Stallvägen 4

Bilder

  • Stallvägen 4
  • Stallvägen baksidan
  • Stallvägen 4
  • Välkommen in!
  • Hall

Stallvägen 4 , Kungsängen Almare-Stäket , Upplands-Bro

Välkomna till denna härliga villa nära Mälaren och vacker natur. Stort lantkök, vardagsrum med utgång till stor altan, 4-5 sovrum, två badrum med klinkers och kakel. Besiktigat. Separat gästbostad med VA och egen luft/luftpump om ca 34 kvm som idag hyrs ut. Endast 4 km från Kallhäll.

171 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
171 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 355 kvm
Byggår:
1993
Driftskostnad:
3 237 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

171 kvm

Rumsbeskrivning

Bottenvåning:
Hall: Klinkergolv som går vidare ut i köket. Väggarna har målad vävtapet och i taket sitter det träpanel. Vid entrén finns klädkrokar för avhängning. Lite längre in i hallen står en garderob.

Kök: Stort härligt lantkök med gott om plats för hela familjen. Fin plats för matbordet vid stort fönsterparti. Köket är från Marbodal och har ljusa luckor som byttes ut 2005. Arbetsbänken är i trä och ovan sitter kakel. Maskinell utrustning: Kyl, frys, spis med häll, köksfläkt samt diskmaskin. Under spisen finns lucka ner till krypgrunden.

Vardagsrum: Ekparkett på golvet och vitmålad vävtapet samt fondvägg. Rummet pryds av en härlig kakelugn som ger fantastisk värme under vintersäsongen. Här finns fönster i två riktningar samt utgång till altanen. Fönstren har markiser. Den öppna trappen som leder mot ovanvåningen har nyare steg i ek (2012).

Sovrum 1: Laminatgolv och vitmålade väggar. En garderob. Fönster i två riktningar.

Tvättstuga/groventré: Klinkers på golvet och våtrumstapet på väggarna. Tre garderober. Tvättmaskin samt torktumlare. Det finns också ett äldre torkskåp som numera används för avhängning/förvaring. Här står också frånluftsvärmepumpen som är ca 6 år gammal.

Badrum: Ljust rymligt badrum med klinkers och kaklade väggar. Duschhörna med infällbara väggar, WC-stol, handfat med kommod och spegelskåp ovan. Stort frostat fönster.

Ovanvåning:
Allrum: Laminatgolv och målad vävtapet samt träpanel i taket. Utgång till balkong i österläge med vy mot Mälaren.

Sovrum 2: Laminatgolv och målade väggar samt paneltak. En garderob.

Sovrum 3: Laminatgolv och målad vävtapet samt fondvägg. Paneltak. En garderob. Lucka upp till vinden. (Vinden är isolerad. Inget golv.)

Sovrum 4: Stort mastersovrum som går att dela av till två mindre rum. Parkettgolv och vita väggar. Vitlaserad träpanel i taket. Två fönster. Garderobsvägg.

Badrum: Klinkers och kaklade väggar. Duschhörna med vägg i glasbetong. WC-stol och handfat med kommod och spegelskåp ovan. Handdukstork.

# Sector alarm finns installerat i huset.
# Brandskyddsinspektion genomförd 2015 utan anmärkningar.
# ADSL med bra uppkoppling.

På marken där husen står idag har det tidigare funnits en handelsträdgård. Verksamheten lades ner före 1969. För mer detaljer om detta kontakta mäklaren.
---------------------------------------------------------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, kakelugn.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 november 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 59 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Ventilerad grund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan av huset finns en härlig altan som går runt två sidor av huset. Altanen har syd-väst läge. På altanen står en spa-pool.
På framsidan av huset finns en balkong med utsikt mot Mälaren.

Fastighetsbeteckning

Stäket 1:27

Övriga byggnader

På tomten finns ett fristående garage med vidbyggt förråd samt orangeri.
En tidigare stallbyggnad ombyggd till bostad om 34 kvm finns också. Huset har VA, luft/luftpump och är inrett med komplett kök och badrum. Det finns en hall med garderober, ett separat sovrum samt allrum/kök i öppen planlösning. Egen infart från vägen upp till huset och plats att parkera bilen intill huset. Nuvarande ägare har haft bostaden uthyrd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 852 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 082 kr
VA: 4 155 kr
Renhållning: 2 935 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 12 080 kr
Övrigt: 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Övrig driftskostnad är el för vattenpumpen som förser området med sommarvatten. (Gemensam för 5 hushåll.)

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 716 000 kr, varav byggnadsvärde 1 971 000 kr

Summa pantbrev

2 100 000 kr

Tomt

Areal: 2 355 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan öppen tomt med fria vyer över hästhagar med angränsande skog. Vackra rabatter och växter pryder trädgården under den gröna delen av året. Gärsgård runt delar av tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Stäket GA:1-GA:2
Förmån, Officialservitut: Väg, 0139-92/14
Förmån, Avtalsservitut: Sommarvattenledning, 0139IM-03/2845

Tillträde

enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Kungsängen Almare-Stäket

Almare-Stäket har en rik historisk bakgrund. Stäksön ligger mitt emellan Kungsängen och Stäket och utgör en mycket uppskattad boplats för naturälskande och hästintresserade människor. Här finns Almare-Stäkets Herrgård med anor från sent 1700-tal. Där finns idag konferensanläggning och poloklubb.

Stäksön är en halvö, som först under senare tid genom landhöjningen bundits samman med fastlandet via det smala och låga Ryssgravsnäset. Kulturlandskapet i söder innehåller förutom den odlade marken även hagar, strandängar och ett vackert ekbestånd. På Stäksön står en för Stockholms län unik urskogsartad barrskog, som är en ovärderlig miljö för många hotade växter och djur. I närheten finns Europas förmodligen nordligaste bokskog. Området har mycket stora naturvärden. Historiskt sett har många intressanta händelser ägt rum i området. Bland annat förspelet till Stockholms Blodbad i början av 1500-talet vid en imponerande borg som låg vid den då viktiga sjöleden till Sigtuna och Uppsala. Borgen är idag Sveriges största medeltida borgruin.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Stäket
1,8 km
Coop Konsum
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Almarevägens Förskola
1,3 km
Teknikvägens Förskola
1,6 km
Kollektivtrafik
Stäket (Kajsas Hof)
840 m
Uddnäsvägen
860 m
Grundskolor
Iljansbodaskolan
1,7 km
Kolarängsskolan
1,9 km
Gymnasium
Upplands-Brogymnasiet
3 km
Banker
Sparbanken i Enköping
2 km
Handelsbanken Kungsängen
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Almare Stäket Polo Country Club AB
70 m
Kallhälls sporthall
2,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Bonäsbadet Mälaren
1,1 km
Gröna Udden
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Yvonne Eriksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte