bad och gym. Strax öster om Angereds centrum slingrar sig Lärjeån fram och landskapet växlar mellan lövskog, raviner och öppna fält med böljande kullar och betande djur.
Lövgärdet ingår som en nordlig del i randbebyggelsen kring Angered Centrum. Lövgärdet är beläget strax söder om Surtesjön i direkt anslutning till naturområdet Vättlefjäll. Naturreservatet Vättlefjäll med badsjöar och skogspartier är en stor tillgång för stadsdelen. Vättlefjäll är ett omtyckt friluftsområde rikt på barrskog och sjöar på nära håll från Göteborg. Här finns fler olika vandringsleder och Bohusleden går genom området. Flera av sjöarna är omtyckta vatten för bad, paddling och fiske. Surtesjön har två badplatser med sandstrand i Lövgärdet.

Kommunikation

Närmaste hållplats heter Mejramgatan och ligger ca 400 meter från bostaden. Här trafikerar busslinje 75 och 77 med täta turer till Angereds centrum varifrån spårvagnslinje 4, 8 och 9 går in till centrala Göteborg. Från Angereds centrum går det även bussar till Partille (linje 74) och Hjalmar Brantingsplatsen (linje 40).

Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Lövgärdets centrum ligger ca 5 minuters promenad från bostaden. Här finns service som förskola, grundskola, vårdcentral, apotek, pizzeria och livsmedelsaffär. Söder om Svarte Filips gata ligger Gårdsten med flera förskolor, grundskolor, pizzerior, tandläkare, livsmedelsbutiker m.m.
I närheten av Svarte Filips gata finns en fotbollsplan med konstgräs som tillhör Marieholms BoIK.
Se http://www.laget.se/MARIEHOLMSBOIK för mer information.

Parkering

Bostadsrättsföreningen Fänkålen har ett antal gästparkeringar där man får stå i 24 timmar. Parkeringstillstånds krävs.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ingrosa AB
290 m
Willy:s Hemma
440 m
Köpcentrum & Gallerior
Surte Centrum
1,9 km
Affärshuset Surte Centrum KB
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Little Kids Preschool in Gothe
230 m
Little Kids Förskola
230 m
Kollektivtrafik
Mejramgatan
210 m
Lövgärdets Centrum
370 m
Grundskolor
Rävebergets skola F-5
390 m
Vaniljskolan
470 m
Gymnasium
Angeredsgymnasiet
2,4 km
Angereds Sporthall Idrottshall
2,4 km
Banker
Swedbank
2,3 km
Handelsbanken Hisings Kärra
3,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lerjedalens Drift AB
4,7 km
Albatross Golfklubb
6,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lövgärdesskolans Sporthall Idrottshall
490 m
Gårdstensskolans Sporthall Idrottshall
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Surtesjön
1,4 km
Surtesjön
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte