Kniparedsvägen 35

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Kniparedsvägen 35!
  • Totalrenoverat hus med två generösa balkonger
  • Vacker entré
  • Underbart kök med härligt ljusinsläpp
  • Stort och lyxigt badrum med badkar, entréplan

Kniparedsvägen 35 , Olofstorp , Göteborg

Tillbyggt och totalrenoverat 2-plans hus med stilfull inredning, två generösa balkonger i soligt läge och lättskött tomt i expansiva Olofstorp. Huset erbjuder två vardagsrum, 4-5 rymliga sovrum, modernt kök, lyxiga badrum och inredd källare med egen ingång.
Ett hus för den kräsne.

170 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
170 kvm
Biarea:
90 kvm
Tomtarea:
1 651 kvm
Byggår:
1943
Driftskostnad:
2 329 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

170 kvm

Biarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Hall:
Välkomnande hall med stort fönster som ger fint ljus. Hallen har vita väggar och klinkergolv. Plats för avhängning och skohylla.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har en halvöppen planlösning mot köket som ger ett ljust och luftigt intryck. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck. Här erbjuds gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering. Väggarna är målade i äggskalsvitt och golvet är ett laminatgolv (2013) i lite mörkare tränyans som fortsätter in i köket.

Kök:
Huset bjuder på ett underbart modernt kök i smakfulla materialval med en stor köksö med plats för vinflaskor placerad i mitten och riktligt med förvarings- och arbetsutrymme. Köket är utrustat med induktionshäll, fläktkåpa i rostfritt stål, diskmaskin Bosch, kyl och frys i fullhöjd Electrolux, inbyggd micro och ugn. LED-strip-belysning under överskåpen. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger plats för ett större matbord framför fönstret och skapar en stor sällskapsdel.

Badrum:
Stort och lyxigt badrum med elegant badkar i läcker form som har fötter formade som lejontassar. Badrumsfönster ger ett härligt ljus i badrummet. Stilrena materialval med vita och svarta kakelplattor på väggarna och svart klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, bidé, handdukstork, tvättstäl med dubbla hoar och kommod med 4 lådor samt två överskåp och spegel.

Sovrum 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet har laminatgolv och ljusgula väggar. Bra förvaring i garderob med 3 dörrar.

ÖVRE PLAN

Vardagsrum:
Vardagsrum med två fönster och utgång till balkong i bästa sydvästläge med sol hela dagen. Röd fondvägg ger en värmande effekt i kombination med vita väggar. Snyggt laminatgolv från 2013.

Sovrum 2:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till rejäl balkong. Cappucinofärgade väggar och laminatgolv. Bra förvaring i stor garderob .

Sovrum 3:
Sovrum med liten alkov och klädkammare. Väggar i ljusturkost och laminat på golvet.

Arbetsrum/sovrum 4:
Ljust arbetsrum med två fönster som kan användas som sovrum. Ljusbeiga väggar och laminatgolv.

Badrum:
Snyggt badrum på övre plan bjuder på avancerad dusch med massage och radio. Vita kakelplattor på väggarna, svart klinker på golvet och fönster för vädring. Här finns också WC och handfat.

KÄLLARPLAN

Sovrum 5/Hobbyrum:
Stort sovrum som kan användas som gästrum, hobbyrum, biljardrum m.m.

Badrum:
Helkaklat badrum med klinker. Här finns dusch, WC och handfatt.

Pannrum:
Pannrum med bergvärme som ger låga driftskostnader.

Tvättstuga:
I tvättstugan finns tvättmaskin Electrolux (2013), torktumlare Bosch (2013) och tvättho.

Förråd 1&2:
I källaren finns två rum med små fönster som har gott om utrymme för förvaring. Nuvarande ägare använder ett rum som utrymme för extra kyl och frys och det andra som klädkammare.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 september 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 57 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Huset genomgick en totalrenovering inkl. stambyte, nytt tak, fasad m.m. år 2013.
Dränering gjord 2015.

Fastighetsbeteckning

Bingared 5:9

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 958 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 13 794 kr
VA: 5 580 kr
Väg, samf: 1 800 kr
Försäkring: 6 784 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I kostnaden hushållsel ingår även uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 241 000 kr, varav byggnadsvärde 618 000 kr

Summa pantbrev

1 810 000 kr

Tomt

Areal: 1 651 kvm
Tomttyp: Trädgård/natur

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Knipareds samfällighetsförening
www.knipared.se

Förmån: 1 Officialservitut 14-BER-580 Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Olofstorp

I Olofstorp bor folk i alla åldrar mitt på landet men bara 20 minuter från Göteborg. Det som tidigare var en renodlad landsbygd är idag ett område med många barnfamiljer. Här finns flera förskolor och två skolor som lockar utöver den fantastiska naturen man får som granne som invånare i Olofstorp. Det här är ett lugnt område med blandad bebyggelse som gårdar, villor och nyare grupphusområden. Det är inte heller ont om fritidsaktiviteter, i närheten finns golfklubb, hästgårdar, till Fritidslantgården i Bergum tar man med sig barnen som får hjälpa till med skötsel av kor, grisar, höns, getter och får.

Kommunikation

Med bil tar det ca 15 minuter in till Göteborg centrum. I februari 2015 inleddes arbetet för att förbättra tillgängligheten och trafiksäkerheten på väg 190, delen Angereds Storåsväg till Angereds Kyrkväg. Ombyggnationen innebär att väg 190 byggs ut till två körfält i varje riktning, vilket kommer att öka kapaciteten och framkomligheten.
Kollektivtrafik går relativt tätt på sträckan som trafikeras av en expressbuss. Blå express tar dig in till centrala Göteborg på ca 25 minuter. Under högtrafik går bussen var tionde minut från busshållplatsen Bingared. I närheten av busshållplatsen finns en gratis pendelparkering. Med Blå express tar det 12 min till Hjällbo där byte till spårvagn sker.

Närservice

I Olofstorp finns en liten närbutik med postservice, pizzeria, Thai take-away restaurang, videobutik, kafé, blomsteraffär och plantskola, frisör, glasmästeri, Hudvårdsterapeut, gym m.m. Vid Björsared finns en bensinstation med spel, pizzeria och gatukök, videouthyrning samt liten butik och en ICA Nära finns i Gunnilse. Närmaste köpcentrum är i Lerum, Gråbo, Partille, Angereds Torg. Partille har många affärer och i april 2006 stod köpcentrumet Allum klart. Allum är delvis byggt över motorvägen och har cirka 100 butiker varav nästan uteslutande stora kedjor. På Sävedalens affärsgata finns även fler butiker. I Partille finns även banker, flera restauranger och bagerier, byggvaruhus, trädgårdscenter samt flera stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys. I Partille finns även bowlinghall och ishall samt några olika gym och träningsanläggningar. I Angered centrum finns lokal fisk- & kötthandlare, frukt och grönt på torget, restauranger, café, bank samt flera butiker varav några stora kedjor. ICA Maxi , Lidl och Netto finns även här. På torget finns även gym. I Gråbo som ligger ca 1mil norr om Olofstorp längs väg 190 finns torg med två matbutiker (Netto och Bonum), konditori, blomsteraffär, bank, pizzeria och filmuthyrningsbutik samt Shell-bensinstation. Lerum, ligger ca 9km från Olofstorp och dit tar man sig lättast via Lerumsvägen. Här finns simhall, ishall, bowling, träningscenter, flera matbutiker samt mindre inomhusköpcentrum med butiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Bc-Fisk och Skaldjur AB
1,5 km
ICA Nära Gunnilse
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Fanjunkarens Lycka 7
570 m
Förskolan Fanjunkarens Lycka 3
580 m
Kollektivtrafik
Bingared
680 m
Knipared
720 m
Grundskolor
Björsaredsskolan F-3
910 m
Bergums Skola F-9
2,7 km
Universitet & Högskolor
Zacharoff Education AB
5,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lerjedalens Drift AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rannebergsbadet
4,4 km
Berghalla Sporthall Idrottshall
4,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
2 km
Badplats
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte