Stora Trädgårdsgatan 6b

Bilder

 • Vardagsrum med vackra fönster
 • Exklusivt kök från italienska Berloni!
 • Underbar köksmiljö!
 • Matplats i det öppna köket
 • Fantastiska detaljer!

Eller Högstbjudande

1 895 000 kr

Bevaka slutpriset

Stora Trädgårdsgatan 6b , Drottningtorget , Malmö

Unikt boende med vackra trägolv och takbjälkar blandat med industriell känsla med betongbänkskiva och köksinredning från italienska Berloni! Lyxig känsla med golvvärme, välvda och spröjsade fönster samt stort exklusivt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Ett fantastiskt boende med känsla av New York på bästa adress!

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 957 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
2008-2010
Driftskostnad:
133 kr/månad
Eller Högstbjudande:
1 895 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

 • Sön 23 okt 14:00-14:15

  Boka här

  Välkommen att boka tid för visning!

 • Mån 24 okt 17:00-17:30

  Boka här

  Välkommen att boka tid för visning

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, induktionshäll, spisfläkt från Franke, diskho från Franke. Alla maskiner kommer från Siemens.

Badrum

Stort, helkaklat badrum med stora plattor på vägg och vitt klinkergolv. All kakel kommer från italienska Casamood. Takdusch och designat handfat med kommod från INR. Vägghängd wc från Duravit Spotlights och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen till gamla kryddfabriken, ett exklusivt boende på bästa adress, där gammalt möter nytt!
Lägenheterna i föreningen byggdes om totalt 2008-2010 och skapade då ett påkostat och originellt boende för den som kräver lite mer av sin boendemiljö!

Hiss från markplan tar oss upp till våning tre där hallen välkomnar med klinker och släta vita väggar. Här finns praktisk och snygg avhängning för kläder och skor.
Vardagsrum och kök samsas i en trevlig och ljus, öppen planlösning. Vitlaserad ekparkett går som en röd tråd genom hemmet och vattenburen golvvärme ger en skön känsla. Vita, släta väggar ligger som en fin grund mot vackra takbjälkar, grå stålbalk och synliga kopparrör. En lyckad kombination som ger känsla av New York.

Det smakfulla och vita köket kommer från italienska Berloni där bänkskiva av betong och vit kakel ger en fin brytning. Full maskinpark från Siemens, öppna hyllplan och rostfri fläkt med synligt stålrör sätter karaktär. Ett socialt och trivsamt kök där man gärna umgås med familj och vänner. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar rymd och ljus. Två välvda och spröjsade fönster ger ett vackert ljusflöde och fönsterkarmar av rå betong ger en fin brytning.

I vardagsrummet finns plats för soffa och fåtölj och de smart planerade kvadratmeterna ger en rymlig känsla.

Via skjutdörr når vi det fina sovrummet med vitmålade takbjälkar, släta vita väggar och rundat spröjsfönster.. Fötterna vilar på samma fina, vitlaserade golv och stor spegelgarderob med inbyggd belysning ger dig med stort klädintresse ett leende på läpparna.

Varmt välkommen till ett unikt hem i toppskick med vackra originaldetaljer och modern, industriell stil! Hotellkänsla på en av Malmös bästa adresser!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns

Pris

1 895 000 kr Eller Högstbjudande

Avgift

2 957 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Andel i föreningen

1,06888%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008-2010

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2010

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

1 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

En preliminär elavgift på 267 kr/mån betalas till föreningen som läser av och reglerar efter användning.

Övrigt

Källarförråd.

Förening

Namn

Brf Kryddfabriken

Om föreningen

Brf Kryddfabriken är ett attraktivt och centralt boende med toppmoderna lägenheter av hög klass. Bostadsrättsföreningen består av två byggnader, punkthusen, som är byggda 2008-2010 samt den gamla, nu ombyggda kryddfabriken. Totalt 48 bostadsrätter. I fastigheten finns 3 bostadshus med tillsammans 5 trapphus med adresserna: Stora Trädgårdsgatan 4, 6A-6C, 8.
Fastigheten är belägen på historisk mark där Malmös östra befästningsverk byggdes under andra halvan av 1600-talet och i närheten ligger det populära Drottningtorget. Grönskande och privat innergård med sittplatser, grillar, lekplats och kryddträdgård. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.
Föreningen har en egen hemsida www.brfkryddfabriken.se
En väldoftande kryddträdgård på föreningens framsida möter de boende och besökare, och knyter dessutom an till vårt namn och vårt förflutna.

Antal lägenheter

48

TV och Bredband

Kabeltv levereras av Telia. IP baserad digitaltv via fiber är indraget i alla lägenheter. Ytterligare programpaket kan köpas till. Internet är förberett genom samma fiberkabel som kabeltv och hastighet upp till 1000 Mbit är möjlig.

Parkering

Till föreningen hör 36 parkeringsplatser i garage, inhyrda i grannföreningen BRF Sågen. Vi har platser i markplan och i källaren och hyr ut dem till medlemmar och andra. Garageplats kostar 900 per månad för medlemmar i BRF Kryddfabriken. När det finns lediga platser hyrs dessa ut till utomstående för 1.000 kronor per månad under vissa premisser.
Ett antal platser är dubbla, d.v.s. det finns en plats innanför en annan och dessa hyr vi ut tillsammans, och då tar vi ut halv avgift för den inre platsen.
Har man garageplats måste man ha en synlig parkeringsficka och man tilldelas två taggar för att kunna komma in i garaget. Infart i garaget sker från Österportgatan men vi kan komma in i garaget genom en dörr från vår gård.. I området är det oftast enkelt att hitta parkering och boendeparkering finns.

Renoveringar

Inga planerade renoveringar då huset är nybyggt. Pengar fonderas för framtida underhåll. Golvvärme finns i alla lägenheter.

Övrigt

Avgiften höjs med 2 % per år.
Överlåtelseavgift om 1108 kr betalas av köparen (engångsavgift)
samt pantsättningavgift på 443 kr.

Juridisk person kan få möjlighet att köpa lägenhet. Avgörs från fall till fall.

Om området

Drottningtorget

Föreningen ligger i Malmös mest centrala delar, i den gamla medeltida stadskärnan, på kort promenadavstånd från nöjen, shopping och kommunikationer.
Några få minuters promenad härifrån ligger centralstationen från vilken det går tåg och bussar till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och alla orter i närområdet. Köpenhamnståget stannar på Kastrup varifrån flyg går till hela världen, en halvtimme härifrån.
Tvärs över gatan ligger Drottningtorget, där helgerna bjuder på loppmarknad eller bondemarknad. Torget är kantat av mäktiga fasader och på senare år har flera uteserveringar dykt upp - bla. serveras här stans godaste glass.
I vårt absoluta närområde finns det flera restauranger, ett dygnet-runt öppet gym, inredningsbutiker och alla andra innerstadsbekvämligheter.
Knappa fem minuters promenad mot centrum ligger Caroli City, som är vårt närmaste shoppingcenter, med klädbutiker och en välförsedd ICA. Intill finns St. Gertrud med bageri och restauranger och ett Radisson Blue hotell. Ytterligare ett par minuter bort finns Stortorget och gågatan.
På senare år har Gamla Öster, som Drottningtorget och BRF Kryddfabriken ligger i, börjat bli ett av de mest attraktiva områdena i Malmö. Några år bort planeras området knytas samman med den nya stadsdelen i Nyhamnen genom en bro över kanalen och järnvägsspåren, i höjd med Drottningtorget

Parkering

Till föreningen hör 36 parkeringsplatser i garage, inhyrda i grannföreningen BRF Sågen. Vi har platser i markplan och i källaren och hyr ut dem till medlemmar och andra. Garageplats kostar 900 per månad för medlemmar i BRF Kryddfabriken. När det finns lediga platser hyrs dessa ut till utomstående för 1.000 kronor per månad under vissa premisser.
Ett antal platser är dubbla, d.v.s. det finns en plats innanför en annan och dessa hyr vi ut tillsammans, och då tar vi ut halv avgift för den inre platsen.
Har man garageplats måste man ha en synlig parkeringsficka och man tilldelas två taggar för att kunna komma in i garaget. Infart i garaget sker från Österportgatan men vi kan komma in i garaget genom en dörr från vår gård.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Mey-Sen Livs
100 m
Chess Livs
160 m
Köpcentrum & Gallerior
Hansa
670 m
Entré
750 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Möllebackens förskola
150 m
Delfinen Fritidshem/Hemvist
210 m
Kollektivtrafik
Malmö Drottningtorget
80 m
Malmö Caroli
290 m
Grundskolor
Österportsskolan
210 m
Gilda skolan International Gilda Beauty School AB
790 m
Gymnasium
Yrkesgymnasiet Malmö
490 m
Frans Suell och Jörgen Kocks särgymnasium
570 m
Universitet & Högskolor
Konsthögskolan
790 m
University Of Rapid Growth Til
800 m
Banker
Almi Företagspartner Skåne AB
590 m
Beijer Ref AB
650 m
Golfbanor & Golfklubbar
Oxie Golfklubb
1,3 km
Club Disc Golf Project Kalmar
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Big Bowl
510 m
Sannabadet
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Sannabadet
590 m
Friskis&Svettis
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Malin Jangvert för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte