Korsängsvägen 13

Bilder

  • Vinterträdgård
  • Korsängsvägen 13
  • Vinterträdgård
  • Balkong
  • Planskiss entréplan

    Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Utgångspris

5 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Korsängsvägen 13 , Gamla Kungsängen , Upplands-Bro

Denna rymliga arkitektritade villa är centralt belägen i Kungsängen med gångavstånd både till centrum och till skolor. Huset erbjuder möjlighet till generationsboende. Stort poolrum, underbar vinterträdgård samt stora ytor för socialt umgänge. Dubbelgarage i fristående byggnad intill huset. Besiktigat.

195 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
195 kvm
Biarea:
213 kvm
Tomtarea:
1 279 kvm
Byggår:
1966
Driftskostnad:
3 827 kr/månad
Utgångspris:
5 950 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Visa på karta

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 500 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

195 kvm

Biarea

213 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna in i denna unika villa från det funktionalistiska 60-talet. Arkitekt Staffan Sandahl ritade huset åt samma familj som sedan har ägt och bott i huset sedan dess. Villan visar upp allt det som var typiskt för den tiden, nämligen sjögrästapeter, träpaneler, stora stilrena fönsterpartier och vackra blyinfattade färgade glas. Dubbeldörrar med glas in till det enorma vardagsrummet som i sin tur öppnar upp mot en vinterträdgård som ger fantastisk rymd och ljus åt bostaden. Kanske är detta perfekt för dig som gillar 60-tal och gärna renoverar tidstypiskt? Villan erbjuder fin möjlighet att anpassa ytorna till ett generationsboende.

Entré:
Träfaner samt sjögrästapet på väggarna och heltäckningsmatta. Vackert ljusinsläpp genom färgat glasparti vid sidan av ytterdörren.
Nisch för avhängning av ytterkläder.

Gästtoalett:
Klinkergolv och kaklade väggar (2006) med WC, handfat och spegelskåp ovan. Notera det tidstypiska fönstret med blyinfattade färgade glas.

Hall:
Den inre hallen är rymlig och har plats för en arbetshörna innanför trappen som leder ner till gillestugan. Trappen är av ek.

Kök:
Ett tidstypiskt kök med mysig matplats samt ljust arbetskök som har bra bänkytor i laminat och kakel ovan. Gott om förvaring. Maskinell utrustning: Kyl, frys, ugn, extra bred spishäll, köksfläkt samt diskmaskin. Köket har linoleumgolv och sjögrästapet på väggarna.

Tvättstuga:
Plastmatta på golvet samt plastpanel på väggarna. Tvättmaskin (-10) samt torkskåp. Gott om förvaringsskåp och zink för hand- och grovtvätt. Från tvättstugan finns en utgång mot garaget.

Vardagsrum: Från hallen leder dubbeldörrar med frostat glas in till det stora ljusa vardagsrummet. Golvet är ett parkettgolv och väggarna har sjögrästapeter. Från vardagsrummet kommer man vidare ut till vinterträdgården. Alla fönsterbänkar är av marmor. Persienner i fönstren.

Vinterträdgården (byggd 2006) har uppvärmt klinkergolv och fantastiskt fönsterparti ut över Kungsängen. Det finns dekor/skyddsgardiner i taket samt panelgardiner runt om vid fönstren. En luft/luft-pump värmer upp rummet. Balkongen utanför rummet förlänger ytterligare känslan av rymd och närhet till trädgården och grönskan på utsidan. Golvet på balkongen renoverades 2015. Balkongen har läge mot öster med sol tidig eftermiddag fram till solen går ner.

Sovrum 1:
Heltäckningsmatta och vävtapeter. En inbyggd garderob och ett linneskåp.

Sovrum 2:
Linoleummatta och målade väggar. En garderob och ett linneskåp.

Sovrum 3/master:
Heltäckningsmatta och vävtapeter. En garderob. Ingång till klädkammare med gott om garderober. Från klädkammaren kommer man vidare in till badrummet.

Badrum:
Klinkergolv och kaklade väggar (2006). Två handfat med spegelskåp ovan. WC. Duschhörna med skjutdörrar i glas. Frostat fönster ger fint ljus i badrummet.

Nedre plan:
Gillestuga:
Ljus och trivsam gillestuga med stort fönsterparti ut mot den insyndskyddade trädgården. Fungerande braskamin med insats (sotad). På golvet ligger en korkmatta och på väggarna sitter vävtapet.

Duschrum/bastu:
Klinkergolv och kaklade väggar (2006). Spotlights i taket. Duschhörna. Separat utrymme för WC och handfat med spegelskåp ovan. Bastu.

Hobbyrum:
Betonggolv och vitmålade väggar. Fd pannrum med utgång till trädgården. I ett eget utrymme står bergvärmepumpen (2010) och varmvattenberedaren (300 lit).

Matkällare:
En klassisk matkällare med betonggolv och hyllor utmed väggarna.

Förråd:
Ett stort rum som använts som förråd. Betonggolv och målade väggar.

Vävrum:
Ett stort rum som använts som vävrum. Heltäckningsmatta på golvet och vävtapeter på väggarna. Fönster ut mot poolrummet.

Poolrum:
Ett ljust rum med pool och relaxytor. Poolen är 4x8 m med trapp som leder ner i vattnet. 2006 kaklades poolen. Vid ena kortsidan finns lucka ner till poolens maskinrum. Utgång till trädgården via skjutdörrar.

----------------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med souterrängvåning

Byggnadsår

1966 ombyggt 1978

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 maj 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 53 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong/trä
Fasad: Vitt mexitegel/träpanel
Fönster: 2-glas
Tak: Tjärpapp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

En fantastisk balkong, med öppen vy ut över Kungsängen, förlänger vinterträdgårdens redan stora ytor och ljusa miljö.

Fastighetsbeteckning

Korsängen 1:9

Övriga byggnader

En klassisk jordkällare finns i trädgården. Den renoverades i slutet av 90-talet. Ett externt förråd står på baksidan av huset med plats för trädgårdsredskap.
Fristående dubbelgarage med två portar står intill huset. Taktäckt sidoingång. Garaget har betongplatta med golvbrunn. Bra arbetsbänk och plats för förvaring. El och värme indraget.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 932 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 31 734 kr
VA: 6 396 kr
Sotning: 250 kr
Försäkring: 7 552 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för VA och sophämtning ligger under samma post.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 691 000 kr, varav byggnadsvärde 2 066 000 kr

Summa pantbrev

495 000 kr

Tomt

Areal: 1 279 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

I den insynskyddade trädgården finns äpplen, vindruvor och björnbär samt ett träd med bondplommon.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Gamla Kungsängen

Gamla Kungsängen är ett villasamhälle uppbyggt under många generationer och bjuder därför på villabebeyggelse från flera epoker. Området uppskattas främst för sin utmärkta kommunikationer men också för en trivsam småstadskänsla helt nära storstaden. På promenadavstånd finns skolor, affärer, pendeltågsstation och inte minst Mälaren med bad, standpromenad och hamncafé.

Kommunikation

Ca 500 m till pendeltågsstation i Kungsängen varifrån pendeltåg går 4 ggr i timmen. Pendeltåg till Stockholms central tar ca 25 minuter. I rusningstid går direktbuss från Bro, via Kungsängen, till Kista på morgonen och i motsatt riktning på eftermiddagen. Nattetid går nattbussar mellan Stockholm och Bro-Kungsängen.
Närmaste fjärrtågsstation finns i Bålsta, dit man kan åka pendeltåg mot att man betalar ett tillägg för resan över länsgränsen. Från Bålsta går fjärrtåg mot Västerås och vidare mot Göteborg.

Närservice

Ca 500 m till Kungsängens centrum med all service, banker, mataffärer, butiker och restauranger. Inom bekvämt gångavstånd ligger Ekhammarsskolan 6-9 och Upplands-Brogymnasiet. I centrala Kungsängen finns också Bergaskolan 1-5. Flera förskolor finns också i närheten. Kungsängens centrum bjuder på småbutiker och i närbelägna Brunna finns stormarknad. Mer shopping nås på några minuter i grannkommunen Järfälla med IKEA, outlets och köpcentrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Butiker & Stormarknader AB
360 m
ICA Nära
360 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bergaskolan
720 m
Förskolan Pärlan
950 m
Grundskolor
Bergaskolan
720 m
Kungsskolan
920 m
Gymnasium
Upplands-Brogymnasiet
650 m
Banker
Handelsbanken Kungsängen
350 m
Sparbanken i Enköping
360 m
Golfbanor & Golfklubbar
Kungsängen Golf Club
4,3 km
Kungsängen Golf & Country Club AB
4,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ekhammarhallen
480 m
Kungsängens sporthall
650 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Yvonne Eriksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte